murat kurum
murat kurum

Yakalanan terörist ABD'nin gerçek yüzünü deşifre etti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yakalanan terörist ABD'nin gerçek yüzünü deşifre etti!
Eylem için Türkiye’ye geçerken yakalanan ‘Ebu Zeyd’ isimli terörist çarpıcı itiraflar bulundu.

Yakalanan terörist ABD'nin gerçek yüzünü deşifre etti!

 

ABD'nin terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ'la yaptığı gizli ortaklıklar ortaya çıkmaya başladı. Suriye’de işgal ettiği yerleri PKK'ya devrederek misyonunu tamamlayan DEAŞ, ABD ve PYD'nin nezaretinde Rakka’dan çıktı.

Eli kanlı terör örgütü PKK’ya alan açma amaçlı 2013 yılı ortalarından itibaren Suriye savaşına dahil edilen DEAŞ, 2014-2017 aralığında Suriye ve Irak’ta ülkenin 3’te 1’inde kontrol sağladı. ABD ve müttefikleri tarafından 2016 yılından itibaren tasfiye edilen örgüt, hakim olduğu bölgeleri PKK ve Peşmerge’ye terk ederek sahadan büyük oranda çekildi. Irak işgali sırasında ABD idaresindeki Ebu Gureyb Hapishanesi’nde temeli atılan DEAŞ’ın yüzde 70’ini yabancı teröristler oluşturuyor. Irak’ta Musul, Suriye’de ise Rakka merkezli yapılanan örgütün bitiş döneminde birçok terörist, sahadan ABD himayesinde taşındı. Rakka’dan taşınanlar arasındaki ‘Ebu Zeyd’ isimli Mısırlı bir terörist, Türkiye sınırında muhalifler tarafından yakalandı. Muhaliflerce sorgulanan sözde ‘şer-i imam’ Ebu Zeyd, “Rakka’dan nakiller eylülde başladı. Rakka’dan toplamda 2 binden fazla terörist ABD ve PKK tarafından kentten çıkarıldı. CIA, bazı isimleri ‘farklı ülkelerde canlı bomba olma şartı’ dahil değişik koşullar karşılığında bölgeden taşıdı” dedi. DEAŞ’lı Ebu Zeyd şunları söyledi:

AİLELER REHİN ALINDI

“İdlib’de TSK’ya karşı savaşmak için Rakka’dan Hama’ya çok sayıda militan taşındı. Ben de bu amaçla Hama’ya gönderildim. 3 bin 500 dolar karşılığında bir kaçakçının yardımıyla ve yalnızca geceleri yolculuk ederek Türkiye sınırına ulaştık. Irak ve Suriye’den çıkarılanların aileleri rehin tutuluyor. Birçoğu canlı bomba eyleminde kullanılmak üzere ABD ve PKK’nın elinde bulunuyor. Hatta Rakka’dan çıkarılanlardan bir kısmı Suriye’de ABD tarafından üs haline getirilen bir askeri havalimanında tutuluyor.”

ŞEBEKEYİ ABD YÖNETİYOR

ABD tarafından Hama’ya getirilen ve Türkiye’ye sızmaya çalışan DEAŞ’lı teröristin ifadelerinden hareketle bölgede operasyon yapan muhalifler, aynı amaçla sınıra gelen 8 kişiyi daha yakaladı. DEAŞ’lılar sorgularında, nakil sürecini PKK’nın değil ABD’nin yönettiğini ve örgüt içerisinde her ülkeden istihbarat elemanlarının üst düzey görevlerde istihdam edildiği söyledi. Rakka’da bir buçuk yıl ‘mali işler sorumlusu’ olarak çalıştığını itiraf eden Ebu Riyad adlı DEAŞ’lı, son 4 aylık dilimde birçok ülkeye ABD istihbaratı vasıtasıyla canlı bomba adayının taşındığı bilgisini verdi.

İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ KONTROL EDİYOR

Rakka’da Ömer Şişhani ve bazı Çeçenlerle yakın ilişki kurduğunu söyleyen Ebu Riyad, bir dönem DEAŞ’ın Genelkurmay Başkanlığı makamı verilen Şişhani’nin Rusya için çalıştığını ileri sürdü. Şişhani’nin Gürcistan ordusunda eski bir subay olduğunu ve 1990’ların ortasından itibaren Rus gizli servisine çalıştığını kaydeden Ebu Riyad, “Rus istihbaratı onu 2012 yılında Afganistan’a gönderme kararı almıştı ancak Suriye savaşının başlamasıyla o, Suriye’de görevlendirmiş” dedi. Ebu Riyad ayrıca, “DEAŞ içerisinde tüm idari mekanizma istihbarat örgütleri tarafından yönlendiriliyor ve belirli bir makama geldikten sonra bu durumu herkes biliyor ancak ölüm korkusu nedeniyle susmak zorunda kalıyorlar” diye konuştu.

SINIRDAN KAÇAK GEÇİŞ

Rakka’dan tahliye edilen DEAŞ’lıların aileleri de insan kaçakçıları tarafından Türkiye’ye sokuluyor. Türkiye-Suriye sınırındaki ‘İmad’ isimli bir kaçakçı, “Son birkaç haftada Rakka’dan ayrılıp Türkiye’ye gitmek isteyen çok sayıda aile oldu. Yalnızca bu hafta ben kendim 20 aileyi geçirdim. Çoğu yabancıydı ama Suriyeliler de vardı” dedi. BBC’ye yaptığı açıklamada İmad, kişi başına 600 dolar, aile başına da 1500 dolar ücret aldığını söyledi. Türkiye’nin sınır kontrollerini sıklaştırmasıyla yasadışı geçişlerin zorlaştığını belirten kaçakçılar, “Bazı bölgelerde merdiven kullanıyorduk, bazı bölgelerde nehri geçiyor, bazı bölgelerde de dik dağları geçiyorduk. Çok sefil bir durum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD'li komutan: Türkiye Afrin'i vurursa..Önceki Haber

ABD'li komutan: Türkiye Afrin'i vurursa....

Rusya'dan müjdeli haber! Vizesiz dönem...Sonraki Haber

Rusya'dan müjdeli haber! Vizesiz dönem.....

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar