Her türlü istihbarat yetkisi artık MİT’in

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Her türlü istihbarat yetkisi artık MİT’in
MİT Müsteşarı hakkında soruşturma yapılması Cumhurbaşkanının iznine bağlı olacak. Millî Savunma Bakanlığı ve TSK’da görev yapan personeli de MİT gözetleyecek. FETÖ bağlantılı 10 emekli tuğgeneralin rütbeleri alınarak emekli kimlikleri iptal edildi. Hekimler 72 yaşına kadar çalışabilecek. Esrar için kenevir ekene ağır ceza getirildi.

milli istihbarat teşkilatı ile ilgili görsel sonucu

 

Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında yayımlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bir dizi düzenleme yapıldı. KHK’larda devletten yeni ihraçlar ve iadelerle yeni kadro tahsisleri yer aldı. Ayrıca MİT Müsteşarının tanıklığının Cumhurbaşkanı’nın iznine bağlanması ve her türlü istihbarat yetkisinin MİT’e verilmesi de dikkat çeken detaylar arasında. İşte o düzenlemeler...

İTİRAZ MERCİİ DANIŞTAY
Millî İstihbarat Teşkilatı, Cumhurbaşkanına bağlandı. Cumhurbaşkanı, daha önce MİT Müsteşarı’nın başkanlığını yürüttüğü Milli İstihbarat Koordinasyon Kuruluna da başkanlık edecek. MİT Müsteşarı hakkında soruşturma yapılması Cumhurbaşkanı’nın iznine bağlandı. 10 gün içinde Danıştay Birinci Dairesine itiraz edilebilecek. Millî Savunma Bakanlığı ve TSK’da görev yapan personele ilişkin istihbarat hizmetleri MİT tarafından yürütülecek.

İHRAÇ EDİLENLER
928 kişi daha kamu görevinden çıkartıldı. Bu kişilerin mahkumiyet kararı aranmaksızın rütbe veya memuriyetleri alınacak. Görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilemeyecekler. Ayrıca bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecekler. Özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacaklar; pasaportları iptal edilecek. 57 kişi ise, görevine iade edildi. Bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içinde göreve başlamayanlar “çekilmiş” sayılacak; herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. 

RÜTBESİ ALINANLAR
Hava Kuvvetleri Komutanlığından 10 emekli tuğgeneralin rütbeleri alınarak emekli kimlikleri iptal edildi. Gerekçe; FETÖ bağlantıları... O isimler şunlar: Ercan Dursun, Uğur Buldu, Mehmet Arif Pazarlıoğlu, Mustafa Rüştü Çelenk, Atilla Yurttaş, Necip Yılmaz, Murat Yalçınel, Aydın Gündüz, Semih Koşucuoğlu ve Ersal Ölmez... Koşucuoğlu, FETÖ’nün Hava Harp Okulundaki mahrem yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan. 

FAALİYETİNE SON VERİLENLER
Mavi Derneği (Batman), Antalya Çağlayan Lisesi Mezunları Derneği, Rojeva Medya gazetesi (Diyarbakır), Gazete Şujin (Diyarbakır) ve Dicle Medya Haber Ajansı (Diyarbakır) kapatıldı. Daha önce kapatılan Radyo 59, Özel Donegen Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi (İstanbul) ile Mahmudiye Sosyal Yardım ve Eğitim Vakfının (Gaziantep) yeniden açılmasına izin verildi.

MİLLETVEKİLİNE SORUŞTURMA
Seçimden önce ya da sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve bu yerin ağır ceza mahkemesine verildi.  

ESRAR TEDBİRİ
Esrar elde etmek amacıyla kenevir ekimi yapan kişiye hapis cezasının yanı sıra 500 günden 10 bin güne kadar adli para cezası verilmesinin önü açıldı. 

ASKERLİK KOLAYLIĞI
Jandarma uzman erbaşlardan komutanlıkta üç yıllık hizmet süresini tamamlayanlar askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. 

MEMURA ŞARTLI ONAY
Olağanüstü hâl, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki devlet memurları, çekilme istekleri kabul edilmedikçe veya yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamayacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuzey Kore füze fırlattıÖnceki Haber

Kuzey Kore füze fırlattı

Salonu çileden çıkartan savunma! Ben de Ömer Halisdemir'imSonraki Haber

Salonu çileden çıkartan savunma! Ben de...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar