murat kurum
murat kurum

‘Brunson davasıyla ekonominin ilgisi yok’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Brunson davasıyla ekonominin ilgisi yok’
Başkan Erdoğan Reuters’a konuştu: Rahip Brunson davasının Türk ekonomisiyle ilişkisi yok. Sıkıntılar yakında aşılır. Brunson Türkiye’de yargı sürecinde ama Gülen ABD’de yargılanmıyor

Başkan Tayyip Erdoğan, New York'ta Reuters Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Rahip Brunson davasının Türk ekonomisiyle uzaktan yakından ilişkisi bulunmadığını belirten Erdoğan, İdlib'den ekonomiye kadar pek çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı:
KARARI MAHKEME VERİR: Rahip Brunson Türkiye'de terör örgütleriyle münasebeti olduğu için tutuklanmıştır. Rahatsızlığı göz önünde bulundurularak yargı eve çıkmasına müsaade etmiştir. 12 Ekim'deki mahkemede yargı ne kadar verir bilemem. Buna siyasilerde karar veremez. Benzer şeyler Amerika'da olmuş durumda. Türkiye'de 251 vatandaşımın ölümüne neden olan ve devlete karşı darbe girişiminde bulunan FETO Amerika'dadır. Bu zat şu anda yargılanmıyor. Suçluların iadesi anlaşması olmasına rağmen bu şahıs bırakılmamaktadır.
EKONOMİK TABLO: Brunson olayının bizim ekonomimizle yakından uzaktan bir alakası yok. 2008'de ekonomik sıkıntı yaşandığı zaman, "Teğet geçecektir" dedim. Şu an ülkemizdeki bu ekonomik sıkıntı zannedildiği gibi abartılacak bir süreç değildir. Türkiye bunu aşacaktır.
İDLİB: Rusya ile Türkiye arasındaki bu 10 maddelik anlaşmanın içinde, gerek Rusya'nın rejimi bu 15-20 kilometrelik koridora sokmaması gerekse merkezde bu radikal grupların Türkiye'nin kendi örgütleriyle bunu kontrol altına alması yer alıyor. Silahlardan arındırılmış bir bölge haline getirilmesi bizim tasarrufumuzda olacak.
RADİKAL GRUPLAR ÇIKIYOR: Radikal grupların silahsız bölgeden çıkışları başladı. İdlib halkının beklentisiydi bu zaten. 50-60 bin kişi geriye döndü. Onların destekleriyle de bu iş başarılacak. Çıkarılacak Ağır silahlarla ilgili Rusya ve Türkiye'den ekiplerimiz çalışmalarını yaptılar.
ALMANYA ZİYARETİ: Almanya seyahatimiz ilk defa bir resmi devlet ziyaretidir. Türkiye- Almanya ilişkilerini o eski sıcak dönemine yeniden taşımak istiyoruz. Zaten Türkiye'nin Almanya ile olan ilişkileri ticari hacim noktasında çok yüksekti. Bunu yine o seviyeye getirmeyi hedefliyoruz.
HALKIMI NASIL ISITIRIM? (İran'a yönelik yaptırımlar) "Biz doğalgaz alamazsak ben halkımı neyle ısıtacağım? Şu anda benim ülkemin tükettiği doğalgazın yüzde 50'sini Rusya'dan alıyoruz. Geri kalanını İran, Azerbaycan, Irak ve bazen Cezayir'den alıyoruz. Ben doğalgazı almadığım takdirde halkımız üşütecek miyiz? Halkımızın huzurunu ve menfaatini gözetmekle mükellefiz."

'BEN YÜKSEK FAİZE KARŞIYIM'
"Merkez Bankası bağımsızlığının bir ifadesi olarak faiz oranlarını buraya kadar çıkarmıştır. Cumhurbaşkanı olarak benim tasarrufumda olan bir şey değil. Ben yüksek faize karşı olan birisiyim. Yüksek faiz oranları yatırımcının adımlarını olumsuz etkiler. Üretim olursa istihdam olur, Temenni ediyorum beklentileri gerçekleşir. Çünkü bunun bir de enflasyon ayağı var. Yüksek faiz yüksek enflasyon getirir."?

TRUMP'TAN TEŞEKKÜR
ABD Başkanı Donald Trump, Başkan Erdoğan'ın çabaları sonucu İdlib'de büyük bir askeri operasyonun engellendiğini ve milyonlarca masum insanın ölmesinin önüne geçildiğini belirtti. Trump, "Türkiye'nin katkısı büyük oldu. Türkiye çok iyi. Türkiye bize bu konuda çok yardımcı oldu" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Rahşan Affı'nın millete bedeli ağır oldu! Cezaevinden çıkan mahkumların büyük çoğunluğu tekrar suç işlediÖnceki Haber

'Rahşan Affı'nın millete bedeli ağır old...

Cumaya Kapalıçarşı’ya bekliyoruzSonraki Haber

Cumaya Kapalıçarşı’ya bekliyoruz

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar