O kadar şehit var adamın tavrına bak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
O kadar şehit var adamın tavrına bak
OKAN MÜDERRİSOĞLU'nun köşe yazısı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekili Sezgin Tanrıkulu için ’nin disiplin kurullarını çalıştırması gerektiğini belirterek, “Bu kadar vatandaşım, güvenlik gücüm şehit edildi, adamın takındığı tavra bak. Ana muhalefetin başındaki zat bizzat kendi uyarmalıydı, ‘Sen ne yapıyorsun’ diye” dedi

Cumhurbaşkanı  Kazakistan'dan dönerken uçakta medya temsilcilerinin iç ve dış politikaya yönelik sorularını yanıtladı:

 ADALET SÖZLE OLMAZ: 'nin bu yürüyüşü gerçekten "Sözde adalet yürüyüşü"dür. Zira CHP'nin öncelikle adalet kavramını anlaması lazım. Adalet mefhumunu partimizi kurarken öyle tahlil etti ki adını Adalet ve Kalkınma Partisi koyduk. Şimdi "Sözde adalet yürüyüşü" ile sen kalkıp da bir vatandaşın izni olmadan arsasına el koyarsan bunun adaletle izahı olur mu? Şişli'de temizlik işçileri, İzmir'de belediye çalışanları adalet arayışına çıktı. Adalet sözle olmaz, icraatla olur. "Adalet adalet" diye seçim kazanılmaz. Adaleti yaşayarak ve dağıtarak seçim kazanılır.
 

 DAHA ÇOK MÜREKKEP YALAMASI LAZIM: Danıştay Başkanımızın, Yargıtay Başkanımızın, ana muhalefetin söylemlerini yargıya, hukuka adeta müdahale gibi gördüklerini; bundan rahatsız olduklarını düşünüyorum. O yakışıksız söylemler karşısında, bunlara bir hukuk dersi verme noktasına gelmiş olmalılar. Kılıçdaroğlu'nun kalkıp da Zerrin Hanım'a hukuk dersi verecek hali yok. Daha çok mürekkep yalaması lazım. Ama (Kılıçdaroğlu) haddini bilmiyor. Bir hukukçusu var, öldürülen teröristlerin hakkını savunuyor. Ne hakkı ya? Bunlar terörist. İşte bir tanesi de Kılıçdaroğlu'nun Artvin'de kendisine eylem hazırlığında olan terörist ya... Onu vurdular. Teşekkür etmen lazım ama aksine saldırıyorlar.




 

 İMZAYI ATTIK: S-400 ile ilgili arkadaşlarımız imzalarını attı, kaparoyu da verdiler. Putin'in ve benim bu konuda kararlılığımız var. Türkiye'nin savunma sanayi veya savunmasıyla ilgili bağımsızlık ilkelerini, bağımsız kararını kimsenin tartışmaya hakkı yok. 'ları dostlardan alamıyorduk. Ama terör örgütüne tank, top, zırhlı araçlar veriyorlar. Parasıyla istediğimiz halde tedarik edemiyoruz. Sonuçta ne oldu? İHA'yı da SİHA'yı üretir hale gedik.
 

 TAKDİRLE KARŞILIYORUM: Son bir haftada 90 terörist öldürüldü. Ama bakıyorsun ana muhalefetten bir milletvekili çıkmış bundan rahatsız oluyor! Sen teröristten yana mısın yoksa benim güvenlik güçlerimden yana mısın? Bu kadar vatandaşım, güvenlik gücüm, askerim, polisim, subayım şehit edildi; adamın takındığı tavra bak. Bu konuda savcılarımızın soruşturma açmasını da takdirle karşılıyorum. Ana muhalefetin başındaki zat, o milletvekilini bizzat kendi uyarmalıydı, 'Sen ne yapıyorsun, ne diyorsun' diye. Kendi disiplin kurallarını çalıştırmaları lazım.
 

 BİZİM DE BAŞIMIZA GELEBİLİRDİ: (Suriyeli göçmenlerin güvenlik sorunlarına yol açtığı eleştirileri ve Göçmen Bakanlığı'nın kurulması söylemleri) İçişleri Bakanlığımız bünyesinde göç işleri ile alakalı bir genel müdürlüğümüz var . Orası çalışmalar yapıyor. Bu bir insani mesele. Allah göstermesin böyle bir durum bizim de başımıza gelebilirdi. O zaman biz ne yaparız?





 BAŞKANI TRUMP İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEĞİZ

 (Kazakistan'da 'la telefon görüşmesi) İki ülkenin stratejik ortak olduğuna, bunun ilişkilere de yansıması gerektiğine işaret ettik. Myanmar' konusunda ABD'nin hassasiyet göstermesinin önemine dikkati çektim. BM Genel Kurulu'nda yüz yüze görüşmede mutabık kaldık.

 İdlib hakkında ayın 14'ünde yapılacak Astana Zirvesi önem arz ediyor. Şu anda İdlib'de Rusya ile daha önce mutabık kaldığımız gibi süreci işletiyoruz.

 (Esad ile bir görüşme olduğu iddiaları) Herhalde birileri özel dolaştırıyor. Ben Esad ile görüşmedim, görüşmeye de pek niyetim yok.



AB'NİN ÜÇ GÜNDEMİNE 'DİRİLİŞ' DİZİSİ YANITI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gazetecilerin sorularına verdiği ince yanıtlar gülüşmelere neden oldu:
AB'deki kilit ülkelere bakınca onların 3 gündem maddesi var deniliyor: Recep Tayyip Erdoğan...
- Yani Recep-Tayyip-Erdoğan... (Gülüşmeler...)
- Evet... Siz AK Parti İl Başkanları toplantısında, "Erdoğan size ne yaptı?" dediniz. Sahi, siz ne yaptınız? Avrupa neye veya hangi diziye reaksiyon gösteriyor sizce?
Diriliş dizisine... (Gülüşmeler...)
Cevabınızı alsak?
- (Gülerek) Bence yeterli... Her şeyi anlatmıyor mu?





YER TAHSİSİ YAPILSIN ÇADIRLARI KURACAĞIZ
"Arakan'da bir insanlık dramı yaşanıyor. Bangladeş'in de sıkıntıları var. Bu noktada yalnız bırakmayız. Umudumuz bir an önce yer tahsisini yapmaları. Süratle orada çadırları tesis edebiliriz (Eşi Emine Erdoğan'ın Arakan ziyareti). Çok büyük felaket yaşandığını anlattı. Bu gıdaları, ilaçları, Türkiye'den göndermeyelim; Bangladeş'ten satın alalım, böylece Bangladeş ekonomisine katkı olsun. Eşimin de orada tespit ettiği şeyleri göz önüne alarak, inşallah -sona erdiririz diyemiyorum- en azından hafifletmeyi başarırız."



TÜRKMENLER KENDİ TOPRAKLARINDA KALMALI
"(Barzani'nin Türkiye'ye savaş beyanı, Türkmenlere ABD'de kalma veya vatandaşlık taahhüdü ile göç için teşvik iddiaları) O iddiaları önce değerlendirmeliyiz. Böyle duygusal çıkışlarla açıklamalar yaparsak, yanlış olur. Türkmen kardeşlerimize oraları terk etmelerini asla tavsiye etmeyiz. Onlar kendi topraklarında kalmalı. Geçen ziyaretime geldiler. 'Biz, bu topraklarda doğduk, bu topraklarda ölürüz' dediler. O duygulu ifadelerini unutamam."



ALMANYA YANLIŞ TAVIRLARINA SON VERMELİ
"Üç milyonu aşkın soydaşımız Almanlarla entegrasyon içinde yaşıyorlar. Sorun,  yönetimindeki yetkililerin yanlış tavırlarından kaynaklanıyor. Yanlış tavırlara son verilmesi lazım. Saldırıları sürdürmeleri halinde onurumuzdan taviz veremeyiz. Almanya'nın şu anda teröre yataklık yapan bir ülke haline gelmesini normal karşılayamayız. Sadece hatalı tavırlar dolayısıyla, Alman yönetimine kırgınlığımız var. Seçim kendi iç meseleleri."



'ADALET' DİYENLER İDAMIMI İSTEYENLERİN KİMLİKDAŞI
"(28 Şubat haksız yargı kararları hakkında bir çalışma var mı?) Yakup (Köse) bey, kitabını hediye etti. 14 yaşında bir çocuğun idama mahkum olması düşünülecek birşey değil. Benim de idama mahkum edilmem istendi. Meşhur savcı vardı, Nuh Mete Yüksel. Allah'tan adil bir hakime rastladık. Gerçek adalet sahibi olan Allah. Orada kararı verdi ve yırttık. Beni de oraya götürenlerin kimliği hakkında bilgi versem şaşarsınız. Adalet isteyenlerin kimlikdaşları."



FETÖ'DEN ALINAN OKULLARA ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ
"Kazakistan,  ile mücadelede, okulların kamulaştırıldığını söylediler. Okullar kamulaştırılıyor ama öğretmenler halen onların takımından. 'Devletimizin kurduğuMaarif Vakfı var, öğretmen ihtiyacınızı oradan karşılayın' dedik. Bu önerimiz, kendilerini rahatlattı. Ortak bir Türk Dünyası Üniversitesi kuralım teklifini getirdik. Buna Azerbeycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Türkiye, Tacikistan hep birlikte dahil olabiliriz."




Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de Gana Büyükelçisi Salma Frances Mancell- Egala (resimdeki), Nijerya Büyükelçisi Ilyasu Audu Paragalda, Pakistan Büyükelçisi Muhammad Sirus Seccad Gazi Avusturya Büyükelçisi Ulrike Tilly'yi kabul etti. Büyükelçiler güven mektuplarını takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çok sert 'Almanya' açıklaması! Merkel çıldıracakÖnceki Haber

Çok sert 'Almanya' açıklaması! Merkel çı...

Bankalar tutuculuğu bıraksınSonraki Haber

Bankalar tutuculuğu bıraksın

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar