Korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk denizci kurtarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nijerya açıklarında 23 Ocak'ta korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk denizci kurtarıldı. Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan, A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, 15 Türk denizcinin durumlarının iyi olduğunu ve 1-2 gün içinde Türkiye'ye getirileceklerini duyurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Gelişmelerde bizi sürekli haberdar ettiler. Cumhurbaşkanımız da tüm süreci takip etti, aşama aşama bilgileri de verdik. Şimdi vatandaşlarımız Nijyerya'nın güneydoğusundaki limandalar. Büyükelçimiz kaptanla görüştü. Vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi." dedi..

 bayraklı  isimli gemiye, 23 Ocak 10.36'da 'nın  kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutları saldırmıştı. 28 Ocak'ta deniz haydutlarıyla kurulan ilk temasın ardından bugün sevindiren bir gelişme yaşandı. 15 Türk denizci, haydutların elinden hiçbir zarar almadan kurtarıldı.

İSTANBUL'A GETİRİLECEKLER
Türk denizcilerin 1-2 gün içinde 'a getirileceği ve seyahat gününe kadar hepsinin güvenli bir noktada tutulduğu öğrenildi. Korsanlar, 19 personelden 15 Türk personeli yanlarına rehin alarak gemiyi terk etmişti. Arbede esnasında  uyruklu 1 personel öldürülmüştü.

15 personelin kurtarıldığını  canlı yayınında duyuran  A.Ş Genel Müdürü "Bu bir siyasi kaçırma eylemedi değil maddi bir kaçırma eylemi... Devletimizin desteğiyle 15 personelimiz kurtarıldı. Tüm arkadaşlarımızın sağlık durumları iyi, 1-2 gün içerisinde Türkiye'ye getirilecekler. Personelimiz bugün itibariyle teslim alındı." ifadelerini kullandı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: AİLELERİYLE TEMAS HALİNDELER
Şirket'in  ofisinden yapılan açıklamada da tüm personelin aileleriyle temas halinde olduğu ve en kısa sürede 'ye dönecekleri belirtildi:

"Bu sıkıntılı süreçte, gösterdikleri güç, güven ve sabır için mürettebatımıza ve ailelerine tebriklerimizi ve teşekkürlerimizi sunmayı borç biliriz. Bu zorlu üç hafta boyunca verdikleri destek için Türk ve Nijerya Hükümetlerine, tüm devlet kurumlarına ve görevlilerine, karada ve denizde görev yapan tüm Borealis topluluğuna ve bu sorunu çözmemize yardımcı olan herkese teşekkür ederiz.

Mozart adlı gemimize yapılan ilk saldırıda hayatını kaybeden arkadaşımız ve meslektaşımızın ailesine tekrar sabır diler, gemilerini güvenli bir yere geri getirirken gösterdikleri cesaret ve disiplin için gemide kalan üç mürettebatımızı tekrar tebrik ve teşekkür ederiz."

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: BÜYÜKELÇİMİZ KAPTANLA GÖRÜŞTÜ! SAĞLIK DURUMLARI İYİ

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da şu açıklamaları yaptı:

"Kaçırma olayından sonra amaç fidye almaktı. İngiliz şirket Avrupa'da başka bir şirketle anlaştı. Kaçırma olaylarında uzman şirketler var. İçinde hukukçular, psikologlar vs. var. Bizi sürekli haberdar ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımıza adım adım bilgileri verdik. Abuja büyükelçiliğimiz de bilgiler verdi. Vatandaşlarımız Nijerya'nın güney doğusundaki şehre geldiler. THY'nın doğrudan bir uçuşu yok. Güney batıdaki Lagos'a uçuşu var. Şirket vatandaşlarımızı Abuja'ya kadar getirecekler. Abuja'dan vatandaşlarımızı getireceğiz.

Büyükelçimiz kaptanla görüştü. Sağlık durumları iyi. Telefonları iyi çekmiyor. Biz de ailelerine bilgi verdik, şirket de bilgi verdi. Gerekli bilgileri ailelere verdik. Vatandaşlarımızla da kaptanla da görüşeceğiz.

Cumhurbaşkanımız her gelişmeden haberdar oldu. Kendilerine bilgi arz ettik. Her aşamada kendisine bilgi verdik. Kendisi de gece yarılarında arayarak gelişme var mı diye sormuştu. Geminin şirketine de teşekkür etmemiz gerekir. Şirkete maddi manevi ne yapacağımızı söylemiştik. İyi bir iş birliği oldu."

23 OCAK'TA SALDIRIYA UĞRAMIŞLARDI
23 Ocak günü Nijerya'nın Lagos kentinden Güney Afrika'nın Cape Town kentine ilerleyen Liberya bayraklı "Mozart" isimli gemi Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutlarının saldırısına uğramıştı.

Lagos'tan Güney Afrika'nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 kişilik mürettebattan 15'i kaçırılmış, Azerbaycan uyruklu 1 kişi öldürülmüştü.

3 TÜRK 30 OCAK'TA GELMİŞTİ
Gemi, 3 personelle Gabon'un Port-Gentil Limanı'na hareket etmişti. 3 personel ise 30 Ocak tarihinde uçakla Türkiye'ye getirilmişti..

Kaynak:haber 7


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İBB ile övünüyorlar, Şahinbey ilçe belediyesini görmüyorlarÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İBB ile övünüyorl...

Btcbam Ve Yatırım Bankası İşbirliğiSonraki Haber

Btcbam Ve Yatırım Bankası İşbirliği

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar