murat kurum
murat kurum

OHAL yatırımları güvenceye alıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Isparta’da iki fabrika açan Cumhurbaşkanı, “OHAL yatırımcının önünü kesmek için değil, güvenceye almak için. Türkiye’ye yatırım yapan pişman olmaz” dedi

 

Cumhurbaşkanı , OHAL'in yatırımların önünü kestiği iddialarına "Birilerinin sürekli gündeme getirdiği OHAL terörle mücadeleyle sınırlıdır. OHAL girişimcilerimizin, sanayicilerimizin yaptığı yatırımların önünü kesmeye değil, onları güvence altına almaya yöneliktir" sözleriyle yanıt verdi.

YATIRIM YAPAN PİŞMAN OLMAZ
Isparta Meyve Suyu ve İçecek Şişeleme Fabrikası'nın açılışını yapan Erdoğan, Türkiye üzerinde sürekli soru işaretleri oluşturulmaya çalışılan bir dönemde böylesine uluslararası boyutu olan yatırımların çok önemli olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimse Allah'ın izniyle pişman olmamıştır, olmayacaktır" dedi.

Özellikle yurtdışındaki medya organlarında Türkiye'ye yönelik haksız ve mesnetsiz suçlamalarla yatırımcı ve turistlerin gözlerinin korkutulmaya çalışıldığını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Bunlar ne siyasi ne de ticari ahlakla izah edilir. Antalya'da otellerimizin doluluk oranı dün itibarıyla yüzde 80'e ulaştı. Ne oluyor ya? Bu kadar yapıyorsunuz? Ama buraları seven yine buralara geliyor."

ÇÜRÜĞE GİDEN ELMALAR OLMAYACAK
Yeni fabrikayı da anlatan Erdoğan, "Artık Isparta'nın meşhur elması başta olmak üzere meyveleri bu fabrikada ayrı bir değer kazanacak. İnşallah çürüğe giden elmalar olmayacak. Hepsi en güzel şekilde değerlendirilecek" dedi.

 

TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİNE İNANIP, YATIRIMA DEVAM ETTİK
Coca -Cola İçecek ve Anadolu Etap'ın Isparta'da açılan iki yeni tesisiyle birlikte, Anadolu Grubu'nun son 10 yılda Türkiye'de meşrubat ve tarım sektörlerine yaptığı yatırım 1 milyar 350 milyon dolara ulaştı. Açılışta konuşan The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, "Coca-Cola sistemi olarak Türkiye'nin büyüme ve gelişmesine şahitlik ediyoruz. Bu süreçte ortaklarımızla ve Türkiye'nin potansiyeline olan inancımızla yatırıma devam ettik" dedi. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da gerek yurtiçi gerek yurtdışında Türkiye'nin büyümesine katkı sağlayacak adımları atmaya devam edeceklerini vurguladı. Özilhan, "Türkiye'de ve yurtdışındaki yatırımlara öncülük etmeye devam edeceğiz. Halen 19 ülkede sürdürdüğümüz faaliyetlerimizle doğrudan ve dolaylı 70 bin kişiye istihdam sağlıyoruz" ifadelerini kullandı. Anadolu Grubu Isparta Meyve Suyu Fabrikası için 125 milyon lira, içecek şişeleme fabrikası için ise 110 milyon liralık yatırım yaptı.

 

ASKIYA ALMIYORLAR HIZLANDIRIYORLAR
Türkiye'yle ilgili spekülasyonların Avrupa'nın iç siyasetinden kaynaklandığını belirten Erdoğan, yatırımcıların da bunu bildikleri ve gördükleri için pek aldırış etmediklerini anlattı. Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde yapılan rüzgâr enerjisi ihalesine katılan 8 firmanın 4'ü Alman'dı. Türk firmalarıyla ortak bu işe girdiler. Aynı şekilde diğer uluslararası yatırımcılar da ülkemizdeki projelerini askıya almak bir yana hızlandırmayı tercih ediyorlar" ifadelerini kullandı

YALANLARINA KENDİLERİ DE İNANMIYOR
Büyümeden ihracata, üremtimden istihdama tüm ekonomik göstergelerin olumlu yönde seyrettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu: "Turizmde de benzer bir durumla karşı karşıyayız. Yöneticisi oldukları medya kuruluşlarında Türkiye ile ilgili olumsuz kampanyalar yürütenlerin tatilini burada geçiriyor olması söyledikleri yalanlara kendilerinin de inanmadıklarını gösteriyor. Ülkemiz bu iftira kampanyalarının da üstesinden gelecektir."
Nereden nereye geldik?

Erdoğan uluslararası yatırım rakamlarını açıkladı
1984-2001 13.5 milyar dolar
2002-2016 181 milyar dolar

KESERİ HİÇBİR ZAMAN KENDİMİZE YONTMADIK
Şehir hastaneleri projesinde Türk-Japon ortaklığıyla 1.5 milyar dolarlık yatırım yapılacağını anlatan Erdoğan, "Japonlar yatırım kredisinin neredeyse yüzde 80'ini temin etti. Güven olmazsa böyle bir şeye gelirler mi? Almanların en güçlü firması Siemens neredeyse 150 yıldır burada. Onlar da Türk firmalarıyla birlikte rüzgâr enerjisi santrali için adım attılar. Aynı şeyi güneş enerjisinde gördük. Hiçbir zaman sadece keseri kendimize yontmadık. Hep birlikte kazanalım çağrısı yaptık" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
80 milyonun kahramanıÖnceki Haber

80 milyonun kahramanı

Bakan Albayrak'tan şehit Eren paylaşımıSonraki Haber

Bakan Albayrak'tan şehit Eren paylaşımı

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar