murat kurum
murat kurum

Ayasofya’yı açın kuduran kudursun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayasofya’yı açın kuduran kudursun
Ayasofya’da okunan Fetih Suresi’ni kendine yediremeyen Bizans artıkları, camilere saldırılara devam ediyor. Yunanistan’ın ve Rum Kesimi’nin gerçekleştirdiği provokatif eylemlere Türkiye’den de kendini bilmezlerin katılmasına tepki gösteren STK ve siyasilerden Ayasofya’yı ibadete açacak iradeye tam destek var.

Ayasofya’yı açın kuduran kudursun

Fethin 567’nci yıldönümü dolayısıyla Ayasofya’da okunan Fetih Suresi’ni kendine yediremeyen Bizans artıkları, camilere saldırarak provokatif eylemlerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın Edirne sınırında bulunan Dimetoka kentinde ibadete kapalı bulunan tarihi Çelebi Mehmet Camii’nin minaresine Yunanistan bayrağı asılmasının ardından benzer provokatif eylemler Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden de geldi.

Gözdağı veriyorlar

Konuya ilişkin Akit’e konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Conkar, şunları dile getirdi: “Bu eylemlerle Türkiye’ye gözdağı vermeye çalışıyorlar. ‘Eğer Ayasofya ibadete açılırsa bütün ibadethanelerinizin sonu budur’ deniliyor. Hiçbir devlet geleneğinde böyle bir saldırı geleneği yoktur. Açıktan Türkiye’ye tepki gösteremedikleri için bu tür eylemlere kalkışıyor. Bizi caydırmak istiyorlar. Türkiye’nin kendi sınırları içerisinde bulunan bir yer hakkında kimsenin söz etme hakkı yoktur. AB’nin ve diğer kurumların bu saldırılara karşı dur demesi ve sorumlulara hadlerini bilmesi gerekiyor. Biz ibadethanelerimize yapılan saldırılara tahammül edemeyiz.

Ayasofya Camii ile ilgili heyecanlandıran gelişme...

Saldırganların tek dertlerinin İslam olduğunu belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da, şunları ifade etti:

Karar Türkiye’nin

Bizim içimizde de bu duruma çanak tutanlar var. Biz içeride de dışarıda da bu Bizans kalıntıları ile mücadele veriyoruz. Ayasofya kilise olarak inşa edilmiş olabilir. Ancak Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u aldıktan sonra cami olarak yeniden düzenlenmiştir ve yüzyıllarca Müslümanların ibadethanesi olmuştur. Bu tür girişimler bizi yolumuzdan ayıramaz. Ayasofya bizim topraklarımızdadır. Ayasofya’nın geleceğine ilişkin kararı da verecek olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Biz Cumhurbaşkanımızla beraber geçmişte Ayasofya ibadete açılsın diye dünyaya haykırmıştık. Bugün de aynı hasretle Cumhurbaşkanımız bir karar aldı ve çalışma başlatıldı. İnşallah bu çalışmanın meyvelerini toplayacağız.

Kimsenin söz hakkı yok

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emete Gözügüzelli de, şu değerlendirmede bulundu: “Ayasofya Bizans için çok önemli bir ibadethaneydi. Ayasofya, İstanbul’un fethedilmesiyle Müslümanların olmuştur ve Hristiyan aleminde kapanmayan bir yara açmıştır. Şu anda yıllardır ibadete kapalı olan Ayasofya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tekrar ibadete açılması söz konusu. Bu durum özellikle Yunanistan’ın ve Avrupa ülkelerinin zoruna gitmiştir. Ancak, hiçbir devletin Ayasofya’nın üzerinde söz hakkı yoktur. Yunanistan’ın ve GKRY’nin saldırıları da bu yüzdendir. Bu eylemlerle bir psikolojik yıpratma harekatı düzenlemeye çalışıyorlar. Bu yapılanları acizlik ve çaresizliğin bir göstergesi olarak adlandırmak mümkündür.

İbadete açılmalıdır!

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise şunları kaydetti: “Ayasofya’nın ibadete açılması Osmanlı ruhunun tekrar canlanacağı korkusunu veriyor bunlara. Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet’in İslam alemine emanetidir. Bütün Müslümanlar Ayasofya’nın aslına dönmesini bekliyor. Bu konuda da Cumhurbaşkanımız önderliğinde son günlerde önemli adımlar atmıştır. Ayasofya’da yıllar sonra Fetih Suresi okundu. Tabi ki bu önce içimizdeki Bizans artıklarını rahatsız etti. İzmir’de cami hoparlörlerinden ‘Çav Bella’ çaldılar, ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye çığırtkanlık yaptılar. Yunanistan’da ve GKRY’de camilerimize çeşitli saldırılar yaptılar. Bunca olaydan sonra söylenecek tek bir cümle var oda kim çıldırırsa çıldırsın Ayasofya kesinlikle ibadete açılmalıdır, minaresinden ezan sesi yükselmelidir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ahmet Davutoğlu'ndan tepki çeken Ayasofya açıklamasıÖnceki Haber

Ahmet Davutoğlu'ndan tepki çeken Ayasofy...

Selçuk Bayraktar gece yarısı tarihi gelişmeyi duyurdu! Bu gurur Türkiye'ninSonraki Haber

Selçuk Bayraktar gece yarısı tarihi geli...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar