murat kurum
murat kurum

'Çılgın Mucit'in hedefinde İstanbul var'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Space X şirketinin kurucusu Elon Musk'ın Türkiye ziyaretinde İstanbul trafiği hakkında bilgi almasıyla ilgili olarak ortaya çarpıcı bir iddia atıldı.

 

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de görüşen ‘Çılgın mucit’ lakaplı işadamı Elon Musk, Ankara’da kısa süre kaldı, ama birçok ziyarette bulundu. Önce Anıtkabir’i ziyaret eden Musk, daha sonra Türk kültürünü yakından tanımak için hamama ve ardından kebapçıya gitti. Musk’un şirketi SpaceX ise uzaya uydu fırlatmak için dün Turksat’la anlaşma imzaladı.

 

 

İSTANBUL’A YERALTI TÜNELİ

Çılgın mucitin Türkiye’ye gelmesiyle en çok tartışılan konuların başında bu ziyaretin amacı vardı. Özellikle SpaceX ile Türksat’ın işbirliği ve yerli otomobil projesi öne çıkıyordu. Ancak alınan bilgilere göre Musk, bu iki konunun dışında farklı bir konuyu da gündeme getirdi. Bu konu da, şehirlerdeki trafik sorununu yeraltı tünelleriyle otomobilleri taşıyarak çözmeyi amaçlayan proje ‘Boring Company’ şirketi oldu. Musk’ın özellikle İstanbul’un trafik sorunu hakkında detaylı bilgiler alması akıllara Boeing Company’nin İstanbul’da pilot proje olarak gelebilme ihtimalini akıllara getirdi.

 

TÜRK UYDUSUNU UZAYA FIRLATACAK

TÜRKSAT’ın yeni nesil haberleşme uyduları 5A ve 5B, Airbus tarafından üretilecek, Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ile uzaya taşınacak. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) ve EMEA Uydu Operatörleri Birliği (ESOA) tarafından İstanbul’da düzenlenen 3. Global Satshow’daki imza töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, “Airbus’ın alt yüklenicisi olan SpaceX’in bizim uydularımızı Falcon 9 roketiyle fırlatılması konusunda da arkadaşlarımız kararlarını verdiler, onları da tebrik ediyorum, onlardan da çok başarılı bir fırlatma beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

İLK FIRLATMA 2020’DE

Şu anda Türkiye’nin uzayda aktif 3 haberleşme, 3 gözlem uydusu bulunduğunu ve bu sayede uydusu bulunan 30 ülkeden biri olduğunu söyleyen Arslan, “Yapılan işbirliği uydu ve haberleşme sektöründe sağladığımız gelişmeyi pekiştirme adına çok önemli. Rekabetçi bir ortamda sözleşme imzalamaya hak kazanan Airbus’ı da tebrik ediyorum. Artık önemli olan bugünden öncesi değil, bugünden sonrası. Bugünden sonra Türksat’a ve Airbus’a düşen hızlı bir şekilde en kaliteli ve yüksek teknoloji ile 2020’de Türksat 5A’yı, 2021’de Türksat 5B’yi yörüngedeki yerlerine yerleştirmek ve sadece ülkemize değil, Türksat üzerinden bu bölgeye, dünyaya hizmet vermeyi sağlamak. Bu yüzden çok önemsediğimizi vurgulayayım. Beklentimiz yüksek. Türksat mühendislerinin bu işin içinde yer almasını ve Türksat 5A ve 5B’ye ilişkin üretimlerin daha fazla Türkiye’de yapılmasını önemsiyoruz. Biz bunu daha önce sözleşmelerde ifade ettik. Hayırlı uğurlu

SPACEX NEDİR?

2002 yılında Elon Musk tarafından kurulan SpaceX’in en önemli amacı uzay taşımacılığında maliyetleri düşürmek. Şu ana kadar onlarca uydu ve kargoyu uzaya taşıyan SpaceX, özellikle yeniden kullanılabilir roketleriyle dikkat çekiyor. Şirketin geliştirdiği ‘Falcon 9’ adındaki roketler, kalkıştan sonra belirlenen noktaya dik olarak iniş gerçekleştirebiliyor. İnen roket ise yeniden kullanılabiliyor. Dolayısıyla uzay taşımacılığı maliyeti düşüyor ve ülkeler geliştirdikleri uyduları ekonomik olarak yörüngeye gönderebiliyor. Buna ek olarak SpaceX’in en büyük projesi ise Mars’a gidebilmek. Şirket bu sayede Mars’ta kolonileşmenin kapılarını aralamayı amaçlıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte 15 Temmuz'da sevinç çığlıkları atanlarÖnceki Haber

İşte 15 Temmuz'da sevinç çığlıkları atan...

DAEŞ'in 10 Kasım planı bozuldu! Büyük operasyonSonraki Haber

DAEŞ'in 10 Kasım planı bozuldu! Büyük op...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar