murat kurum
murat kurum

Türk İHA’ları Hafter’i dağıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk İHA’ları Hafter’i dağıttı
BAE’nin geçen gece 2 kargo uçağı silah ve milis getirdiği Hafter, Trablus’a yeni saldırı yaparken ağır kayıplar verdi. Türk İHA ve SİHA’ları Sirte’nin batısındaki Al-Washka ile Güney Trablus ve doğu Rashfana’da teröristleri hedef aldı. En az 81 militan öldürülürken onlarcası da yaralandı. Ölenlerden birçoğunun üst düzey komutan olduğu bildirildi.

Türk İHA’ları Hafter’i dağıttı

Libya’da BM’nin tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne karşı darbe yapmaya çalışan Hafter milisleri, son günlerde yaşanan çatışmalarda yine ağır kayıplar verdi. Türk SİHA’larının da desteklediği operasyonda en az 70 terörist etkisiz hale getirildi. Birçok askeri araç ve silah ya tahrip edildi ya da ele geçirildi.

Ortadoğu’da ikinci İsrail olma çabasındaki Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Libya’daki teröristlere desteği sürerken, Türkiye’nin destekediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri, milislere yine ağır kayıplar verdirdi.

Middleeastmonitor sitesinin haberine göre, Libya’da darbeci general Hafter’e bağlı milisler, başkent Trablus’a yönelik saldırılarda ağır kayıplar verdi. Son birkaç gündür devam eden çatışmalarda Sirte’nin batısındaki Al-Washka’da kıdemli subaylar da dahil olmak üzere en az 53 terörist öldürüldü. Güney Trablusgarp’ta ve doğu Rashfana’da da 16 teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Sitenin haberine göre teröristlerin sivilleri hedef almasından sonra harekete geçen UMH’nin kara birlikleri ilerlerken Türkiye’nin ülkede bulunan İHA ve SİHA’ları milisleri ve araçlarını bombaladı. Ölüler arasında Binbaşı General Ali Sidi ve Komutan Sabre Al-Mutahar da var.

Vatiyye’yi yıkmak istediler

Yerel kaynaklar UMH birliklerinin geçen hafta ele geçirdiği  Vatiyye Hava Üssü’nü yıkmak ve kullanılmaz hale getirmek isteyen Hafter milislerinin de ağır kayıplar (En az 12 ölü) verdiğini bildirdi. UMH güçleri, isyancı birliklerinden zırhlı araçları ve ekipmanlarının çoğunu tahrip ederken birçoğunu da ele geçirdi. Operasyonda en az 27 Hafter milisinin de ele geçirildiği belirtildi. Çatışmada Ahmed ve Muhammed El-Haddad El-Rajbani dahil Hafter’a sadık kıdemli askerlerin de öldüğü bildirildi. Yaralı milislerinden çoğunun Sudanlı paralı askerler olduğu da ifade edildi. 

BAE, Libya’da yeni bir ‘Sisi’ istiyor

İngiliz gazeteci Jonathan Fenton-Harvey, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Libya’da istikrarı baltalamak için büyük çaba sarf ettiğini söyledi. İngiliz gazeteci, “Yakıcı ideolojik ve tamahkar güdülerle hareket eden BAE kendisiyle sınır dahi paylaşmadığı Libya’ya senelerdir müdahale etmekte. Fakat bu uzaklığına rağmen, petrol zengini Kuzey Afrika ülkesinin siyasi geleceği, BAE’nin genel jeopolitik hırsları adına bir ‘ya batarsın ya çıkarsın’ durumu sunuyor. BAE, Hafter’in Trablus’u ele geçirmesine yardım ediyor gibi görünse de, asıl amacı bağımsız ve istikrarlı bir petrol zengini Libya’nın ortaya çıkmasını önlemek. Çünkü bağımsız ve zengin bir Libya, Abu Dabi’nin bölgesel egemen güç olma arzusunun önündeki büyük engellerden biri. Yemen ve Somali’de manipüle edilemeyen merkezi hükümetleri zayıflatmak için bölücü grupları destekleyen BAE, uyguladığı böl ve yönet politikaları Libya’da da görülüyor. BAE, Hafter’i ‘Sisi (Msır firavunu) 2.0’ olarak görüyor. Tıpkı Mısır’da Suudi ile birlikte darbeyi fonlaması gibi, Libya’da da kendine bağımlı anti-demokratik bir askeri rejim kurmanın peşinde” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İBB Ohal'i kışkırtarak Ne Yapmak İstiyor?Önceki Haber

İBB Ohal'i kışkırtarak Ne Yapmak İstiyor...

Cihangir İslam'dan skandal Süleyman Soylu paylaşımı!Sonraki Haber

Cihangir İslam'dan skandal Süleyman Soyl...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar