murat kurum
murat kurum

TÜİK ve MEB'e alınmayan Kılıçdaroğlu'ndan bir baskın ziyaret daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Daha önce Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) ve MEB'e yaptığı baskın ziyaretlerle gündem oluşturmaya çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu seferde Et ve Süt Kurumu’na baskın yaptı.

Son dönemde yaptığı baskın ziyaretlerle gündeme gündem oluşturmaya çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla bugün saat 10.00'da Et ve Süt Kurumu'na gideceğini duyurmuştu. 

Kurumdan randevu talep ettiğini ancak herhangi bir yanıt alamadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istedim. Herhalde bir yerlerden izin alamadılar ki ses yok! Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00'da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış" ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika: Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumu'na alınmadı

TÜİK VE MEB'TEN SONRA ET VE SÜT KURUMU'NA GİTTİ

Geçtiğimiz yılın aralık ayında kendisine randevu vermeyen TÜİK'e baskın ziyaret yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, binaya alınmamış ve kapı önünde yaptığı "Devletin bilgileri, devletin sahip olduğu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalara ana muhalefet partisi liderine açıklanmak istenmiyor. Kapılar kapanıyor. Türkiye'nin geldiği nokta açısından önemlidir" gündem oluşturmaya çalışmıştı. TÜİK ziyaretinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na giderek aynı taktiği deneyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu sabah da Et ve Süt Kurumu'na gitti. 

Bina önünde kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Burada bulunmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleriyle beraberim. Bütün anneler çocuklarının iyi beslenmesini isterler. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım. Bütün çocukların iyi ve yeterli beslenmeleri gerekir.

Hangi asgari ücretli kıyma alabilecek çocuğuna düzenli süt alabilecek? Ramazan Bayramı'ndan sonra milletin seçim mitinglerine yeniden başlayacağız.

Et ve Süt Kurumu: Kılıçdaroğlu'nun talebine yanıt verdik

Et ve Süt Kurumu: Kılıçdaroğlu'nun talebine yanıt verdik

CHP lideri Kılıçdaroğlu, siyasi şov yapma amacıyla sabah saatlerin Et ve Süt Kurumu'na gitmiş ancak kapıdan içeriye alınmamıştı. Kurum, Kılıçdaroğlu'nun 'ziyaret' talebine ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi şov yapmak amacıyla bugün Et ve Süt Kurumu'na gitti ancak kapıdan içeriye alınmadı. İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu, bina önünde yaptığı açıklama yaparak rant sağladı. 

ET VE SÜT KURUMU: TARIM VE ORMAN BAKANIMIZLA GÖRÜŞMENİZ DAHA DOĞRU

Et ve Süt Kurumu'nun Twitter'daki hesabından yapılan yazılı açıklamada ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çarşamba günü kurumu arayarak randevu talep ettiği belirtildi.

Açıklamada, randevu talebine dün geri dönüş sağlandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci ile görüşmeniz daha uygun olur, zira sizlerin muhatabı kendisidir. Sayın Bakanımız gerekli görürlerse o görüşmeye bizleri de davet eder' cevabı verilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun verilen bu cevaba rağmen Et ve Süt Kurumu'nun önüne gelerek basın açıklaması yapmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği Hacer Foggo kimdir?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Et ve Süt Kurumu önünde konuşturduğu Hacer Foggo ismi dikkat çekiyor...

featured

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Et ve Süt Kurumu önünde yaptığı açıklamada sözü verdiği Hacer Foggo ismi dikkat çekti. CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi üyesi Foggo aynı zamanda Derin Yoksulluk Ağı kurucusu.

Derin Yoksulluk Ağı, Açık Alan Derneği ile işbirliği halinde. İşbirliği taahhütnamesi imzalayan iki kurum ortak çalışmalar yürütüyor.

Derin Yoksulluk Ağı’nın resmi internet sitesindeki “Biz kimiz?” bölümünde oluşum için şöyle deniliyor:

“Açık Alan Derneği gönüllü ve üyeleri tarafından 2019 yılında kurulmuş, gönüllüler, destekçiler, yerel yönetimler, kamu kurumları ve derin yoksulluk yaşayan kişilerin katılımı ile büyüyen bir dayanışma ve araştırma ağıyız.
Derin yoksulluğun sürdürülemez koşullarını görünür kılmak ve yoksulluğu bir insan hakları ihlali olarak tartışmak için çalışmalar yürütürken, acil durum müdahalesi olarak #EvdenDeğiştir modeli ile yoksulluk yaşayan kişilere temel ihtiyaç desteği sağlıyoruz.”

HİBE VE FON MERKEZİ

Dikkat çeken ise Açık Alan Derneği’nin ilişkiler ağı. Resmi internet sitesinde derneğin Turkish Philanthropy Funds (TPF) ile bağlantılı olduğu vurgulanıyor. TPF, Amerikan merkezli bir vakıf. TPF kendini şöyle tanıtıyor:

“Turkish Philanthropy Funds (TPF), Türk ve Türk-Amerikan topluluklarına yönelik yüksek etkili sosyal yatırımlar için önde gelen ABD topluluk vakfıdır.”

Amerika’da bağış yapan kişilerle Türkiye’deki sivil toplum örgütleri arasında iletişim kurma amacıyla çalıştığını belirten TPF, kendi belirlediği bazı ölçütleri karşılayan kuruluşlarla ortaklık kurduğunun hibe ve fon sağladığının altını çiziyor. TPF’nin göz önüne aldığı iki ölçüt olarak “Amerikan kanunlarıyla belirlenmiş hukuksal ve mali yeterlilik ve kurumsal verimlilik” belirtiliyor. Hibe sağladığı öncelikli alanlar ise cinsiyet eşitliği, eğitim, afet yardımı, sosyal ve ekonomik kalkınma.

 

Kaynak:haber 7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakanlıklara atamalar Resmi Gazete’deÖnceki Haber

Bakanlıklara atamalar Resmi Gazete’de

Demba Ba, Beşiktaş’a geri dönüyorSonraki Haber

Demba Ba, Beşiktaş’a geri dönüyor

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar