Bizi döviz üzerinden terbiye edemezsiniz .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bizi döviz üzerinden terbiye edemezsiniz .
Dövizdeki artışın mantıklı izahının olmadığını belirterek, ekonomik terör estirmeye çalışanları uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi kur üzerinden terbiye edemezsiniz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili görsel sonucu

 

Suriye'deki gelişmeleri bahane edip, Türkiye'de ekonomik terör estirmeye çalışanları, "Yanlış yaparsanız" diyerek uyaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurdaki artışın mantıklı olmadığını söyledi.

BEDELİNİ ÖDERSİNİZ
Kayaş-Sincan arasında seyahat süresini 49 dakikaya düşüren ve günde 520 bin yolcuya hizmet verecek olan Başkentray'ın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide aktif rol oynayan finans sektörü temsilcilerine seslenerek, "Eğer Suriye'deki gelişmeleri kalkıp bahane ederek buradan ülkemize ekonomik terör estirmeye çalışıyorsanız yanlış yaparsınız. Bunları da gayet iyi biliyoruz, yeri geldiğinde bunun hesabını verirsiniz, bedelini ödersiniz. Hükümetimiz bu konuda kararlı şekilde yoluna devam etmektedir" dedi. Döviz kurlarındaki artışın mantıklı, makul, işin kitabına uygun hiçbir izahı olmadığına dikkat çeken Erdoğan, "Türkiye'nin son birkaç aydır yaşadığı hadiselere bakınca şöyle bir manzara çıkıyor. 2017 yılı büyümesi tüm uluslararası tahminleri altüst ederek yüzde 7.4 açıklandı. İhracat 160 milyar dolara çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Turizmde sezonun parlak geçeceğine dair emare var. Rusya ve İran ile bölgemiz arasında önemli zirve oldu" diye konuştu.

BİRİLERİ RAHATSIZ OLUYOR
Akkuyu'da 22 milyar dolarlık nükleer güç santralinin temelinin atıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu birilerini rahatsız ediyor. 135 milyar liralık yatırım teşviklerini sahiplerine teslim ettik. Cari açığın düşürülmesine yönelik ciddi bir adım attık. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için önemli düzenlemeler yaptık. Neredeyse her gün savunma sanayiinde gerçekten çok önemli başarıların haberlerini alıyoruz. Velhasıl yola devam ediyoruz." Küresel ekonomide de kırılganlığa yol açacak ciddi herhangi bir haber alınmadığının altını çizen Tayyip Erdoğan, "Hiç endişe etmeyin, konuşulanlara da bakmayın. Bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler. Onlar kendi başının çaresine baksınlar. Biz yolumuza kararlı şekilde devam ediyoruz" diye konuştu.

24 NİSAN'A KADAR ÜCRETSİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkentray'la ilgili olarak şöyle dedi: "İstanbul'daki Marmaray ve İzmir'de Egeray'ın ardından banliyö de üçüncü projeyi hayata geçirdik. Geçtiğimiz 15 yılda ülkemizin her köşesi gibi Ankara'yı da şehircilik bakımından rahatlattık." Duanın yapılmasının ardından kurdeleyi kesen Erdoğan, Başkentray'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da dahil olmak üzere 24 Nisan'a kadar ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. Başkentray, günlük 520 bin yolcuya hizmet verebilecek şekilde tasarlandı. Yatırım bedeli 1 milyar 227 milyon lira olan projede 23 adet durak bulunuyor.

KANAL İSTANBUL İÇİN 'HIZLANIN' TALİMATI
İstanbul Boğazı'nda geçen hafta yaşanan kazayı hatırlatarak Kanal İstanbul'a vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık sabrımız kalmadı. Kanal İstanbul'un ihalesini yapmamız olmazsa olmaz hale geldi. Daha bekleyemeyiz. İhalenin süratle yapılması lazım" dedi.

BÜROKRATİK ENGELİN ÖRNEĞİ
Hayal edilemeyen hedefleri birer birer gerçeğe dönüştürdüklerine dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, "Bürokrasi diyoruz, engel diyoruz. En tipik örneğini biz bu projede gördük. 2012'de bu ihale yapıldı. Ancak 3 sene mahkemesi sürdü, yani 36 ay. Yapımı da 20 ay sürdü. Bu büyük bir kayıp demektir. Akıp giden zamanı geriye getiremeyiz. Onun için memleket işlerinde, vatandaşın hayatını kolaylaştıracak konularda herkesin iş yaparken daha duyarlı olması lazım" dedi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise projenin hayırlı olmasını diledi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suriye sınırına Türk Seddi... .Önceki Haber

Suriye sınırına Türk Seddi... .

Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandıran Mehmet Aydın'ın Enerji Bank kurduğu da ortaya çıktıSonraki Haber

Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandı...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar