murat kurum
murat kurum

"PKK mezhep savaşı çıkarmaya çalışacak"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"PKK mezhep savaşı çıkarmaya çalışacak"
Güvenlik ve terör uzmanı Dr. İmbat Muğlu, PKK'nın mezhep savaşı çıkararak devletleri birbirine düşürmeyi ve Suriye, Irak, İran ve Türkiye üzerinden bir terör devleti kurmanın peşine düştüğünü söyleyerek bu tuzağa düşmememiz gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

"PKK mezhep savaşı çıkarmaya çalışacak"

 

İmbat Muğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla devam ettiğini ifade ederek, bazı terörist grupların YPG/PKK-DEAŞ'a destek vermek amacıyla Afrin merkezine girmeye çalıştığını anımsattı.

PYD/PKK'nın istediği desteği bulamayınca Esed rejimiyle yakınlaştığını anlatan Muğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Suriye rejim ordusunun Afrin şehir merkezine doğru hareket ettiği iddia ediliyor. Tabii Suriye rejim ordusu diye nitelendirmek biraz yanlış olur. PYD/PKK köşeye sıkıştığı için Esed ile uzun süredir görüşme yapıyor, bu görüşmelerin sebebi kendisinin artık bitiş noktası. Örgüt, batı ve sözde müttefikimiz olan Amerika ile Rusya'dan istediği desteği bulamadığı için kendine artık en yakın Esed rejimini gördü. Oysa Esed, düne kadar sözde PYD/PKK'nın temsil ettiği öne sürülen halkı inkar etmiş, onlara kimlik vermemiş bir lider, bugün kalkıp PYD/PKK ile nasıl anlaşır bu tartışma konusu."

Muğlu, Afrin'e doğru gelen unsurlara Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) cevap verdiğini ifade ederek, "F-16'larımız da yola çıkan 20-25 araçlık konvoyun bir kısmını bertaraf etti, bir kısmı imha oldu, bir kısmı geri kaçmak zorunda kaldı. Buradaki amaç PYD/PKK'nın Afrin şehir merkezini koruması ya da kollaması değil, özellikle rejimden istemiş olduğu, en büyük sebep İran'ı, Suriye'yi, Türkiye'yi karşı karşıya getirmek." diye konuştu.

 

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN 'KÜRT' OYUNU TUTMADI

PYD/PKK'nın bölgede mezhepsel savaş çıkarmaya çalıştığına işaret eden Muğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Baktılar etnik yapı üzerinde bir yere ulaşamıyorlar çünkü Kürt kimliğini kullandılar. Kürt kimliğinde başarılı olamayan PYD/PKK şimdi mezhepsel olaya dönüştü. Mezhepsel savaşa dönüştürmeye çalıştı, özellikle Şii ismini kullanarak İran ile Türkiye'yi karşı karşıya getirmek ya da o coğrafyada bulunan Şii mezhebine ait yapıları Türklere karşı kullanmak istiyor. Ordu, devlet olarak uyanık olmamız lazım. Bu zamana kadar oyunlara gelmedik, PYD/PKK sanal ortamda tüm oyunları oynamakta, bunu net şekilde görüyoruz ama biz bu oyunların hiçbirine gelmiyoruz, gelmeyeceğiz."

Güvenlik ve strateji uzmanı Abdullah Ağar, Afrin'e girmeye çalışan grubun kim olduğuna dair dedikodular çıktığını ifade ederek, "Başlangıçta Esed güçleri dendi, sonra tevil edildi, İran'ın yetiştirmiş olduğu ulusal muhafızlar dendi, sonra tevil edildi Hizbullah dendi, Fatimiyyun tugayları dendi yani Afganistan ve Pakistan'dan gelen Şii milisler dendi, sonra Şebbiha'lar dendi sürekli değiştirildi. Açıkça kim olursa olsun bizim açımızdan önemli olan bunun arkasında kim olduğudur ve temel orijin olarak YPG/PKK'nın menfaatlerine hizmet ediyor olmasıdır." diye konuştu.

Suriye ve Irak'ta 160'ın üzerinde Şii kökenli örgüt olduğunu dile getiren Ağar, "Afrin'e gelmek isteyen bu örgütlerden bir tanesi olabilir. Burada şuna çok dikkat etmemiz gerekiyor, mezhebi veya meşrebi anlamda bir düşmanlık peşine düşmüş PKK ve ardılı fotoğrafı var, bu bir tuzak. Burada Şiiliğe dair sembolleri ve figürleri kullanan yapı var, burada Şiiliğe dair temsiliyet söz konusu değil." dedi.

 

MEZHEP ÇATIŞMASI ÇIKARMAK İSTİYORLAR

Ağar, PYD/PKK'nın geçmişte Sünni Araplarla Nusayri Arapları arasındaki iç savaşı kullanarak bugünkü etki alanına ulaştığını vurgulayarak, "PYD/PKK, bugün daha büyük bir fotoğrafı ortaya koymuş durumda. Mezhebi ve meşrebi eksenler üreterek devletleri birbirine kapıştırıp burada parçalanmış Suriye, parçalanmış Irak ile İran ve Türkiye üzerinden bir terör devleti kurmanın peşine düştü. Bu tuzağı buradaki fotoğrafa bakarak iyi görmemiz ve tuzağa düşmememiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanının ağzından olmak üzere devletin en üst kademesinden dile getirildiğini, burada bir kararlılık ve caydırıcılık olduğunu dile getiren Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, 'benim burada PKK/YPG ile bir hesabım var, bu hesaba kimse karışmasın, benim buradaki temel niyet ve maksadım buradaki topraklarda kalıcı falan olmak değil, ben Suriye'nin üniter yapısından yanayım, toprak bütünlüğünden yanayım. Bu cümleyi kurarken de sadece Suriye için kurmuyorum Irak için de kuruyorum.' Türkiye'nin kendi üniter yapısını ve bu coğrafyadaki ülkelerin üniter yapısını tehdit eden terör örgütlerine karşı vermiş olduğu bir mücadele var."

Ağar, "Türkiye adil bir paylaşım üzerinden Suriye'de istikrarın ortaya çıkmasını istiyor ve bu istikrar ortamında terör ya da radikal örgütlerinin yeri yok. Buna dair Türkiye'nin bir uğraşı var, bunun çok iyi anlaşılması gerekiyor." diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hasip Kaplan tutuştuÖnceki Haber

Hasip Kaplan tutuştu

Turisti dolandıran taksicinin 10 yıl hapsi istendiSonraki Haber

Turisti dolandıran taksicinin 10 yıl hap...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar