murat kurum
murat kurum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır konuştu: Baktık ki uslanacakları yok köteği devreye soktuk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Diyarbakır 6. Olağan İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendince ülkemize meydan okumaya kalktılar. Baktık ki bunlar nasihatten anlamıyor, tekdir ile de uslanacakları yok, mecburen köteği devreye soktuk. Güvenlik güçlerimiz, terör örgütü ülkemizin neresinde böyle bir girişimde bulunduysa onları açtıkları çukurlara gömdü. Afrin'in dörtte üçü kontrol altına alındı. Fetih yakın. Artık benim oradaki kardeşlerim evlerine topraklarına girecekler. Bütün sabırlardan sonra fetih müesser olacak" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrede yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

"DİYARBAKIR İLE ARAMIZA KİMSENİN GİRMESİNE İZİN VERMEYİZ"

Diyarbakır 16 Nisan halk oylamasında beklentimizin çok altında kaldı. Bu kongremiz yeni bir dönemin müjdeleyicisi olacaktır. Bu güzel sevginiz ve muhabbetiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Diyarbakır ile aramıza kimsenin girmesine izin vermeyiz. Bizim Diyarbakır'la aramızdaki kardeşlik hukuku düne dayanmaz. Bizim hukukumuz Hz. Adem ile başlamış Sevgili Peygamberimiz'in ümmeti olmakla perçinlenmiştir. Bizim muhabbetimiz öyle güneşi görünce eriyen türden değildir, biz Diyarbakır'la etle tırnak gibiyiz. Diyarbakır'la birlikteliğimiz inşallah hep birlikte devam edecek. Diyarbakır yaşadığı tüm sıkıntıları geride bırakarak aydınlık bir geleceğe doğru Allah'ın izniyle ilerleyecek. Gerçekten Diyarbakır zor günler geçirdi. Geçmişte çok büyük yanlışlar yapıldı. Birazda bu yüzden terör örgütlerinin cirit attığı bir yer haline geldi. Şiddet düzeninden ne yazık ki böyle bir zulme terk edildi. AK PArtiyi kurduğumuz günlerde buralara geldiğimizde bizden ne istersiniz diye sorduğumuzda aldığımız ilk cevap OHAL'i kaldırın idi. O dönemin OHAL'ini bugünkü ile karıştırmayın. O dönemdeki OHAL'de tüm vatandaşlarımızın üzerinde demokrasi kılıcı vardı. İktidara geldiğimizde ilk iş OHAL'i kaldırmak oldu.

 

Kendince ülkemize meydan okumaya kalktılar. Baktık ki bunlar nasihattan anlamıyor, tekdir ile de uslanacakları yok, mecburen köteği devreye soktuk. Güvenlik güçlerimiz, terör örgütü ülkemizin neresinde böyle bir girişimde bulunduysa onları açtıkları çukurlara gömdü.

 

 

"KÜRT OLDUĞU İÇİN HAKSIZLIĞA UĞRAYAN KİM VARSA TAYYİP ERDOĞAN OLARAK YANINDA YER ALIR ONUNLA BİRLİKTE MÜCADELE EDERİM"

Pek çok reforma imza attık, yanlış uygulamalara birer birer son verdik. Farklı dil ve lehçelerin öğrenilmesi bunlarla müzik yapılması akademik çalışma yapılması gibi hususlar birer birer hayata geçirildi. Ülkemizde hangi kesimin sorunu varsa onun için çalışmak boynumuzun borcudur. Biz inancımız gereği kimsenin doğduğu yere bakmayız. Rizeli Tayyip Erdoğan'da Diyarbakırlı Mehmet Hasan da Allah'ın bir kuludur. Üstünlük sebebi arayacaksak sadece takvaya bakmalıyız. ÜÜlkemizde sadece Kürt olduğu için baskı görüp haksızlığa uğrayan kim varsa Tayyip Erdoğan yanında yer alır, onunla birlikte mücadele ederim. Ülkemizde ister Müslüman ister başka bir dinden olduğu için ayrımcılığa uğrayan varsa onun da yanında olurum.

 

Herhangi bir kimseyi ya da vilayeti kimsenin ötekileştirmesi söz konusu olamaz. 13-15 yaşında kızları dağlara kaçırarak onlara orada nelerin yaptığını televizyonlardan izlediniz değil mi? İşte bunlar bu. Be vicdansızlar siz nasıl Diyarbakırlısınız? Nasıl ben Kürt'üm diyorsunuz da o camileri yıktınız. Sizde vicdan yok mu? Şimdi yeniden inşaa ettik. Sadece Sur içinde 2 katrilyon harcadık. Yaklaşık 3 bin 700 hasarlı binada yaşayan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu ile anlaşma sağlandı. Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmedik. Bu ülkede bölücü terör örgütü benim halkıma, benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi ama artık çektiremeyecek, bitti bu işler. "Hz Süleyman Camii'nin çevresini genişleterek şehrimize önemli bir değer kazandırdık. Cami bölgesindeki sahabe mezarları da vatandaşımıza açıldı. Kurşunlu Camii başta olmak üzere zarar gören tarihi yerler restore edildi.

 


(Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Diyarbakır 6. Olağan İl Kongresine katılarak konuşma yaptı. Kongreye çok sayıda vatandaş da katıldı)

 

"HİÇBİR BEŞERİ GÜCÜN ÖNÜNDE EĞİLMEDİK"

Gençler şunu unutmayın Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanınız hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedi. Özellikle 2015 yılındaki çukur eylemlerinde bu örgütün sergilediği hoyratlık ve alçaklık, hakikatleri gün gibi ortaya dökmüştür. Örgütün yol açtığı yıkımı, devlet olarak biz yeni baştan inşa ederek ortadan kaldırdık. Diyarbakır içinde adeta yepyeni bir Diyarbakır ortaya çıkardık. Kırklar dağına dikilen o çirkinliklere gereğini yaptık. İşte bizim gençlerimiz burada. PKK'nın gençlerinin elinde silah var, bizim gençlerimizin elinde bilgisayar var. Maşallah. Birbirinizi çok seveceksiniz, Allah için seveceksiniz, dayanışma içerisinde olacaksınız ve geleceğimizin sahibi olacaksınız. Siz 2023'ün 2053'ün 2071'in gençliğisiniz. Onun için çok çalışacaksınız. Değerli kardeşlerim, belediyeler neler yaptılar neler? Diyarbakır belediye hizmetlerinin adını dahi unutmuştu. Yolu düşen vatandaşlarımızın adeta anasından emdiği süt burunlarından getiriliyordu. Diyarbakır'a terör örgütüne rağmen 24 katrilyonluk yatırım yaptık.

DİYARBAKIR'A BÜYÜK MÜJDE: TÜRKİYE KUPASININ FİNAL KARŞILAŞMASI DİYARBAKIR'DA YAPILACAK

Burada şampiyonluk maçı oynanacak. Son hazırlıklar bitecek. Türkiye kupasının final karşılaşması inşallah Diyarbakır'da yapılacak. Biz terörün önüne geçmek için her yolu denedik. Mesele demokrasi ve özgürlük olsaydı reformlarımızın ardından bu şehirde tek bir terörist dolaşamazdı. Kendince ülkemize meydan okumaya kalktılar. Baktık ki bunlar nasihattan anlamıyor, tekdir ile de uslanacakları yok, mecburen köteği devreye soktuk. Güvenlik güçlerimiz, terör örgütü ülkemizin neresinde böyle bir girişimde bulunduysa onları açtıkları çukurlara gömdü. Afrin'in dörtte üçü kontrol altına alındı. Fetih yakın. Artık benim oradaki kardeşlerim evlerine topraklarına girecekler. Bütün sabırlardan sonra fetih müesser olacak. Diyarbakır'ı ülkemizin en önemli sanat ve spor merkezlerinden biri haline getirmeden bize durmak haram. Kaybedecek tek bir dakikamız yok. Terör örgütleri ile yurt dışında da mücadele ediyoruz. Terör örgütlerinin arkalarındaki silüetlere baktığımızda bunların nasıl bir işgal ordusu olduğunu da görüyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boğazlar'a yerli sistem yolda .Önceki Haber

Boğazlar'a yerli sistem yolda .

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'daSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar