murat kurum
murat kurum

Büyükelçi ABD’yi temsil etmiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükelçi ABD’yi temsil etmiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda FETÖ ile ilişkili iki kişinin tespit edilmesi orada bir şeylerin döndüğünü gösteriyor. Bu ajanlar ABD Başkonsolosluğu’na nasıl sızdı? Bu büyükelçiyi ABD’nin Türkiye’deki bir temsilcisi olarak da görmüyoruz veda ziyaretini de kabul etmedik

 

 

Cumhurbaşkanı  önceki gün gerçekleştirdiği Ukrayna ziyaretinin ardından gece 'a geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamak için Bakanlar Kurulu üyelerinin tamamıyla gece havalimanına gelen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, dün de Erdoğan'ı Sırbistan Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. İki lider törenin ardından baş başa ve heyetler arası görüşmeler yaptı. İki ülke arasındaki anlaşmaların imzalanmasından sonra Erdoğan ve Vucic, ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında, "Türkiye ile  arasında vizeler konusunda bir sorun gündemde. Nasıl bir yol haritası izlenecek?" sorusu üzerine şunları söyledi:


SORUNU BİZ BAŞLATMADIK: Bu sorunu biz başlatmadık. Bu sorunun faili ABD'nin ta kendisidir. Üst düzey yöneticilerin özellikle Dışişleri Bakanımızla herhangi bir görüşme yapmaması yadırgadığım bir konudur.


BİR DAKİKA TUTMAMALI: Ankara'daki bir büyükelçinin kalkıp da böyle bir karar alması, daha sonra da "Ben bunu devletim adına aldım" gibi bir ifade kullanması düşündürücü. Eğer durum böyleyse o zaman zaten ABD'deki üst düzey yönetimlerle konuşacak hiçbir şeyimiz yok. Ama durum böyle değil de büyükelçi bunu kendi kafasından aldıysa o zaman Amerikan üst yönetiminin bu büyükelçiyi orada bir dakika tutmaması gerekir. "Sen Türkiye Amerika ilişkilerini nasıl bozarsın, sana böyle bir kim verdi" demeleri gerekir. Benim büyükelçim böyle bir şey yapsa biz onu orada bir saat tutmayız.


AJANLAR NASIL SIZDI: Diplomatik hiçbir yetkisi olmayan ABD Konsolosluğu'ndaki bir Türkiye vatandaşının FETÖ ile ilişkilerinin tespit edilmesi ve bunu Türk polisinin yargı ile paylaşarak belgelemesi, bu kişinin önce gözaltına alınıp sonra tutuklanmış olması, tutuklandıktan sonra içeride ikinci bir kişinin daha aynen bu noktada olduğunun bildirilmesi, bütün bunlar bir defa İstanbul Başkonsolosluğu'nda bir şeylerin döndüğünü gösteriyor. Amerika'nın burada bir defa bir şeyi değerlendirmesi lazım. Bu ajanlar Başkonsolosluğa nasıl sızdı? Eğer bu ajanlar sızmadıysa o zaman bunları buraya kim soktu?


AJANLARA MÜSAADE EDİLMEZ: Hiçbir devlet kendisini içeriden tehdit edecek olan bu tür ajanlara müsaade etmez. Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devleti değildir. Asırlara varan Türkiye Cumhuriyeti'nin bir devlet deneyimi, bir devlet tecrübesi vardır. Dolayısıyla böyle bir şeye bizim müsaade etmemiz mümkün değildir.


ABD TEMSİLCİSİ OLARAK GÖRMÜYORUZ: Nitekim veda ziyaretlerinde bulunuyor bu büyükelçi. Şu anda da bu büyükelçiyi gerek bakanlarımız, gerek Parlamento Başkanımız, gerekse şahsım veda ziyaretini de kabul etmedik, kabul etmiyoruz. Çünkü onu ABD'nin Türkiye'deki bir temsilcisi olarak da görmüyoruz. Bunu da çok açıkça söyleyeyim.



DESTEĞİNİ UNUTMAYACAĞIM
Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz'un ardından Sırbistan'ın verdiği desteğe teşekkür ederek, "Ülkemizde darbe girişiminde bulunan FETÖ ile mücadelede, değerli dostumun daha ilk andan itibaren açıklamış olduğu desteği unutmayacağız. Bundan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Çünkü terör örgütlerine karşı uluslararası işbirliği, mutabakat çok büyük önem arz ediyor. Bu alanda yapılacak işbirliği ülkelerin refahını, huzurunu sağlayacaktır. İç barışımızı terörle mücadeledeki dayanışmayla yürütmeliyiz" dedi.



İLK TOPLANTI HAVALİMANINDA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in kendisini Bakanlar Kurulu üyeleriyle havalimanında karşılamasıyla ilgili olarak, "Değerli dostum Vucic kabineyi dün gece saat 24'te havalimanına getirmişti. Aslında biz ilk kabine toplantısını orada yaptık. Bu aramızdaki muhabbetin ne denli derin olduğunu gösteriyor" dedi.



ERDOĞAN'DAN YEMEK ESPRİSİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile öğle yemeğinde de bir araya geleceklerini belirterek, "Aç karnımızı doyuracaklar sağ olsun. Burada Sırbistan'ın mutfağını tatma imkanımız olacak" diye espri yaptı. İki lider daha sonra Sırbistan Ulusal Meclisi Başkanı Maja Gojkovic tarafından verilen öğle yemeğine katıldı.



'NOVİ PAZAR ERDOĞAN'I BEKLİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, bugün  (YeniPazar) şehrini ziyaret edecek. Şehrin çeşitli yerlerine Türk bayrakları ve CumhurbaşkanıErdoğan'ın fotoğrafları asılırken, "Türkçe ve Sırpça "Hoş geldiz" yazıları dikkat çekiyor.



"ARTIK 1389'DA DEĞİLİZ"
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ise basın toplantısında şunları söyledi: "Biz Türk halkının da devletinin de dostuyuz. Sırp ve Boşnak halkları arasındaki barış, istikrar ve iyi ilişkileri güvence altına almamız bizim için önemli. Yarın da bunu görüşeceğiz.Orada (Novi Pazar) sadece Boşnaklar değil, Sırplar da olacak. Onlar da Erdoğan'ıselamlayacak. Artık, birilerinin düşündüğü gibi 1389'da değiliz. Bugün 2017'deyiz.Türkiye ile en iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz. Bu iki ülkenin de çıkarınadır."



ERDOĞAN'A BÜYÜK İLGİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan dün Kale Meydanı'nı da ziyaret etti. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in eşlik ettiği Erdoğan İstanbul kapısı önünde Belgrad Belediye Başkanı Sinija Mali ve bakanlar tarafından karşılandı. Kale hakkında yetkililerden bilgi alan Erdoğan çiftini, alanda bulunanlar coşkulu bir şekilde selamladı. Osmanlı döneminden kalan Bayraklı Camisi'ni de ziyaret eden Erdoğan, burada Kuran okudu. Erdoğan ve Vucic, bir Türk markası tarafından Belgrad'da açılan simitçiyi de ziyaret etti. Vucic'in onuruna verdiği akşam yemeğine katılan Erdoğan, kaldığı otelde Beşiktaş'ın Sırp asıllı futbolcusu Dusko Tosic ile bir süre sohbet etti.



TİKA PROJESİNİ HİZMETE AÇTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan'da tadilatı yapılan ve donanım desteği verilen Dragan Filipoviç- JUSA Yurdu'nun açılışı gerçekleştirdi. Emine Erdoğan, açılış kurdelesini Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in eşi Tamara Djukanovic ile birlikte kesti. Yurt, 3-7 yaş arası ve 9-15 yaş arası birinci ve ikinci seviyede bakım desteğine muhtaç, ebeveynleri olmayan ve sağlık açısından ihmal edilmiş çocuklara ev sahipliği yapıyor. TİKA tarafından yeniden düzenlenen çocuk parkı ve içindeki çeşitli tadilatlarla, tüm çocukların huzur ve güvenle yaşayabileceği bir yer haline getirildi. Öğrencilerin uygun şartlarda barınma hizmeti alabilmesi için gerçekleştirilen tadilatın ardından yurda mobilya ve donanım desteği de verildi. Sırbistan'da 26 Ekim 2009'da resmen faaliyetlerine başlayan TİKA Belgrad Proje Koordinasyon Ofisi, bugüne kadar 223 projeyi hayata geçirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD vatandaşları Atatürk Havalimanı'ndan geri döndüÖnceki Haber

ABD vatandaşları Atatürk Havalimanı'ndan...

19 bin kilometre duble yol Sırp lideri hayran bıraktıSonraki Haber

19 bin kilometre duble yol Sırp lideri h...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar