Mehmetçik tuzağa düşmedi! Kameralarla birlikte gelmişler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mehmetçik tuzağa düşmedi! Kameralarla birlikte gelmişler
Terör örgütü PKK’nın Duhok’taki oyununu Mehmetçik'in feraseti bozdu. 50-60 arabayla bölgeye taşınan çoğu 14-15 yaşındaki kişiler üsse taş ve sopalarla saldırırken kameraların "Türk askeri sivilleri öldürüyor" algısı için kayıtları açıktı. Mehmetçik, mevzileri korumakla yetinip ateş açmayınca hainlerin planı bozuldu. Türk F-16’ları da alçak uçuş yaparak toplanan kuru kalabalığı dağıttı.

Mehmetçik tuzağa düşmedi! Kameralarla birlikte gelmişler

Irak kuzeyinde TSK’nın üs bölgesine yapılan PKK ayarlı provokasyon planını Mehmetçik bozdu. Üs bölgemize taşla sopayla saldıran provokatörler, Mehmetçiğin ateş açmasını ve “Türk askeri sivil Kürt halkını öldürüyor” algısı oluşturmaya çalıştı. Mehmetçik şehadeti göze alarak sivil halka ateş açmadı ve planı boşa çıkardı.

PKK'nın Duhok planını Mehmetçik bozdu!

TSK’nın operasyonlarıyla güçsüz kalan ve Kürt halkının desteğini de kaybeden terör örgütü PKK, Irak kuzeyinde Duhok’da büyük bir provokasyon girişiminde bulundu. Örgüt, Şiladize ilçesi Suri köyü yakınında konuşlu TSK üs bölgesine, çocuk ve kadınların arkasına sığınarak saldırdı. 50-60 arabayla bölgeye taşınan çoğu 14-15 yaşındaki gençler taş ve sopalarla saldırırken kameralar da görüntü kaydındaydı.

F 16 savaş uçaklarını görünce dağıldılar! Kuzey Irak'taki provokasyondan yeni görüntüler .

Kontrolü bırakmadı

Bölgede geniş bir alana yayılan ve eski bir üs bölgesi olarak halkın yakından bildiği TSK üs bölgesine yönelik saldırıda, üssün dış kısmında bulunan araçlar zarar gördü. Tahriklere gelmeyen ve kalabalığa ateş açmayan Mehmetçik, karakol içerisindeki mevzileri korudu, üssün kontrolünü bırakmadı. Ancak sivilleri kalkan yapan teröristlerin tuzağına da düşmedi. Taşlı sopalı saldırıda Mehmetçik, yaralanma tehlikesine karşın itidalli duruşuyla terörist planları bertaraf etti.

Teröristler kaçtı

Saldırının haber alınması üzerine Türk savaş uçakları hızla havalandı. Savaş uçaklarının alçak uçuşlarıyla kalabalık grup korkarak dağıldı. Peşmerge güçleri de kısa sürede bölgeye gelerek olaya el koydu. Provokasyonu ateşleyen teröristler ve destekçileri gözaltına alındı. F-16’lar da tüm bu süreç boyunca alçak uçuşlarla havada kontrolü sağladı.

Kürtleri kışkırtmak istediler

PKK’nın Duhok planında, “Mehmetçiğin sivil halka kurşun sıkması, beraberlerinde gelen kameraların olayı görüntülemesi ve uluslararası kamuoyuna servis edilen görüntüler üzerinden Türk askerini karalamak ve Kürt halkıyla karşı karşıya getirmek” yer alıyordu. Irak ve Suriye kuzeyindeki TSK’nın başarıları ve bölge halkının sevgisini kazanmasını hazmedemeyen PKK ve yandaşları, Kürt halkını Türkiye’ye karşı kışkırtma provokasyonunda da amacına ulaşamadı.

Zamanlama dikkat çekici

Duhok’ta yaşanan olayın, ABD’li bürokratların PKK ve Suriye uzantıları ile Kürt halkını bir tutan ve Türkiye’yi Kürt halkına saldırmakla suçlayan açıklamaları ve bu açıklamalara karşı Türk hükümetinden gelen “Kürtlerin hamisiyiz” açıklamalarının hemen ardından yaşanması dikkat çekti.

PKK’nın, bölgede ilk kez böyle bir provokasyonuyla karşılaşıldığını söyleyen güvenlik kaynakları, Türkiye’nin bölgedeki varlığından rahatsız olan üst akla işaret etti. Son dönemde büyük darbe yiyen ve silah personel temininde sıkıntı yaşayan PKK, bu olay sayesinde tekrar Kürt halkının sempatisini kazanmayı istiyordu.

Yeniden olabilir

Yine TSK unsurlarını Irak kuzeyinden çıkarmak ve Suriye kuzeyinde Münbiç ve Fırat’ın doğusuna yönelik olası TSK operasyonlarının önüne geçilerek ‘terör koridoru’ hayallerini tekrar uygulamaya koymak için de bu olayı kullanmak istedi. Kaynaklar, bu tür provokasyonlarla önümüzdeki günlerde daha da çok karşılaşılabileceğini belirtirken, sınır ötesi harekat bölgelerinde görev yapan askerlere konuya ilişkin talimatların verildiği öğrenildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte Duhok'taki hain saldırının arkasındaki provokatör!Önceki Haber

İşte Duhok'taki hain saldırının arkasınd...

CHP'li Kıbrısçık Belediye Başkanı Doğan Dağ'ın alkol sefası .Sonraki Haber

CHP'li Kıbrısçık Belediye Başkanı Doğan...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar