Trump'tan Başkan Erdoğan'a: İşte kazanan adam...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trump'tan Başkan Erdoğan'a: İşte kazanan adam...
NATO Zirvesi’ne ABD Başkanı Donald Trump’la, Başkan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki diyalog damga vurdu. Trump Erdoğan’a, “İşte kazanan adam. Onu seviyorum” dedi

 

Başkan Erdoğan'ın da katıldığı NATO zirvesinden ilk kareler...

 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATOZirvesi'nin ikinci gününde Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nın üçüncü oturumuna katıldı. Erdoğan, daha sonra devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki Afganistan Oturumu'na iştirak etti. Başkan Erdoğan, zirve kapsamında bazı ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

 

Başkan Erdoğan'ın da katıldığı NATO zirvesinden ilk kareler...



YOĞUN İKİLİ GÖRÜŞME TRAFİĞİ
Erdoğan ilk olarak, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile baş başa görüştü. Erdoğan, Conte ile görüşmeye giderken karşılaştığı Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile bir süre sohbet etti. Erdoğan, daha sonra Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile görüştü. Görüşmelere, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı. Her iki görüşmede de terörle mücadele, düzensiz göçle mücadele ve terörle mücadelede işbirliği konuları ele alındı.

 

Başkan Erdoğan'ın da katıldığı NATO zirvesinden ilk kareler...



TEMSİLCİLİKTE SAMİMİ SOHBET
Başkan Erdoğan, zirveye katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegovic'u Türkiye'nin NATO karargahındaki daimi temsilciliğine davet etti. Erdoğan'ın, burada Aliyev ve İzzetbegoviç ile samimi sohbeti dikkat çekti.

 

Başkan Erdoğan'ın da katıldığı NATO zirvesinden ilk kareler...

 

KAZANAN ADAM
Başkan Erdoğan'ın önceki gün ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği sohbetlerden bazı detaylar da ortaya çıktı. Erdoğan ve Trump ilk olarak NATO'nun tarihi ve faaliyetlerini anlatan serginin ardından helikopter gösterisini izlemeye birlikte yürümüştü. Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ikili görüşmeye giderken ABD Başkanı Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile sohbet etmişti. Erdoğan ve Trump, önceki günkü devlet ve hükümet başkanları çalışma yemeği öncesinde üçüncü kez sohbet etmişti. Başkan Erdoğan, Almanya Şansölyesi Merkel ile ikili görüşmeye giderken ABD Başkanı Donald Trump ile samimi bir şekilde tokalaştı. Trump, bu sırada Başkan Erdoğan'ı işaret ederek, "İşte kazanan adam. Onu seviyorum" dedi. Trump, bu sırada "En iyi ve en kolay anlaştığım adam" ifadesini de kullandı. Bu arada zirvede, Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, zirveye katılan devlet ve hükümet başkanların eşleriyle birlikte Brüksel'in Tervuren bölgesinde bulunan Afrika Müzesi'ni ziyaret etti. Emine Erdoğan, Türkiye'de etkin şekilde uygulanmaya başlayan "Sıfır Atık" projesi hakkında başkan eşlerine bilgi verdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi Brigitte Macron ile Emine Erdoğan, eğitim-teknoloji ilişkisine dair sohbet etti.

 

Çipras'tan Erdoğan'la görüşme açıklaması: 'Kolay değildi'

 

ÇİPRAS İLE 1 SAAT 45
Başkan Erdoğan zirvede Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile 1 saat 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Sınırı geçtikleri için tutuklanan 2 Yunan askerinin durumunun da ele alındığı görüşmenin kolay olmadığını, ancak daha ümitli ayrıldığını belirten Çipras, Ege'de gerginliğin azaltılması ile Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çabaların devamı için görüş birliği sağlandığını söyledi. Çipras, iki ülke dışişleri bakanları ile genelkurmay başkanlarının temas halinde olacağını kaydetti.



HÜKÜMETİ YENİ KURDUK, İŞİMİZ ÇOK
Başkan Erdoğan zirve kapsamında dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile de görüştü. Macron, Erdoğan'a Fransa ile Hırvatistan arasında oynanacak Dünya Kupası final karşılaşması için Rusya'ya gelip gelemeyeceğini sordu. Erdoğan, "Hükümeti yeni kurduk, işimiz çok, ama televizyondan izleyeceğim" karşılığını verdi.

 

NATO Zirvesi’nde ilginç görüntü

 

LİDER EŞLERİNE ARAKANLI MÜSLÜMANLARI ANLATTI
Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, zirveye katılan liderlerin eşleriyle Brüksel'deki Afrika Müzesi'ni ziyaret etti. Emine Erdoğan'ın göçmenler ve Arakan gibi mazlum coğrafyalara yaptığı ziyaretler hakkında bilgi sahibi olan lider eşleri; bu sırada kendisinden Rohingya Müslümanlarının son durumu hakkında bilgi aldı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un eşi Brigitte Macron ile Emine Erdoğan, müzeyi gezerken eğitim-teknoloji ilişkisine dair sohbet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Twitter bot hesapları sildiÖnceki Haber

Twitter bot hesapları sildi

Muharrem İnce: Ben hazırım!Sonraki Haber

Muharrem İnce: Ben hazırım!

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar