murat kurum
murat kurum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Söylenecek söz kalmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Göçmenler Günü vesilesiyle düzenlenen "Anadolu Dünya Dolu" programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Söylenecek söz kalmadı

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bugün burada ensar ve muhacirin buluşması var.Bugün Türkiye dünyanın en çok sığınmacı barındıran ülkesi olmasına rağmen diğer yerlerde sergilenen çirkinliklerin hiçbirinin yaşanmadığı bir ülkedir. Biz renginden kültüründen önce insan olarak bakıyoruz. Karşınızdakini önce insan olarak gördüğünüzde ona insana yakışmayan bir davranış sergileme imkanı zaten olamaz.

 

BİZİM BÖYLE BİR YÜZ KARAMIZ YOK

Siz bakmayın bugün Avrupa'nın Amerika'nın göçmenleri dışladığına, bu coğrafyaların hepsi de göçmenler tarafından meydana getirilmiştir. Çok büyük acılar, utançlar da vardır. Bizim böyle bir yüz karamız asla yoktur. İspanya'da Yahudileri kovulduklarında bizim ecdadımız onlara kapılarını açmışlardır. Polonyalı muhalifler gidecekleri yer bulamadıklarında İstanbul'un yanı başında onlara yer göstermişizdir.

 

MODERN ÜLKELERİN BAŞI ÖNE EĞİK

Bugün de Suriye'den, Irak'tan başka yerlerden kardeşlerimiz başları sıkıştığında hemen Anadolu'ya yönelmişlerdir. Doğru da yapmışlardır. Kardeş bu zamanda kardeştir. İyi günde dost çok olur, önemli olan kötü günde dost olmaktır. Bugün Avrupa'da 5 milyonu aşan vatandaşımız yaşıyor. İş için eğitim için gitmiş milyonlarca insanımız bulunuyor. Ülkemize gelen herkese gönlümüzü açtığımız gibi, yurt dışına giden vatandaşlarımıza da sahipsiz bırakmıyor, onları da her alanda destekliyoruz. Bizim göçmenler konusunda başımız ne kadar dikse, kendilerini modern olarak tanımlayan ülkelerin başı da o kadar eğiktir.

 

SÖYLENECEK SÖZ KALMADI

Batı bir insanın ölümünü trajedi, bir milyon insanın ölümünü ise istatistik olarak gören bir anlayışa sahiptir. Onlar için Suriye'de 1 milyon insanın ölmüş olması hiçbir anlam ifade etmiyor. 2. Dünya Savaşı 60 milyonun üzerinde ölümle sonuçlanmış olmasına rağmen batı aynı hataları tekrarlamaktan geri durmuyor. Ayrımcılığın artması bunun içindir. Avrupa yönetiminde ırkçı partiler, bu coğrafyanın gelecekteki felaketinin habercileridir. Göçmenlerin paralarına, ziynet eşyalarına, hatta çocuklarına el koyan bir medeniyetin insanlığa söyleyecek sözü kalmamış demektir.

 

AVRUPA'DA DURUM VAHİM

Avrupalı kimi bakanlar sığınmacıları kastederek hepsini denize dökmek lazım, boğulsalar da umurumuzda değil diyebiliyorlarsa orada insanlık ölmüş demektir. Akdeniz'de, Ege'de, Avrupa'ya giden kırık dökük teknelerdeki insanları kurtarmak için gemi göndermek yerine savaş helikopteri göndermeyi teklif eden yazarlar Avrupa'da revaçtaysa durum vahim demektir.

 

BUNUN ADI MODERN KÖLELİK

Libya, Afrika ve Kuzey Afrika üzerinden Avrupa'ya geçmek isteyenler için adeta bir transit durak görevi görüyor. Bugün 700 bin göçmenin başka bir yere gidemediği için Libya'da mahsur kaldığı ifade ediliyor. Modern kölelerin alınıp satıldığı pazarların açılmasına yol açmıştır. Köle demek illa boynuna zincir vurulan insan demek değildir. Petrol paralarının yüksek teknoloji gelirlerinin sadece bir aylık bedeli ile tamamı kurtarılabilecek bu kişilerin 1000 liraya şartsız, süresiz çalışmaları tüm insanlığı bedbaht etmeye yeter.

 

YA BİZ BU YARDIMLARA MUHTAÇ OLSAYDIK?

Birileri bizim bu paraları kendi bütçemize aktardığımız intibasını vermeye çalışıyor. AB'nin bize verdiği söz 3+3 milyar avrodur. Bu sözü verdiği halde bize verdiği, aktardığı nedir? Bunu bizim bütçemize vermiyor zaten. Gelen rakam en son 900 milyon avroydu. Bizim harcadığımız 30 milyar dolardır. Devamlı ipe un seriyorlar. Verseler de vermeseler de biz bu desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Çünkü bu millet ensar olmanın ne demek olduğunu gayet iyi bilir. Ya bir de tam tersi olsaydı. Biz bu yardımlara muhtaç olsaydık ne olurdu? 3-5 milyon dolarlık krediler için uluslararası kuruluşların kapılarında el açtığımız günler vardı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖSYM YKS ücretlerini açıkladı! Yeni YKS ücreti ne oldu?Önceki Haber

ÖSYM YKS ücretlerini açıkladı! Yeni YKS...

Erdoğan konuştu, Quaresma böyle dinlediSonraki Haber

Erdoğan konuştu, Quaresma böyle dinledi

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar