murat kurum
murat kurum

Slim Rais: Erdoğan cesur bir lider!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Slim Rais: Erdoğan cesur bir lider!
ABD merkezli insani yardım kuruluşu Love Army'nin yöneticilerinden Slim Rais, 'Bölgede hiç kimse Türk yardım kuruluşlarının kalitesine erişemedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bana göre İslam dünyasının çıkarını savunan tek Müslüman lider' dedi.

 Slim Rais: Erdoğan cesur bir lider!

 

Love Army kuruluşunun Cox's Bazar'da Arakanlı mültecilere yönelik faaliyetlerine ilişkin rapor hazırlamak üzere bölgede bulunan Tunus ve Filistin asıllı Fransız vatandaşı Rais, tecrübelerini AA muhabirine anlattı.

Rais, 2003'ten bu yana sürekli yardım faaliyetleriyle meşgul olduğunu ifade etti.

Ata topraklarından Filistin'e özel ilgi duyduğunu dile getiren Rais, "2003'ten bu yana 6 defa Gazze'ye gittim ve şehirde toplam 2 sene bulundum. En son 2014'te bölgede çatışmaların yaşandığı sırada Gazze'de insani yardım faaliyetleri yürütüyordum." diye konuştu.

Dünyada savaş ve insani krizlerin yaşandığı Sudan, Suriye ve Somali gibi ülkelerde de görev yaptığını belirten Rais, Love Army'nin bu bölgelerdeki projelerinin devam etmekte olduğunu vurguladı.

"BÖLGEDE HİÇ KİMSE TÜRK YARDIM KURULUŞLARININ KALİTESİNE ERİŞEMEDİ"

Türkiye'ye özel bir muhabbet duyduğunu anlatan Rais, şimdiye kadar yardım faaliyeti için gittiği her bölgede Türk kuruluşlarını gördüğünü ve bazı bölgelerde de Türk kurumlarıyla çalışmanın onurunu yaşadığını söyledi.

Rais, Türkiye'nin Bangladeş'teki Arakanlı mültecilere yönelik faaliyetlerine de değinerek buradaki gözlemleri hakkında şunları kaydetti:

"Cox's Bazar'da birçok Bangladeşli ortağımızla faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Love Army olarak buradaki mülteci kamplarında 4 bin bambu ev yaptırdık. Ben de bölgedeki yardım kuruluşlarının genel olarak yaptığı faaliyetlere dair değerlendirme hazırlamak için buradayım. Şunu söyleyebilirim ki bölgede hiç kimse, Türk yardım kuruluşlarının kalitesine erişemedi. İHH'nın ve diğer Türk kurumlarının bambu evlerini gözlemledim. Bu kalitede evler başka yerde yok."

Türk yardım kuruluşlarının sadece Cox's Bazar'daki mülteci kamplarında değil, gözlemlediği tüm bölgelerde harika bir örnek teşkil ettiğini vurgulayan Rais, "Dünya genelinde birçok sivil toplum kuruluşuyla çalıştık. İnsani yardım alanında Türk kuruluşları büyük bir dürüstlük ve cesaret örneği sergiliyor. Dünyada neredeyse kimsenin giremediği savaş bölgelerinde dahi Türklerin insani yardım faaliyetlerini görüyorum." diye konuştu.

Rais, bu konuda Türkiye'deki Suriyelilere yapılan yardımların en belirleyici örnek olduğuna dikkati çekerek, İHH'nın Kilis'teki lojistik merkezi ve yetimhanesini ziyaret ettiğini ve çok etkilendiğini belirtti.

"ERDOĞAN CESUR BİR LİDER"

Rais, dünya genelinde Müslümanlara Türkiye'den başka sahip çıkan bir ülke tanımadığını belirterek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bana göre İslam dünyasının çıkarını savunan tek Müslüman lider. Ne zaman Kudüs'te bir sorun çıksa tek konuşan lider sizin cumhurbaşkanınız oluyor. Erdoğan cesur bir lider. Ben kendisinin doğru yolda olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bundan önce Türkiye'ye çoğu kez ziyarette bulunduğunu ve Türk insanının samimiyetine yakından şahit olduğunu dile getiren Rais, 2016'daki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türklerden çok etkilendiğini vurguladı.

"HALK, KENDİ KADERİNİ BELİRLEDİ"

Rais, Arap Baharı'nda Tunus, Mısır ve Libya gibi ülkelere yapılanların 15 Temmuz'da Türkiye'ye de yapılmak istendiğini belirtti ve Türk halkının darbe girişimine tepkisini şu şekilde değerlendirdi:

"Normalde bir ülkede darbe olup asker yönetime el koysa iş orada biter. Ordu sokakta olduğu zaman herkes evinde saklanır. Ama Türkiye'deki darbede açıkça gördük ki halk, kendi kaderini belirledi. İnsanlar akıllı davrandı ve bu darbenin dışarıdan gelen bir tehlike olduğunu gördü. Belki de cumhurbaşkanını sevmeyen vatandaşlar bile o gün Türkiye'yi savundu. Bu yüzden ben Türkiye'nin en demokratik ülke olduğunu düşünüyorum. Çünkü demokrasi, gücün halka ait olması demektir."

Türk halkının 15 Temmuz'daki direnişiyle, Türkiye'yi yok etmek isteyenlere önemli bir mesaj verdiğini hatırlatan Rais, "Libya'da ve Mısır da yapılan planlar Türkiye'de işlemedi. O yüzden strateji değiştirdiler ve şimdi Türkiye'ye ekonomik yönden saldırıyorlar." dedi.

İslam dünyasının iyiliği için Türkiye'ye ve Türk insanına her zaman dua ettiğini belirten Rais, Türkiye adına her zaman gururlandığını söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD'nin gözü kulağı Akdeniz'de! Rusya'nın gövde gösterisi bugün başlıyorÖnceki Haber

ABD'nin gözü kulağı Akdeniz'de! Rusya'nı...

4 FETÖ'cü Yunanistan'a kaçmak için çocuklarını ölüme sürüklediSonraki Haber

4 FETÖ'cü Yunanistan'a kaçmak için çocuk...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar