murat kurum
murat kurum

Katar’ın Ankara Büyükelçisi: Gerçek dostumuzu gördük

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Katar’ın Ankara Büyükelçisi: Gerçek dostumuzu gördük
Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek el-Şafi, bazı Körfez ve Arap ülkelerinin aldıkları kararları ve Türkiye’nin bu süreçte verdiği desteği değerlendirdi. Büyükelçi, Cumhurbaşkan Erdoğan’ın açıklamalarının ve süreçte takındığı tavrın çok önemli ve olumlu olduğunu söyleyerek “Gerçek dostumuzu gördük” dedi.

 

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek el-Şafi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve Yemen’in 5 Haziran’da ülkeleriyle ekonomik ve diplomatik tüm ilişkileri kesmelerinin ardından yaşanan krizi Hürriyet Gazetesi'ne değerlendirdi. Katar’la komşu ülkeler arasında diyalog kanallarının açık olmasına karşın bir sabah uyandıklarında alınan kararla karşılaştıklarını, ortaya konulan gerekçelerin bir zemini olmadığını söyleyerek “Böyle bir mübarek ayda, Müslüman ülkeden böyle bir harekette bulunmalarını hiç beklemiyorduk” dedi. El-Şafi, Suudi Arabistan Kralı Selman’ın sadece iki ay önce Katar’ı ziyaret ettiğini ama bugün tartışılan konularla ilgili hiçbir söylemediğini aktarırken, bunalımın başlamasında bu yana 10 gün geçmesine karşı hala ne tür şartlar öne sürüldüğünü öğrenemediklerini söyledi. Büyükelçi, sürekli ‘Biz Körfez İşbirliği Konseyi içinde çözüm aramaya çalışıyoruz’ diyorlar ama elde ne var konuşalım,” diyerek ülkesinin masaya oturma konusuna uzak olmadığını kaydetti. Türkiye’nin bu süreçte Katar’a verdiği destek konusunda da görüşlerini ileten Büyükelçi, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve süreçte takındığı tavrın çok önemli ve olumlu olduğunu söyleyerek “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutumu onurlu bir tutumdur. Gerçek dostumuzu gördük. Böyle bir desteği bize ancak Türkiye gibi büyük bir medeniyeti olan, kültürü ve tarihi olan bir ülke verebilirdi. Türkiye’nin yanımızda durması bizim için çok büyük bir onurdur” dedi.

 

ORTAK KOMİSYON KURULDU

Katar’ın süt ve süt ürünleri gibi acil ve günlük gereksinimlerinin karşılanması için Türkiye ve Katar ekonomi bakanlıkları arasında bir komisyon kurulduğu bilgisini veren Büyükelçi, Katar’ın önde gelen şirketlerinin bu komisyon aracılığıyla Türk ürün ve üreticilerine ulaşabildiğini belirterek şunları söyledi: “Türkiye bu konuda çok yardımcı oldu. Bizim şirketlerimiz geldi. Ağırlıklı olarak süt ve süt ürünleri satın aldılar. Çünkü bu ürünler daha önce Suudi Arabistan’dan geliyordu. Abluka kararı ayıptır. Katar küçük ülke değil, istediğini başka piyasadan alır getirir. Ama mesele bu değil; abluka ile iki taraftaki sosyal ilişkiyi kırdılar. Türk yetkililer bize ‘Tüm piyasamız size açıktır. Ne isterseniz vermeye hazırız’ dediler. Bizim şirketlerimiz de istedikleri ürünleri satın alabildiler. Bundan minnettarlık duyuyoruz.”

 

TÜRK ÜSSÜ BÖLGENİN GÜVENLİĞİ İÇİN

Son gelişmeleri Hürriyet’e değerlendiren diplomatik kaynaklar ise Türkiye’nin Katar’la askeri üs anlaşmasını yaşama geçiren Meclis onayının, Körfez bölgesinde oluşturulmak istenen denklemi bozduğunu ve Katar’ın yalnız olmadığı mesajının tüm taraflara verildiğini bildirdiler. Katar’daki Türk üssünün bölgenin güvenliğine dönük olduğunun tüm taraflara iletildiğini anlatan kaynaklar, bölgedeki gerginliğin daha uzun süre sürebileceğini de kaydettiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fener’in kocaman planı Robben .Önceki Haber

Fener’in kocaman planı Robben .

FETÖ’nün Gandi’siSonraki Haber

FETÖ’nün Gandi’si

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar