murat kurum
murat kurum

Dünyanın en büyük projeleri Türkiye’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyanın en büyük projeleri Türkiye’de
Ziyaretin ilk gününde Cezayir ile 7 anlaşma imzalanırken Erdoğan “Hâlen dünyada inşası süren 10 büyük projenin 6’sı Türkiye’dedir. İmkânlarımızı dostlarımızla paylaşacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı ile görüştü

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî temaslar için gittiği Cezayir’de katıldığı Türkiye-Cezayir iş forumunda açıklamalarda bulundu. Cezayir’le ticaretin gelişeceği mesajını veren Erdoğan, “Yeni gıda, tekstil ve demir çelik konusunda Cezayir önemli bir potansiyele sahip. İş adamalarımızın Cezayir’deki çalışmaları ne kadar kolaylaşırsa karşılıklı ticaretimiz de o kadar artacaktır” dedi.
Türk ve Cezayirli iş adamlarına seslenen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: Hâlen dünyada inşası süren 10 büyük projenin 6’sı Türkiye’de dir. Türkiye geçmişte olduğu gibi bugün de sahip olduğu imkanları, deneyimi dostlarıyla paylaşmaktan çekinmeyecektir. Biz Cezayir’i bölgesinde siyasi ve ekonomik bir istikrar adası olarak görüyoruz. Nitekim Afrika’daki en büyük ticari ortağımız Cezayir’dir. Ancak biz 3,5 milyarlık ticaret hacmini yeterli bulmuyoruz. Bunu 5 milyar dolara çıkarmakta fayda var diye düşünüyorum.

TEŞVİK EDECEĞİZ
Türk şirketleri Cezayir’de en çok istihdam sağlayan yabancı şirketlerin başında geliyor. Yatırımlar konusunda çok daha iyi bir noktaya gelerek bu katkıyı arttıracağız. Cezayir’in öncelik verdiği, tarım, turizm, gıda ve enerji alanlarında iş adamlarımız teşvik edeceğiz. Bu başlıklar aynı zamanda Türk özel sektörünün de başarılı olduğu alanlardır. Dün ilgili bakan arkadaşlarımız tarım alanında iş birliğini geliştirmek için anlaşmalar hazırladılar. 7 anlaşma dün akşam imzalandı. Karma ekonomik komisyon toplantısı da kısa sürede yapılmasına önem veriyoruz. Gelecekteki adımlarımızı daha hızlı atabileceğiz. Yeni gıda, tekstil ve demir çelik konusunda Cezayir önemli bir potansiyele sahip. İş adamalarımızın Cezayir’deki çalışmaları ne kadar kolaylaşırsa karşılıklı ticaretimiz de o kadar artacaktır.

1 MİLYAR DOLAR
“Cezayir ile Türkiye’den Rönesans Enerji, Adana Yumurtalık’ta bir petro kimya tesisi kurulması için 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. Cezayir’in ekonomisinin çeşitlendirilmesi bakımında tarım, gıda, enerji kapsamında önemli yatırım imkanları var. Cezayir devasa büyük bir yüz ölçümüne sahip. Tarım endüstrisi alanında yatırımlar yapmak mümkün. Enerji alanında ortak projeler geliştirmeliyiz. Bu alanda yatırım yapacak iş adamlarına biz gerekli desteği vermeye hazırız.

IMF istedi verin dedim
Türk ekonomisinin gücü ile ilgili rakamlar açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bir zamanlar “1 milyar dolar kredi alabilmek için kapısında yatıp kalktığı” IMF ile ilgili bir anekdotu da şu sözlerle aktardı: Turizmde 36 milyar dolar rakamlarını yakalamıştık. Şimdi ise bir düşüşten sonra tekrar toparlıyoruz ve turist sayımız 32 milyona ulaşmış vaziyette. Merkez Bankasında ilk göreve geldiğimizde rezerv 27,5 milyar dolardı şimdi ise 125 milyar dolara ulaşmış vaziyetteyiz. Bir başka durum, 2002’de IMF’ye olan borç 22,5 milyar dolardı. 2013’te bunu sıfırladık, artık bitti o iş. IMF bizden borç istedi 5 milyar dolar. Verin dedim. IMF baktı ki Türkler ciddi, bu parayı almaktan vazgeçti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
28 Şubat'ta hepsi oradaydıÖnceki Haber

28 Şubat'ta hepsi oradaydı

Türkiye Macron'un yalanını yüzüne çarptı!Sonraki Haber

Türkiye Macron'un yalanını yüzüne çarptı...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar