Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyaya mesaj: Dost elimizi tutun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyaya mesaj: Dost elimizi tutun
Külliye’deki 30 Ağustos resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Amacımız dostlarımızın sayısını artırmak. Dostluk elimizi uzatıyoruz. Bu eli tutan pişman olmayacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyaya mesaj: Dost elimizi tutun

 

 

Cumhurbaşkanı  ve eşi Emine Erdoğan,  Zafer Bayramı dolayısıyla dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir resepsiyon verdi. Şehitler için okunan Kuran-ı Kerim'le başlayan resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. "30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şöyle dedi:



BAĞIMSIZLIK KARAKTERİMİZDİR
Türk milleti istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda sadece askerleriyle değil erkeğiyle kadınıyla, genciyle yaşlısıyla tüm fertleriyle birer cesaret ve kahramanlık abidesidir. Tarihimiz bunun sayısız örnekleriyle doludur. En son 15 Temmuz'da sokaklara dökülen milyonlarca kardeşimizle bu hakikati bir kez daha görme, yaşama imkanını bulduk. Bunu için ne terör örgütleri ne de bunları üzerimize salan güçler hain emellerin asla ulaşamayacaklardır. Çünkü 'ün veciz ifadesiyle 'Bağımsızlık bizim milletimizin karakteridir'. Ülkemizi işgale kalkışanlar için söylenmiş 'Ya istiklal ya ölüm' parolası aslında özgürce yaşama irademizin beyanıdır.




Külliye'deki resepsiyona, devlet erkanının yanı sıra; şehit yakınları, gaziler, siyasiler, yargı mensupları, yabancı misyon şefleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meslek kuruluşu temsilcileri, yazar, sanatçı, akademisyen ve gazeteciler olmak üzere toplumun farklı kesimlerinden çok sayıda vatandaş katıldı.



BİZ ONLAR GİBİ OLAMAYIZ
Bugün de aynı anlayışıyla sınırlarımız içinde ve dışında yoğun bir mücadele veriyoruz. Karşımızdaki karanlık güçlerin kural ve ahlak tanımaz saldırıları karşısında biz tarihimizden ve medeniyetimizden tevarüs ettiğimiz değerlerimizden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Biz onlar gibi olamayız. Biz vicdanımızı, adalet duygumuzu, hakkaniyet ölçülerimizi bir kenara bırakarak sadece kendi menfaatlerimiz için önümüze çıkan her şeyi ezip geçerek hareket edemeyiz.




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, resepsiyonda siyah ve beyaz renklerden oluşan bir elbise giydi. Erdoğan'ın elbisesindeki ay yıldız şeklindeki broş dikkat çekti.



BU NASIL İTTİFAK
Maruz kaldığımız örtülü ambargolara, ülkemize ve ordumuza  eliyle vurulan darbeye, müttefiklerimizle yaşadığımız sorunlara rağmen planlarımızda, projelerimizde, operasyonlarımızda herhangi bir gerileme yoktur. Özellikle Suriye ve Irak'ta milletimizin ve kardeşlerimizin geleceğini ilgilendiren hiçbir konuda geri adım atmayacağız. Bölgedeki gelişmelerle ilgili tüm seçenekler her an önümüzdedir. Terör örgütleri kullanılarak bölgede oynanan oyunların asıl yüzünü görüyoruz ve dayatmaları kabul etmiyoruz. Türkiye'yi terör örgütleri üzerinden köşeye sıkıştırmak isteyenler bir süre sora ellerindeki bu pimi çekilmiş bombalarla baş başa kalacaklardır. İşte buyurun şu anda ne yazık ki müttefikimizin silahları 'ın elinden çıkıyor. Bu nasıl ittifak, bu nasıl 'da beraber olmak? Bumerang gibi bunlar dönüp zamanı gelecek onları da vuracak. Her türlü tedbirimizi aldık, hazır durumdayız. Şunu bilecekler ki Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak bundan sonraki süreçte de aynı şekilde bizler bu görevi ifa etmenin hazırlığı içindeyiz.





DOSTLUK ELİMİZİ UZATIYORUZ
Bütün bunlara rağmen bizimle hala siyasi ve ekonomik olarak uğraşan kimi ülkeler olduğunu görüyoruz. Türkiye, dostlarına sadece faydası dokunmuş, kendisine husumet besleyenleri ise hep hayal kırıklığına uğratmış bir ülkedir. Bizim amacımız dostlarımızın sayısın arttırmaktır. Tüm samimiyetimizle dostluk elimizi uzatıyoruz. Bu eli tutan hiç kimse bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da pişman olmayacaktır.

'VATANI CANIMIZ PAHASINA KORUYACAĞIZ'
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl kutlamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki devlet erkânının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı. Aslanlı Yol'dan yürüyen heyet, daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Ardından 'ne geçildi. Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları yazdı: "Aziz Atatürk, Büyük Zaferin 95'inci yıldönümünü bir kez daha iftiharla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı'mızın başarıya ulaşmasının müjdecisi olan bu tarihi zaferi Malazgirt'ten günümüze uzanan zorlu mücadele zincirinin çok önemli bir halkası olarak görüyoruz. 30 Ağustos'ta kazandığımız zaferden aldığımız güçle Cumhuriyetimizi kurarken hedefimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olarak belirlemiştik. Türkiye çizdiğiniz hedefler doğrultusunda yoluna devam etmektedir. Sizin, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatana canımız pahasına sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Ruhunuz şad olsun."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'den ABD'ye "iddianame" tepkisi!Önceki Haber

Türkiye'den ABD'ye "iddianame" tepkisi!

Esad’ın sarayını vururuzSonraki Haber

Esad’ın sarayını vururuz

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar