murat kurum
murat kurum

'' Dünyanın Markası Türkiye’den ''

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'' Dünyanın Markası Türkiye’den ''
UNİVERSAL&PARTNERS GROUP İLE DÜMADER (DÜNYA MARKALAR DERNEĞİ) ARASINDA, YURT DIŞINDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEYE ADAY FİRMALARIN DÜNYADAKİ DEVLET DESTEKLİ TEK MARKALAŞMA PROGRAMI OLAN TURQUALITY PROGRAMINDAN YARARLANABİLMELERİ İÇİN, İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

 

Türk markalarının desteklenerek “Türk Malı” imajının ve Türkiye’nin itibarının güçlendirilmesini hedefleyen, 2006/4 sayılı “Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY®’nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” çerçevesinde Marka/TURQUALITY®, ülkemizin rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarına sahip firmalarımızın, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlerine kadar bütün süreçleri kapsayacak şekilde yönetsel bilgi birikimi, kurumsallaşma ve gelişimlerini sağlayarak uluslararası pazarlarda kendi markaları ile global bir oyuncu olabilmeleri ve söz konusu markalar aracılığı ile olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesi amacı ile oluşturulmuş devlet destekli ilk ve tek markalaşma programıdır.

TURQUALITY® Programının odağında, klasik ihracat desteklerinden farklı olarak salt ihracatı artırmak yerine firmaların markalaşma hedeflerine katkıda bulunmak yer alıyor.

Küreselleşmenin beraberinde getirdiği rekabetçi ortam ile rekabetin ülkelerin kalkınmalarında kilit rol oynamaya başlaması yeni bir ekonomik düzeni ortaya çıkarmıştır. İşte günümüzde bu yeni ekonomik düzen içinde gittikçe ağırlaşan rekabet koşulları ve değişen tüketim kalıpları, uluslararası arenada yer almak isteyen firmaları daha fazla katma değer ve daha fazla pazar payı anlamına gelen güçlü markalar yaratmaya teşvik ediyor. Böyle bir ortamda, Türkiye’nin rekabet edebilme yeteneğini arttırabilmesi için, yeni bir vizyon programına ihtiyaç duyulmuş ve “10 yılda 10 dünya markası yaratmak” vizyonu ile TURQUALITY programı hayata geçirilmiştir. TURQUALITY, firmaları kurumsal, finansal ve operasyonel anlamda destekleyen bir markalaşma destek platformu olarak konumlandırılmasının ötesinde bir vizyon programıdır. TURQUALITY, Türk markalarını global ölçekte geliştirerek, 2023 Hedefleri doğrultusunda ülkemizin ihracatını arttırarak “Türk Malı” imajını ve Türkiye’nin itibarını güçlendirmeyi misyon edinmiştir. TURQUALITY programının amacı, şirketlerin tüm süreçlerindeki verimliliğini arttırarak onlara ulusal ve uluslararası rekabet avantajı oluşturmaktır.

Bu kapsamda, Universal&Partners Group ile halihazırda Başkanlığını yürütmekte olan Umut ÇINAR tarafından 2011 yılında Ankara'da kurulan DÜMADER (Dünya Markalar Derneği)  arasında imzalanan iş birliği protokolü ile, uluslararası arenada yer almak isteyen firmalara TURQUALITY konuları kapsamında verilecek hizmetler ile, firmaların kurumsal alt yapılarını güçlendirerek tüm süreçlerinde verimliliklerinin arttırılması ve firmaların belirlenen performans unsurlarında yetkinliklerini arttırarak kabul edilebilir düzeye getirilmesi, dolayısı ile yapılan bu spesifik iyileştirmeler ile birlikte çok önemli rekabet avantajları elde etmelerinin sağlanması hedeflenmiştir.

 

Firmaların TURQUALITY kapsamında yararlanabilecekleri destekler aşağıdaki tabloda verilmiştir:

 

 

DÜNYA MARKALAR BİRLİĞİ HAKKINDA

 

 

Dünya Markalar Derneği ya da kısaca DÜMADER, Dünya markalarını bir araya getirmek ve marka kalitelerini arttırmayı sağlamak amacıyla 2015 yılında Ankara'da kurulan bir dernektir. Kurucusu olan Umut Çınar'ın başkanlığını yürüttüğü dernek, çeşitli kuruluşlarla ve sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelip toplumsal hizmet alanında birçok etkinlik düzenlemektedir.

14 Şubat'taki Sevgililer Günü kapsamında Cemal Safi ile Yenimahalle'de aşk ve sevgi yüklü şiirlerin okunduğu ve bestelenen şarkıların seslendirildiği etkinlik düzenleyen dernek, ilk kez adını duyurmaya başladı. 18-24 Mart tarihleri arasındaki "Yaşlılara Saygı Haftası" kapsamında kurduğu "Dünya Markalar Derneği Dostlar Korosu" ile etkinliklerine başlayan dernek, Haziran 2012'de "Dünya Kalite Zirvesi STK Ödülü"nü alan dernek, aynı tarihte, Türkiye Eskrim Federasyonu ile eskrimin bilinirliğini arttırmak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Bu standartları daha iyi düzeye çekmek içinde Markalaşma sürecini başlattığımız Umut ÇINARI Projemizi hayata geçirdik;
O yüzden bu soru sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın sorunu. Biz bunu köprü vazifesi görerek ortadan kaldırmak istiyoruz. Umut Çınarı projesi ile Yaş Alan Dünyada , ileri yaşlı sağlık turizmi başta olmak üzere pek çok alanda lider olacağız, İntra ile yapmış olduğumuz ortak protokollede Dünyada Pazar lideri olmayı hedefliyoruz...


Biz sosyal sorumluluk projesi olarak Türkiye’de Yaşlı ve Markalaşma konularında , lider olmak istiyoruz. Bu kapsamda da derneğe katılan insanlar, çok ciddi sorumluluk projeleri içerisinde olacaklar. Bir diğer avantaj ise, dernek üyeleri yurt dışındaki etkinliklerde söz sahibi olacaklar. Yaşlılığı ve Markalaşmayı  bilmeyenler bizimle birlikte olarak bunları, Umut Çınarı Projesi ile öğrenebilir. Yaşlılık dediğimiz gibi doğumdan başlayan bir süreç olduğu için bu süreci doğru şekilde kavrayabilir. Dernek üyelerine verilebilecek en büyük fayda ise hayata bakışaçılarının değişecek olmasıdır.


Biz bilinçli bir şekilde sosyal sorumluluk anlayışından yola çıkarak, 2011 yılında kurulan ve sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelip ulusal ve uluslararası düzeyde halkı bilinçlendirmek gayretinde olmayı hedefledik. Genç büyüklerimizin yaşam kalitesini artırırken topluma ve kendilerine faydalı, mutlu bireyler olmalarına yönelik çalışmalar yapmak hedeflerimiz arasındaydı ve bunu başardık.
        
Dünyada farkındalık yaratan Ege bölgesi ve Uzun Yaşamla Bağdaşan Nazilli Bölgesinde çok ciddi çalışmalar ve incelemelerde bulunduk ve Düyader Uzun Yaşam ve İleri Yaş Araştırma Komisyonu Proje Grubu Başkanı Engin Tulumbacı ile başlattığımız çalışmalarla Nazilli Modelini tüm dünyaya anlattık diyebilirim.


Dünyanın en önemli Marka Zirvesini 2017 yılında Ankara'da gerçekleştireceğiz. Bir çok Baksnlığın ve Dünya Markalar Derneği iş birlikteliği ile Ülkemizi, Sağlık Turizmi başta olmak üzere Savunma Sanayi ve Enerji sektöründe Dünyada söz sahibi yapmak için Umut Çınarı Projesi şimdiden Dünyanın Gündeminde yer teşkil etmeye başladı. 2016 19/20/21 Ekimde Hhb Expo işbirlikteliği ile Sağlık Turizmi başlığı altında , Dünyanın En önemli Firma CEO'larını  ve STK liderlerini Ülkemizde ağırlayacak olmanın gururunu yaşıyoruz.Şimdiden tüm biletler tükendi ve Elhibri Ailesinin yapacağı Biyolojik terör karşıtı işbirlikteliği modeli dünyanın pek çok yerinden izleyiciyi şimdiden ülkemize çekmiş durumda. 


 
Umut Çınar’ın Başarıları ve Ödülleri:

> 1237 ödülün sahibi olmak dile kolay
> Yurt dışı ödülleri
> Dünyada Yılın Derneği Düyader Seçildi
> Dünyada Yılın Sosyal Sorumluluk Ödülü
> Dünya'da barış ve sevgi Ödülü...
> 2012 Dünya Kalite Zirvesi STK Ödülü
> Yurt içi ödülleri... Vs vs
> RADEV'den DÜYADER'e "Yılın Pozitif Hareketi" Ödülü...
> Dünya Yaşlılık Derneğinden Ünlülere Ödül
> Türkiye'de Yılın Derneği Ödülü
> Yaşlı ve Kimsesizlere desteğinden dolayı Ödüller
> İpekyol Yılın İnsanlığa yararlı Adamı Ödülü

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'in babası ve kardeşi Suriye sınırında!Önceki Haber

Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'in ba...

Gençlerin ve Yaşlıların Mucize Adamı: Umut ÇınarSonraki Haber

Gençlerin ve Yaşlıların Mucize Adamı: Um...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar