İlk iniş BUGÜN...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlk iniş BUGÜN...
Milli gururumuz yeni havaalanında mutlu sona bir adım daha yaklaşılıyor. Dünyanın en büyük havalimanının pistine ilk inişi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı gerçekleştirecek

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'na (İYH) iniş yapacak. 90 milyon yolcu kapasiteli terminal binası ve 2 pistten oluşan ilk etabının açılışına sayılı günler kala Gaziantep'te yapacağı mitingin ardından Erdoğan uçakla İYH'ye gelecek.





AHABER VE ATV'DE CANLI YAYIN

Erdoğan uçaktan indikten sonra terminali ve şantiye alanını gezerek yetkililerden inşaatta gelinen son nokta hakkında ayrıntılı bilgi alması ve işçilerle buluşması bekleniyor. Erdoğan incelemelerin ardından ise havalimanında düzenlenecek aHaber, atv, aNews ve aHaber Radyo canlı yayın programına katılarak soruları yanıtlayacak. Türkiye'ye çağ atlatan günü aHaber taçlandıracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı havalimanı pistine inen ilk uçak, Erdoğan da havalimanın ilk yolcusu olacak. İYH inşaatını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA, ilk uçuş için tüm hazırlıklarını tamamladı. Erdoğan'ın uçağına piste indikten sonra yanaşacak merdiven ve diğer apron araçları TIR'lara yüklenerek Atatürk Havalimanı'ndan İYH'ye götürüldü. Türk Hava Yolları ve Havaş' ın ortak yer hizmetleri kuruluşu Turkish Groung Services'in (TGS) aynı anda birkaç uçağa hizmet verebilecek kadar aracı İYH'ye naklettiği öğrenildi. Erdoğan'ın uçağının iniş yapacağı 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki pistin ışıklandırması yapılarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait Cessna Citation XLS tipi uçakla seyrüsefer cihazlarının test işlemleri yapılmıştı. Havalimanın şu ana kadar yüzde 90'dan fazla bölümü tamamlanırken uçuş bilgi ekranları, yolcu chek-in bankoları ve uçağa biniş kapılarının büyük bir bölümü de tamamlandı. İstanbul Yeni Havalimanı'nda bugüne kadar flight check uçakları tarafından kontrol uçuşları düzenli olarak gerçekleştirilirken, sistemlerin elektronik testleri de bu şekilde yapıldı. Sistemlerde herhangi bir hatanın olmadığı da raporlara yansırken, yapılan çalışmaların ardından havalimanına uçak inişinde herhangi bir sorun olmadığı tespit edildi.



TAŞINMA 45 SAAT SÜRECEK

İstanbul Yeni Havalimanı'nın faaliyete geçmesi için Atatürk Havalimanı'ndan bir taşınma da gerçekleşecek. Çok ciddi bir koordinasyonla yapılacak olan taşınma işlemi için Ulaştırma Bakanlığı detaylı çalışma yaparken, güzergah üzerindeki belediye, güvenlik güçleri ile kamu ve kuruluşlar, AKOM'dan koordine ediledecek. Taşınma 30 Ekim saat 03.00'te başlayacak ve 31 Ekim saat 23.55'te tamamlanacak. İstanbul Yeni Havalimanı, Atatürk Havalimanı'nın uçuş kodu olan "IST" ile hizmet verecek.



YILLIK 200 MİLYON YOLCU
Hazıran 2014'te temeli atılan İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilerleme seviyesi yüzde 90'ın üzerine çıkarken, havalimanının açılışı ise 29 Ekim 2018'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak. Havalimanının yapımı ve işletmesi 22 milyar 152 milyon euro'ya ihale edilerek tarihinin en büyük ihalesi olarak tarihe geçmişti. Havalimanı Kolin, Cengiz, Mapa, Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından yapılırken, şehir merkezinden 35 kilometre mesafede ve İstanbul'un kuzeyinde 76.5 milyon metrekarelik alanda yükseliyor. 4 fazdan oluşacak inşaatın birinci fazı, 3 pist ve 90 milyon kapasitelik terminalin açılmasıyla 29 Ekim'de tamamlanacak. Tüm fazları tamamlandığında İstanbul Yeni Havalimanı, yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle 300'den fazla destinasyona uçuş imkanı sunacak.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
F-35’ler bugün teslim alınıyorÖnceki Haber

F-35’ler bugün teslim alınıyor

Devlet Bahçeli: Haddini bil İnce! Adamın dişini sökerlerSonraki Haber

Devlet Bahçeli: Haddini bil İnce! Adamın...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar