murat kurum
murat kurum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Benim tek ricam..."

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Benim tek ricam, tek isteğim, tek arzum var o da şu, Novi Pazar bir olsun, iri olsun, diri olsun, kardeş olsun hep birlikte Novi Pazar olsun, çünkü ayrılıkta zafiyet var, birlikte kuvvet var." dedi.

Erdoğan'ı Türk bayraklarıyla karşıladılar

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boşnak Ulusal Azınlık Konseyi'ni ziyaret etti, Konsey Başkanı Sulejman Ugljanin'ı kabul etti.

Ardından Boşnak Ulusal Azınlık Konseyi'nde hitap eden Erdoğan, Sancak sakinlerini ve Sırbistan'daki Boşnak azınlığı sadece yakın akraba olarak görmediklerini söyledi.

 

Boşnak azınlığın haklarını Avrupa ülkeleri arasında en gelişmiş mevzuatlardan birine sahip olan Sırbistan'ın yasaları ve anayasası çerçevesinde arayabileceğini düşündüğünü belirten Erdoğan, Boşnak Ulusal Azınlık Konsey Başkanı Sulejman Ugljanin'ın bu konudaki çabalarını takdir ettiğini ifade etti.

Erdoğan, bu hakların aranması sırasında yapıcı ve birleştirici bir dil kullanmanın herkesin yararına olacağına işaret ederek, aksi durumda uç çevrelerin ekmeğine yağ sürmüş olunacağını kaydetti.

 

Erdoğan'ı Türk bayraklarıyla karşıladılar

 

Salonda bulunanlara, "Bulunduğunuz ülkelerde toplumsal hayata katılım sağlamanız, siyasi ve ekonomik bakımdan da güçlü olmanız en büyük temennimizdir" sözleriyle seslenen Erdoğan, bölgedeki  sorununa değinmek istediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan'da resmi rakamlara göre  oranının yüzde 17 olduğunu ancak Sancak'taki işsizliğin bunun neredeyse iki katı düzeyinde bulunduğunu ve bunun yarıdan fazlasını genç nüfusun oluşturduğunu söyledi.

 

Erdoğan'ı Türk bayraklarıyla karşıladılar

 

"5 BİN TON ET İTHALİNE YÖNELİK BİR ADIM ATTIK"

Türk yatırımlarının Sancak'ta artırılması için çalışıldığını ve bunu teşvik ettiklerini kaydeden Erdoğan, dün Belgrad'ta iş forumunda konuştuğunu hatırlattı.

Erdoğan, Türk iş adamlarının Sırbistan'a daha çok yatırım yapma iradesini büyük bir memnuniyetle gözlemlediğini aktardı.

Sağlık, eğitim, altyapı gibi pek çok alanda iki ülkenin birlikte çalışması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

 

 

"'nın ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığımızın Sırbistan genelinde sağlık, in restorasyonu, eğitimde kapasite artırımı ve altyapı gibi alanlarda hayata geçirdiği projelerin büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Dün özellikle Sırbistan'dan et ithalatında 5 bin ton et ithaline yönelik bir adım attık. Bunun belli bir kısmının da özellikle 'a tahsisini de ifade ettim. Bugün burada attığımız imzalarda da aynı şekilde gerek kereste ithalinde gerekse mobilyaya yönelik... Burada mobilya fabrikası da kurabileceğine dair beraber görüştük."

Erdoğan, bölgede mobilya fabrikası kurarak yeni bir istihdam alanı üretmeyi, hatta  ve Avrupa'ya mobilya ihracatına teşvik edebileceklerini belirtti.

 

"GELİŞME VE HAREKETLENME GETİRECEĞİNİ DEĞERLENDİRDİK"

Belgrad-Saraybosna otoban konusuna da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

 

 

"Bir hattının Sancak'a, bir diğer hattının ise Tuzla üzerinden Saraybosna'ya ulaşmasının bu bölgeye ayrı bir gelişme ve hareketlenme getireceğini değerlendirdik. Bununla ilgili de Ulaştırma Bakanlığımızın bir çalışma yapmasını, müteahhit firmalarla da bu konuyu değerlendirmek suretiyle bu işin fizibilitesinin ne olacağını, maliyet hesapları... Burada ne gibi bir çalışmayı yapabiliriz, bunların üzerinde duracağız. 'Tuzla başlarsa burası ihmal edilir' diye bir endişe var. Biz böyle bir yaklaşım içerisinde değiliz. Tam aksine her ikisinin de beraber yürütülebileceğine inanıyoruz. Yeter ki bu işi koordine edelim. "

Bu konuda Türkiye ve Sırbistan'ın ilgili bakanlıklarının beraber çalışacağını anlatan Erdoğan, "Ben diyorum ki, Sırbistan-Türkiye iş birliği içerisindeki, şimdi Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliğini de imzaladık, bu konuda daha çok birbirimize dayanarak güçlü bir adımı atarız." dedi.

 

 

"NOVİ PAZAR'IN GELECEĞİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLSUN"

Erdoğan, ziyaretinde bazı iş birliği projelerine dair protokoller imzaladıklarını da vurgulayarak, tüm bu kalkınma ve kültürel projelerin Sancak'a ve Novi Pazar'a hayırlı olmasını diledi.

Sancaklıların esenliği için Sırbistan makamlarıyla birlikte çalışma kararlılığını bir kez daha ifade etmek istediğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Benim tek ricam, tek isteğim, tek arzum var o da şu, Novi Pazar bir olsun, iri olsun, diri olsun, kardeş olsun hep birlikte Novi Pazar olsun çünkü ayrılıkta zafiyet var, birlikte kuvvet var. İnşallah bu ayrılıkları bir kenara koyacağız, bir beraber olacağız ve Allah'ın izniyle ondan sonra da gücün, kuvvetin burada olduğunu bulacağız, göreceğiz. Özellikle bu işte işin önünde olan kardeşlerimden bunu hassaten rica ediyorum ve böylece de istiyorum ki Novi Pazar'dan çok daha farklı sesler duyalım ve Novi Pazar'ın geleceği çok daha güçlü olsun."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TSK, İdlib'e intikal için keşif yaptıÖnceki Haber

TSK, İdlib'e intikal için keşif yaptı

Kafama silah dayayıp tehdit ettiSonraki Haber

Kafama silah dayayıp tehdit etti

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar