murat kurum
murat kurum

MTV zammı için Erdoğan devrede! .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MTV zammı için Erdoğan devrede! .
Maliye Bakanı Naci Ağbal, önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu'nda soruları yanıtlarken, bakanlardan da eleştiriler geldi. Makul bir seviyeye çekilmesi konusunda mutabakata varıldı. MTV miktarındaki yüzde 68'lik en üst zammın makul bir indirimle yüzde 30-40'a düşmesi, böylece tartışma yaratan yüzde 40-68'in yüzde 20-40 arasına gerilemesi bekleniyor..

MTV zammı için Erdoğan devrede!

 

 artışında Cumhurbaşkanı'nın sinyalini verdiği indirim için maliye harekete geçti. Tartışma yaratan yüzde 40-68 arasındaki zammın yüzde 20-40'a çekilmesi planlanıyor. Maliye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip 'ın "Ben yaptım oldu anlayışına her konuda olduğu gibi ekonomi politikalarında da yer yoktur" sözleriyle noktayı koyduğu 'ndeki (MTV) yüzde 40'lık artışı aşağı çekiyor. Maliye'nin gelecek hafta açıklaması beklenen yeni düzenleme kapsamında artışın yüzde 20-40 arasında olması bekleniyor. Hükümetin geçen hafta Meclis'e gönderdiği tasarıda, binek otomobillere ödenecek MTV'nin yüzde 40-68 arasında artırılması öngörülüyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM açılış resepsiyonunda konunun Bakanlar Kurulu'nda yeniden görüşüleceğini belirterek indirim sinyali verdi.

 

İŞTE YENİ ORAN
Maliye Bakanı Naci Ağbal, önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu'nda soruları yanıtlarken, bakanlardan da eleştiriler geldi. Makul bir seviyeye çekilmesi konusunda mutabakata varıldı. MTV miktarındaki yüzde 68'lik en üst zammın makul bir indirimle yüzde 30-40'a düşmesi, böylece tartışma yaratan yüzde 40-68'in yüzde 20-40 arasına gerilemesi bekleniyor.

 

YEDİ FARKLI FİYAT ARALIĞI
Maliye vergi hazırlıkları sırasında binek araçlara 40 bin liranın altında başlayıp 475 bin liranın üzerine kadar 7 farklı fiyat aralığı getirdi. Fiyat aralığı yükseldikçe MTV tutarı da yüzde 68'e kadar çıkarıldı. MTV'den elde edilecek vergi tutarı da hesaplandı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bu gelirin 2.8 milyar lira olduğunu açıkladı.



VATANDAŞIN LEHİNE OLACAK
Bakanlar Kurulu'nda vergi düzenlemelerinin vatandaş lehine olması gerektiği vurgulanarak hem MTV hem de gelir vergisi dilimlerinin buna göre belirlenmesi gerektiği ifade edildi. Bu kapsamda, Meclis'e sunulan torba tasarıda yer alan vergi düzenlemelerinin tamamı gözden geçirilecek. Maliye'nin ilgili birimleri gereken çalışmayı yaparak ekonomi yönetimiyle paylaşacak. Meclis'e gönderilen tasarıda gelir vergisindeki değişiklik ücret gelirleri için 1 Ocak 2018'den, diğer kazançlar için 2017 yılı kazançlarından itibaren geçerli olacak. Gelir Vergisi tarifesinin üçüncü dilimindeki gelirler için uygulanan yüzde 27 oranının yüzde 30'a çıkarılması öngörülüyor.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN MTV AÇIKLAMASI
Başbakan Binali Yıldırım, Motorlu Taşıtlar Vergisinde yapılması planlanan artışa ilişkin, "Maliye Bakanımız gerekli düzenlemeleri yapacak, bütün detayları çalışacaklar" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Motorlu Taşıtlar Vergisinde yapılması planlanan artışın sorulması üzerine Yıldırım, "Tabii motor hacimlerine göre ve diğer özelliklerine göre Maliye Bakanımız gerekli düzenlemeleri yapacak. Bütün detayları çalışacaklar, şu günlerde olur" diye konuştu.

 

MTV HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
MTV hesaplama işlemini de yaşadığınız şehrin vergi dairesine giderek gerçekleştirebilirsiniz. Gerçekleştirdikten sonra ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Maliye Bakanlığı gelişen internet teknolojine ayak uydurarak Gelir İdaresi Başkanlığının internet uygulamasını geliştirmiştir. Gelir İdaresi Başkanlığının internet vergi dairesi bölümünden birçok vergi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İnternet vergi dairesi bölümünden borç sorgulama, borç ödeme, vergi borcu hesaplama ve ödeme, kira beyannamesi gibi birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. MTV hesaplama işlemini de internet vergi dairesi bölümünden gerçekleştirebilirsiniz. Hesaplama işlemini gerçekleştirdikten sonra ödeme işlemini de bölümden anlaşmalı bankaların kredi kartıyla ödeyebilirsiniz. Bu işlemlerin hepsini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

MTV hesaplama işlemi için ilk önce internet üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine giriş yapmanız gereklidir. İnternet teknolojisi geliştikten sonra birçok işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Kurum ve kuruluşlar internet uygulamalarını geliştirerek vatandaşlara internet üzerinden hizmet vermektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı da bu kurumlardan bir tanesidir. Maliye Bakanlığının bir hizmeti olan Gelir İdaresi Başkanlığının internet uygulamasına giriş yaparak vergi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine giriş yaptıktan sonra bu bölümden internet vergi dairesi bölümüne giriş yapmanız gereklidir. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine giriş yaptıktan sonra e-işlemler bölümünü seçmeniz gereklidir. Açılan seçeneklerden motorlu taşıt vergi dairesi bölümü bulunmaktadır.

Bu seçeneği seçtikten sonra T.C. kimlik numarasını girmeniz gereklidir. Daha sonrasında doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmeniz gereklidir. Daha sonrasında annenizin kızlık soyadının 1. harfini ve ikinci harfini sisteme girmeniz gereklidir. Son olarak da annenizin babanızın eşinizin veya çocuğunuzun T.C. kimlik numarası girildikten sonra son olarak ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz. Giriş yaptıktan sonra aracınızın bilgilerini sisteme girmeniz gereklidir. Araç tipi, aracın yaşı, motor silindir hacmi bilgileri girildikten sonra ödenecek yıllık tutar bilgisi karşınıza gelecektir. MTV hesaplama işlemini gerçekleştirdikten sonra da ödemeniz gereken miktarı anlaşmalı bankların kredi kartları ile ödeyebilirsiniz. Bu işlemlerin hepsini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

 

2017'DE HANGİ ARAÇ İÇİN NE KADAR MTV ÖDENDİ?
2017 yılında hangi araç ne kadar MTV ödemişti? İşte araç tipine göre ödenen MTV tutarlarının tam listesi:

.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TSK, terör inlerine bomba yağdırdı .Önceki Haber

TSK, terör inlerine bomba yağdırdı .

Son dakika: FETÖ’cü suikast timi için karar verildiSonraki Haber

Son dakika: FETÖ’cü suikast timi için ka...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar