murat kurum
murat kurum

Başbakan Yıldırım dünyaya duyurdu: PKK’nın hamisi ABD

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başbakan Yıldırım dünyaya duyurdu: PKK’nın hamisi ABD
BBC’ye konuşan Başbakan Binali Yıldırım: Bu ne yaman çelişkidir. Stratejik ortağız. Müttefikiz. Ülkemizde üsleri var. Bütün bunlar ortadayken, Amerika terör örgütleriyle el ele, kol kola...

Başbakan Yıldırım: Gizli ambargo zaten uyguluyor Amerika

 

Başbakan Binali Yıldırım İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Türkçe servisine konuştu. Uzun röportajın en dikkat çeken yanı ise Suriye'de terör örgütü PKK'yı destekleyen ABD'ye yönelik verdiği net mesajlar oldu. Emre Temel'in sorularını yanıtlayan Yıldırım, PKK'nın Kuzey Irak'ta hayat alanı daraldığı için, Suriye'ye geçtiğini burada da ABD'nin himayesine girdiğini belirterek şu mesajları verdi:


 ABD GİBİ BİR HAMİ: PKK artık Kuzey Irak'ta hayat alanı daraldığı için, Türkiye'nin etkin terörle mücadele faaliyetine karşı elinde fazla bir imkan kalmadığı için, Amerika gibi bir hamiye de sahip olduğu için Suriye'ye kaydırdı faaliyetlerini.


 BU NE YAMAN ÇELİŞKİDİR: (ABD'nin 2019 bütçesinden örgüte 550 milyon dolar ayırması) Kim veriyor bunun parasını? Amerikan vatandaşları. Geçen sene gerçekleşenin 800 milyon dolar olduğunu kabul edersek, bu sene o rakam 1 milyarın üzerine çıkacak. Kim veriyor bunu? Amerikan vatandaşları ödüyor.
Bu ne yaman çelişkidir. NATO'da beraberiz. Stratejik ortağız. Müttefikiz. Ülkemizde üsleri var. Bu kadar sene işbirliğimiz var. Bütün bunlar ortadayken, Amerika terör örgütleriyle el ele kol kola...

 AYRI TELDEN ÇALIYORLAR: Amerikan yönetimiyle sahadaki askerlerin de ayrı telden çaldığını görüyoruz. Amerika Başkanı, "Silah vermeyeceğiz" diyor, "Silahları toplayacağız" diyor; aşağıdaki küçük rütbeli bir asker "Yok" diyor, "Silahlar verilecek, toplanmayacak" diyor, "İşbirliğimiz artarak devam edecek" diyor. Bu ne biçim bir iştir. Kimin eli kimin cebinde belli değil?


 AÇIKÇA DÜŞMANLIK: Menbiç'te PYD-YPG'yi tutmak Türkiye'ye karşı düşmanlıktır, Türkiye'nin milli güvenliğine karşı bir tehdittir. Menbiç'te yaşayanların yüzde 90'dan fazlası Arap. Orada terör örgütünün ne işi var? Güvenlik sorunu da yok. Özellikle Türkiye'ye karşı bunlar tutuluyorsa o zaman da bizim ona göre hareket etmemiz gerekir.


 PKK'YI KORURSA, İŞLER DEĞİŞİR: İster Fırat'ın batısında Münbiç'te, ister Fırat'ın doğusunda diğer bölgelerde bize yönelik bir terör tehdidi olursa, bunun üzerine tereddütsüz gideriz. Bizim hedefimiz Amerika değil ama Amerika terör örgütlerinin önüne geçip, onları bize karşı korumaya daha fazla kalkarsa o zaman işler değişir.
Türkiye ile ilişkilerin bozulmasından Türkiye zarar görmez tek başına. Amerika da görür. Bu bölgede bir tür planları var belli ki. Nasıl yapacak o planlarını?

 ABD, BİZE AMBARGO UYGULUYOR: Darbeciyi ver, vermezsin. Teröristle iş tutma, tutmaya devam edersin. Günahsız yere tutar banka genel müdür yardımcısını (Mehmet Hakan Atilla). Bu nasıl olacak? Gizli ambargo zaten uyguluyor Amerika?
(ABD'de süren Halkbank davası). Bizim bankamıza ceza verebilirler. Yani kafalarının estiğine ceza veriyorlar. Verebilirler. Bakın Türkiye'yi bu tip tehditlerle, ekonomik tehditlerle, askeri tehditlerle veya ambargo tehditleriyle dize getireceğini düşünüyorsa Amerika, çok büyük yanlışlık yapıyor demektir...

BUGÜN MERKEL'LE GÖRÜŞECEK
Başbakan Yıldırım, Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye de mülakat verdi. Türkiye-Almanya ilişkilerini değerlendiren Yıldırım, "Yeni bir sayfa açalım. Geçmişi unutalım, geleceğe bakalım ve ilişkileri daha da genişletelim" dedi. Başbakan Yıldırım, Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı öncesi Almanya Başbakanı Angela Merkel'le bugün Berlin'de bir araya gelecek. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra, Suriye ve terörle mücadele gibi bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

YILDIRIM: DAHA FAZLASINI YAPABİLİRİZ
Başbakan Binali Yıldırım, çeşitli temaslar için gittiği Belarus'ta Başbakanı Andrey Kobyakov tarafından resmi törenle karşılandı. İki isim baş başa görüştükten sonra heyetler arasında da görüşmeler gerçekleşti. Yıldırım iki ülke arasındaki 1 milyar dolarlık ticaret hacminin gerçek potansiyeli yansıtmadığını söyledi. Yıldırım, Minsk Camisi'ni de ziyaret etti. İki ülkenin Müslaman toplum liderleri de ziyarete eşlik etti.

YUNANİSTAN'AANLAŞMALI ALANLARDAN UZAK DURMALI
Belarus'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Son dönemde Yunanistan ile Ege ve Akdeniz'de yaşanan gerilime ilişkin konuşan Yıldırım, yaşanan gerilim için iki ülke Genelkurmay Başkanları'nın Brüksel'de bir araya geleceğini belirterek " Ege Denizi, Yunanistan ile aramızda bir dostluk denizi olmalıdır.
Çipras'a her türlü sorunu diyalogla çözebileceğimizi, gerginliklerden uzak kalınmasının iki ülke ilişkileri açısından daha hayırlı olacağını söyledim. Yunanistan'ın sahadaki aktörleri de daha dikkatli olmalı, anlaşmalı alanlardan uzak durmaları gerekir. Bundan sonrası daha sakin, sürekli iletişim hattının açık olmasıyla siyasi ve diplomatik alanda çözülmesi yönünde bir mutabakata vardık" dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Super otolar Evet su yakacaklar!Önceki Haber

Super otolar Evet su yakacaklar!

Almanya'da PKK gösterileri yasaklandıSonraki Haber

Almanya'da PKK gösterileri yasaklandı

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar