FETÖ'cülerin Bylock konuşmalarında ortaya çıktı! Joe Biden 15 Temmuz'u biliyordu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FETÖ'cülerin Bylock konuşmalarında ortaya çıktı! Joe Biden 15 Temmuz'u biliyordu
ABD'nin Türkiye'ye yönelik darbe hevesini açık eden başkan adayı Joe Biden, 15 Temmuz'a geç tepki verdikleri için özür dilemişti. Ancak darbe girişiminden 6 ay önce Türkiye'ye gelen Biden, Can Dündar'ın oğluna darbe girişimini haber vermişti. FETÖ'cülerin ByLock yazışmalarında Biden'ın "TSK tarafından kokular geliyor" dediği belirtiliyor.

Joe Biden'ın küstah açıklamalarına tepki yağdı - GÜNCEL Haberleri

3 Kasım'daki başkanlık seçimlerine aday olan ABD'li Joe Biden'ın Başkan Erdoğan'ı hedef alan sözleri büyük tepkilere neden oldu. Biden, "Ama bence daha önce yaptığım gibi onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmeleri için hâlâ var olan Türk liderliği unsurlarından daha fazla verim almalı ve onları güçlendirmeliyiz. Darbe ile değil, seçim süreci ile. Peki biz ne yapıyoruz? Burada oturup boyun eğiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Darbe istediği alenen açığa vuran Biden'ın FETÖ'cülerle iş birliği Bylock yazışmalarına yansıdı.

15 TEMMUZ'DAN 6 AY ÖNCE
15 Temmuz'dan 6 ay önce Türkiye'yi ziyaret eden Biden'ın temasları, FETÖ'cü Rıdvan Kızıltepe ile Barbaros Kocakurt'un yazışmalarına yansımıştı.

 

BIDEN, CAN DÜNDAR'IN OĞLUNA ANLATMIŞ
2 Şubat 2016'daki yazışmada Kızıltepe, Kocakurt'a, Biden'ın firari Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar'a söylediklerini anlatıyor. Kızıltepe, "Biden, Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar'a, 'Bu adam (Erdoğan) bizi pek dinlemiyor ama TSK tarafından kokular geliyor' gibi bir cümle sarf etmiş" diye yazdı. Kocakurt'un "Bu adam kim" diye sorması üzerine de Kızıltepe "Biden, başkan yardımcısı, Obama yardımcısı" demişti. "Ne kokusu, olumlu mu olumsuz mu" diye soran Kocakurt'a Kızıltepe, "Hareket var manasında kullanmış, rahatsızlıkları var manasında hareket edebilirler gibi" demişti.

DARBE GİRİŞİMİNDEN 9 GÜN SONRA TÜRKİYE'YE GELİP "HABERİMİZ YOKTU" DEMİŞTİ
15 Temmuz'dan aylar önce TSK'dan "kokular alan" Biden'ın darbe girişiminden 9 gün sonra geldiği Türkiye'de ise girişiminden haberdar olmadıklarını iddia etmişti.

Biden ile FETÖ ilişkisini köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, şu ifadeleri kullandı:

FETÖ'CÜLERİN BYLOCK YAZIŞMASINDA DARBE VE BIDEN
ByLock kullanıcı numarası (ID) 283838 olan Rıdvan Kızıltepe ile 146905 ID no'lu kullanıcı Barbaros Kocakurt arasında 2 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşen yazışmada, 22 Ocak 2016 günü Türkiye'de bulunan Biden'ın İstanbul'da yaptığı toplantıdan söz ediyordu.

Rıdvan Kızıltepe ile Barbaros Kocakurt arasında şu konuşma geçiyor:

"Kızıltepe: Hidayet beyin çok selamı var

Kocakurt: Aro (Allah razı olsun) Aleyküm slm

Kızıltepe: Bu arada bir bilgi Biden Can Dündar'ın oğluna, 'Bu adam (Erdoğan) bizi pek dinlemiyor ama TSK tarafından kokular geliyor' gibi bir cümle sarf etmiş.

Kocakurt: Bu adam kim?

Kızıltepe: Biden Başkan yardımcısı, Obama yardımcısı

Kocakurt: Ne kokusu, olumlu mu olumsuz mu?

Kızıltepe: Hareket var manasında kullanmış, rahatsızlıkları var manasında hareket edebilirler gibi."

Anlaşılan o ki Biden ve yönetimi (elbette Amerikan kurulu düzeni) 15 Temmuz'da darbe ile yapamadıklarını bu kez iç siyaseti dizayn ederek tamamlamaya geliyorlar.

Ama ABD böyle bir dizayn çalışması sonucunda, iktidarıyla muhalefetiyle Türk milletini karşısında bulacaktır.

İşte Joe Biden’ın FETÖ’cü dostları

İşte Joe Biden’ın FETÖ’cü dostları

Başkan Erdoğan hakkında skandal ifadeler kullanan ABD Başkan Adayı Joe Biden, haklarında yakalama kararı olan FETÖ'nün ABD imamı Faruk Taban ile Kemal Öksüz ve Burak Yeneroğlu ile samimi ilişki içinde Taban ve Öksüz, 17-25 Aralık kumpası öncesinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu Washington'da ağırladı. Biden, casusluk suçundan tutuklu Osman Kavala ile de 15 Temmuz darbe girişiminden 7 ay önce görüştü.

Eski ABD Başkan Yardımcısı ve 3 Kasım seçimlerinde Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'ın 16 Ocak'ta New York Times editörleriyle gerçekleştirdiği mülakatta Türkiye hakkında söyledikleri tepki topladı. Başkan olduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı farklı bir yaklaşım izleyeceğini belirterek, "Erdoğan'ın bedel ödemesi lazım. Benim (geçmişte) yaptığım gibi halihazırda mevcut durumdaki (muhalefet) liderliğindeki unsurlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenmeleri için onların daha güçlü bir konuma getirmeli ve onlardan daha fazla yarar sağlamaya çalışmalıyız. Darbeyle değil ancak seçim süreciyle" diyen Biden'ın Türk dostları ise dikkat çekiyor.



FETÖCÜLER İLE AYNI KAREDE
Biden FETÖ'cülerle olan samimiyetiyle de biliniyor. Biden, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında yakalama kararı bulunan FETÖ'nün ABD imamı ve Türk Amerikan Birliği (TAA) Başkanı Faruk Taban; FETÖ firarisi ve ABD'deki finansal işlerinde ve lobicilik süreçlerinde önemli roller oynayan, ABD vatandaşı olduktan sonra adını "Kevin" olarak değiştiren Kemal Öksüz ve ABD'de yaşayan FETÖ firarisi Bayrock Stone şirketi sahibi Burak Yeneroğlu ile samimi fotoğrafları yer alıyor. Yeneroğlu Biden'a yakın olduğu ifade edilen önceki ABD Başkanı Barack Obama'ya yaptığı 652 bin dolarlık bağışta bulunmuştu. Biden'ın, 17 Aralık kumpası ve 15 Temmuz darbe girişimleri soruşturmalarında hakkında yakalama kararı bulunan Öksüz ile de fotoğrafı bulunuyor.



Biden, ABD Başkan Yardımcısı olduğu 2012'deki Noel resepsiyonuna ABD'de yaşayan Türkler'den sadece Taban ve Yeneroğlu'nu davet etmişti. FETÖ'ye ait kapatılan Cihan Haber Ajansı; 8 Aralık 2012'de Biden'ın bu isimleri davetine yönelik haberinde Taban'ın, resepsiyonda etnik azınlık olarak yalnızca kendilerinin olduğunu söylediğine dikkat çekmişti.



CAN DÜNDAR'IN OĞLUNA 'BABAN ÇOK CESUR' DEDİ

Joe Biden, ABD Başkan Yardımcısı olduğu dönemde MİT TIR'ları ihanetinde hakkında tutuklama kararı çıkan firari Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar ve oğlu Ege Dündar ile de görüştü. Ege Dündar, "Çok cesur bir babamın olduğunu söyledi. Gereken her şeyi yaptıklarını, basın özgürlüğü için konuşmaya devam edeceklerini söyledi" demişti.

OSMAN KAVALA İLE GÖRÜŞTÜ
Joe Biden, FETÖ'den tutuklanan Osman Kavala ile 23 Ocak 2016'da İstanbul'da Conrad Otel'de görüştü. Biden'in görüşeceği tüm isimler ABD'li yetkililerce seçilmişti. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 'casusluk' suçundan tutuklu yargılanan Kavala, Gezi kalkışmasında da yargılanıyor.



KILIÇDAROĞLU'NU ABD'DE AĞIRLADILAR
Faruk Taban ve Kemal Öksüz; örgütün 17-25 Aralık 2013'teki yargı darbe girişiminden iki hafta önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ABD'de ağırlamıştı. CHP'nin 37 yıl sonra ilk kez genel başkan seviyesinde ABD'ye gerçekleştirdiği ziyarette Kılıçdaroğlu, Taban'ın başkanı olduğu Türk Amerikan Birliği'nin kahvaltı programına da katıldı. Kılıçdaroğlu, eleştirilere, "Bir sabah kahvaltısı vermek istediler. Biz de gittik. Basına ve medyaya kapalıydı açık olmasını çok isterdik. Çünkü yaptıkları çalışmaları bütün ayrıntılarıyla anlattılar. Çok memnun olduk. Bir sözcük dahi, Gülen sözcüğü bile kullanılmadı. Kullanılsaydı ne oldurdu, hiçbir şey olmazdı" sözleriyle yanıt vermişti. Kılıçdaroğlu, 26 Ocak 2012'de ise Taban ve yöneticilerini CHP Genel Merkezi'nde kabul etmişti. Ziyarete ilişkin CHP'nin sitesindeki haber daha sonra silindi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
40 ilde FETÖ'cü astsubaylar için düğmeye basıldı! Çok sayıda gözaltı varÖnceki Haber

40 ilde FETÖ'cü astsubaylar için düğmeye...

ABD'nin CHP merakını CHP'li Onur Öymen ifşa etmişSonraki Haber

ABD'nin CHP merakını CHP'li Onur Öymen i...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar