murat kurum
murat kurum

Bu ne cüret!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu ne cüret!
Müfredat tartışmalarının gölgesinde başlayan 2017-2018 eğitim öğretim döneminin ilk haftasına ders kitaplarındaki sakıncalı içerikler damga vurdu.

Bu ne cüret!

 

Müfredat tartışmalarının gölgesinde başlayan 2017-2018 eğitim öğretim döneminin ilk haftasına ders kitaplarındaki sakıncalı içerikler damga vurdu. FETÖ’cülerin etkisi olduğu düşünülen ders kitaplarının bazılarında dinlerarası diyalog propagandası yaptığı, firari FETÖ’cünün makalesine yer verildiği ve hükümete yolsuzluk ithamında bulunulduğu belirlenirken, kitaplarda Osmanlı padişahlarına hakaret içerikli şiirler ve nükleer santral projelerine karşı çıkılan eylemlere yer verildiği saptandı. Çoğunlukla Sosyal Bilgiler ve Türkçe ders kitaplarında rastlanılan sıkıntılı içeriklerle ders kitaplarının toplatılma ve sayfa yırtarak okullara dağıtma gibi işlemler de yapılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunca hazırlanan ders kitaplarının tepki çeken içerikleri şunlar.

 

DİYALOG SAFSATASI

6. Sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabının 148. sayfasında yer alan “Medeniyetler Ülkemizde buluştu” başlıklı metinde, FETÖ’nün Vatikan adına yürüttüğü Dinlerarası Diyalog projesi anlatılıyor. “Çan, hazan ve ezan sesi buluştu” sözünün manşet yapıldığı bir gazete haberine yer verilen metinde, “Semavi dinlerin temsilcileri tarafından dünyaya barış çağrısı yapılması amacıyla Hatay’da düzenlenen 1. Medeniyetler Buluşması dün başladı” ifadeleri bulunuyor.

 

BASINA BASKI VE YOLSUZLUK YALANI 

Sosyal Bilgiler 7. Sınıf ders kitabının 1. Ünitesi’nin “İletişim ve İnsan İlişkileri” bölümünde basın özgürlüğü kılıflı siyasi bir metin var. Anayasadan alıntı yapılarak oluşturulan bir soru metninde, adeta öğrenciler AK Parti iktidarına karşı şu hin ifadelerle kışkırtılıyor.

 

ECDADA HAKARET 

İlköğretim 4. sınıf Türkçe ders kitabında sakıncalı kitaplar arasında. Ders kitabında Milli Mücade’nin anlatıldığı bölümde “Milli Egemenlik ve Milli Mücadele” başlıklı okuma metninde, milletin İstiklal Savaşı’nı Osmanlı’ya karşı verdiği algısı oluşturuluyor. Yine 7. Sınıf Sosyal Bilgiler kitabındaki haber alıntıları arasında “Elektrikte Güç Bedeline İptal Yürürlükte” başlıklı 5 Ekim 2003 tarihli bir haber eklendi. 6. sınıf Türkçe kitabına, küfür anlamı taşıyan ‘el hareketi’nin yapıldığı karikatür konuldu. 18 uzmanın çeşitli aşamalarda okuyup incelediği ama ‘görmediği’ vahim hatayla ilgili kitapların ilgili sayfasının yırtılarak, 1 sayfa eksik olarak okullara dağıtılması kararı alındı. Ortaöğretim felsefe kitabında örf ve adetlerin anlatıldığı bölümde, küfür anlamı taşıyan “orta parmak” işareti yapılmış bir karikatür bulunuyor. Sosyal Bilgiler 4. sınıf ders kitabında ise küçük bir kız çocuğunun yarı çıplak kıyafetle, bir eğitimci eşliğinde buz pateni yaptığı fotoğraf kullanıldı. İlköğretim 4. Sınıf ders kitabında ise itikadi yönden sakat bir “Latin Amerika” masalına yer verildi. “Müzik yeryüzüne nasıl geldi?” başlıklı masalda şu tuhaf sözler yer aldı.

 

İMZA ATANLAR VE GÖZ YUMANLAR HESAP VERMELİ

Söz konusu ders kitaplarındaki sakıncalı içeriklerle ilgili öğrenci velileri ve kamuoyunun tepkilerinin hedefinde MEB Talim ve Terbiye Kurulu yer aldı. Konuyu, “Geçiş dönemleri sancılı olur. Köklü değişim ve arınma döneminden geçen Milli Eğitimimiz bu tür aksaklıklar da giderilerek hakiki manada ve tamamen millileşecektir” diye yorumlayan eğitimciler de var, “Sorumlular hesap vermeli. Bu tür yanlışlıklara imza atan ve göz yumanlar mutlak manada sorumludur ve hesap vermelidirler” diyenler de...


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İHA ve SİHA'lara bir özellik daha!Önceki Haber

İHA ve SİHA'lara bir özellik daha!

Barzani'nin en yakınlarından peş peşe Erdoğan mesajlarıSonraki Haber

Barzani'nin en yakınlarından peş peşe Er...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar