murat kurum
murat kurum

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'i ifşa etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehir Üniversitesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan; Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Feridun Bilgin için "Halk Bankası'nı da dolandırmaya çalıştılar. Hani bunlar dürüsttü?" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ KONUSUNDA FLAŞ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Meclis Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan ilk kez Şehir Üniversiteleri iddialarının detaylarını anlatırken, "Türkiye'de hiçbir üniversiteye tapu devri olmamıştır. Sayın (Ali) Babaca'nın da imzası var bunun altında, Mehmet Şimşek'in var, Feridun Bilgin var. Kimin ne olduğunu yaptıkları ile öğrenin. Bunlar Halk Bankasını da dolandırmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, "Halk Bankası'ndan kredi talebinde bulunuyorlar. Halk Bankası ciddi bir kredi veriyor. Maalesef bunlar, ödeme planında Halk Bankası'na ödemeleri yapmıyorlar. Halk Bankası da kendilerini sürekli uyarıyor. Şu anda borçları 417 milyon noktasında" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, siyasi tartışma meselesi haline getirilen Şehir Üniversitesi konusunda "Şehir üniversitesi meselesi çıkardılar. Bir siyasi ayağında bizim olduğumuzu bir ayağında malum zatın olduğu söyleniyor. Şehir Üniversite'sinin tahsisini ben yaptım. Malum zat başbakan olunca mülkiyet devrine dönüştürmüştür. Türkiye'de hiçbir üniversitede böyle bir şey olmamıştır. Malum zat arsayı verdi. Bunlar Halkbank'ı dolandırmaya çalışıyorlar." dedi.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Şehir Üniversitesi'nin tahsisini Başbakanlığım döneminde yapan benim. Daha sonrasında malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi'ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür. Hiçbir üniversitenin daha önce mülkiyet devri olmamıştır. Öksüz ve yetimin hakkını orada gözetmeksizin devir gerçekleştirdiler.

HALBANK'A TEMİNAT BİLE VERMEDİN

Bunlar Halkbank'ı da dolandırmaya çalıştılar. Banka bunlara ciddi bir kredi veriyor fakat ödeme planlarında bunlar bankaya ödeme gerçekleştirmiyorlar. Bu defa da banka kendilerini devamlı olarak uyarıyor. Şuan bankaya borçları 417 milyon noktasında. Şimdi yapılandıralım diyorlar, yapılandıralım diyorlar. Bunu nasıl yapacaksınız? Sen Halkbank'a teminat bile vermedin.

BİZİ ESKİ CUMHURBAŞKANI ARADI...

Bizi eski Cumhurbaşkanı aradı, dedim ki keşke benim yerimde olsaydınız. Siz bankaların nasıl battığını biliyorsunuz, dedim ki biz de kasayı boşaltamayaız ve tabi işin başından itibaren Ülker grubu buraya ciddi destekler verdi. Ülker grubu bizim verdiğimiz desteklerle ilgili bunu açık ve net bir şekilde söyledi. Buranın hamisi Marmara Üniversitedir. Marmara Üniversitesi Türkiye'nin en büyük üniversitelerindendir. Şimdi diyorlar ki Marmara Üniversitesi tüm borçları ödesin ve mütevelliyi de bırakmayız diyorlar. Biz ne oradaki akademisyenlerin ne de öğrencilerin düşmanıyız. Hiçbir vakıf üniversitesinde buradaki uygulama gibi bir uygulama yok. Çok da teferruata girmek istemiyorum burada Halkbank'ın adeta bir dolandırılması söz konusudur.

KİMİN ELİ KİMİ CEBİNDE BELLİ DEĞİL

Burası 2,5 milyar değerinde bir yer. Bunu bila bedel devrediyor. Böyle bir şey olabilir mi. Hani dürüstsünüz? Dürüstlüğünüz bu ise bu ülke batmış. Allah bizi bu duruma düşürmesin.

Bu konuyla ilgili kararlı bir şekilde adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Bu işi Danıştay'a müracaatını yapan da CHP'ye yakın olan mimar ve mühendisler odasıdır.

Şu anda bunları ziyaret edenler kim CHP'nin parti sözcüleri genel başkan yardımcıları. Kimin eli kimi cebinde belli değil.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaralanan askerden ambulansa binerken duygulandıran istekÖnceki Haber

Yaralanan askerden ambulansa binerken du...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'le telefonda ne konuştuğunu açıkladıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'le t...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar