FED'in ekonomik casusu FETÖ .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FED'in ekonomik casusu FETÖ .
BDDK iddianamesinde, FETÖ’nün bankacılık sırlarını, Gülen’in talimatıyla gizlice ABD Merkez Bankası’na (FED) verdiği ortaya çıktı. FED ile yapılan gizli görüşme, 17-25 Aralık kumpasından kısa bir süre önce gerçekleşti..

 

FEDin ekonomik casusu FETÖ

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun çalışma esaslarına aykırı şekilde Sancak ailesi ile tanınmış işadamlarının banka hesaplarının usulsüz sorgulanarak elde edilen bilgilerin 'ye aktarılmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'ın hazırladığı iddianamede BDDK'da Bankalar Yeminli Murakıbı olarak görev yapan şüpheliler Murat Yıldırım ve Ramazan Canik'in 17-25 Aralık kumpasından aylar öncesinde 'de önce FETÖ elebaşı Gülen ile sonra 'le gizlice görüştükleri belirtildi. Savcılık şüphelilerin "Bağlı olduğu kurumun bilgisi olmadan, görev kapsamında olmamasına ve böyle bir yetkisinin bulunmamasına rağmen FED yetkilileriyle gizli görüşmeler yapmışlar, örgüte ait medya aracılığıyla banka şubesinin kara para aklama isnadıyla itham edilmesini sağlamışlardır" tespitinde bulundu.

GÜLEN VE 33 ŞÜPHELİ
Firari FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 31'i tutuklu 33 şüpheli hakkında iddianame ağır ceza mahkemesine gönderildi. İddianamede ayrıca FETÖ'nün, sadece ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'ın hesaplarını 484 kez usulsüzce inceleyip verileri topladığı, diğer aile bireylerinin de onlarca kez hesaplarının incelendiği belgelendi.

6 BİN SORGULAMA
İddianamede, BDDK yönetici çalışanı şüphelilerin hiçbir şekilde başkanlık görevlendirmesi, ilgili kurumların talebi, ihbar ve şikayet olmaksızın, mağdur ve müştekilerin 17 bankada bulunan hesapları üzerinde yasa dışı ve sistematik olarak yoğunlukla 17/25 Aralık Kumpas sürecinde olmak üzere, 1 Ocak 2013-30 Haziran 2014 tarihleri arasında 6 bin 106 sorgu yaptıkları belirtildi. Şüphelilerin elde ettikleri bilgileri hiçbir resmi bildirime, rapor ve mütaalaya konu etmeksizin doğrudan FETÖ'ye aktardıklarına vurgu yapılan iddianamede, "Gerçek ve tüzel kişilerin banka hesapları üzerinde, yapılan usulsüz sorgular, Haziran 2013'te yoğunlaşmaya başlamış, Kasım 2013 ve Aralık 2013'te zirve yapmıştır. En yüksek sorgunun yapıldığı dönem Kasım ayı ve 25 Aralık'a kadar olan dönem, yani yılın sonudur. Oysa BDDK'nın çalışma ve denetim esasında yıllık denetimin yılın sonuna bırakılması söz konusu değildir. tamamen 17/25 Aralık kumpas sürecine paralel bir planlama söz konusudur" ifadelerine yer verildi.

GÜLEN'DEN SONRA FED
İddianamede, BDDK'da Bankalar Yeminli Murakıbı olarak görev yapan şüpheliler Murat Yıldırım ve Ramazan Canik'in, 19/08/2013-30/08/2013 tarihlerinde T.C.Ziraat Bankası A.Ş.'nin New York şubesini denetlemekle görevlendirildiği, şüphelilerin denetim sonrası tanzim ettikleri raporu örgütün amacı doğrultusunda ve manipülatif şekilde kullanmak üzere yaklaşık on ay sonra 02/06/2014 tarihinde kuruma teslim ettiği belirtildi.

HEDEF TÜRGEV VE İHH
FETÖ'nün hedef aldığı vakıflardan birinin TÜRGEV olduğuna işaret edilen iddianamede, örgüt mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesini, vakfın faaliyetlerini desteklediği için hedef aldıkları anlatıldı.

SANCAK AiLESi HEDEFTE 
İddianamede, 17/25 Aralık 2013 dönemindeki kabine üyelerinin tamamı ile ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, kızı ile Ayşegül Nergis Sancak, aile bireyleri ve şirket yöneticileri Fuat Sancak, Haydar Sancak, Mehmet Sait Sancak, 30 işadamı ile TÜRGEV, İHH, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Halkevleri Vakfı ile
Türkiye'deki önemli projelere imza atan 31 şirket, müşteki olarak yer aldı. ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ile aile şirketlerinin banka hesaplarının usulsüz sorgulanarak elde edilen bilgilerin FETÖ'ye aktarılmasına ilişkin soruşturmada, Ethem Sancak'ın hesaplarının 484 kez usulsüzce incelendiği tespit edildi.

SIRLAR FED'E HAVALE
FETÖ'nün, mağdur ve müştekilerin hesaplarında yasa dışı sorguyla elde ettiği bilgileri Amerika'da bulunan örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e aktardığı belirtilen iddianamede, "Şüpheli Murat Yıldırım ile Ramazan Canik'in hazırladığı raporda yine görev kapsamını aşar şekilde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. New York şubesinin, Amerika Merkez Bankası (FED)'le problem yaşandığını, dayanağı olmayacak şekilde öne çıkarmış, bağlı olduğu kurumun bilgisi olmadan, görev kapsamında olmamasına ve böyle bir yetkisinin bulunmamasına rağmen Amerika Merkez Bankası (FED) yetkilileriyle gizli görüşmeler yapmıştır" ifadeleri kullanıldı.

KARA PARA iFTiRASI
Şüpheliler Murat Yıldırım ile Ramazan Canik'in, denetim raporu hazırladıkları Ziraat Bankası New York şubesinin ABD Merkez Bankası (FED) ile problem yaşandığını dayanağı olmayacak şekilde öne çıkardığı ifade edilen iddianamede, "Aynı dönemde örgüte müzahir propaganda amaçlı kurulmuş sitelerinde ve medya organlarında 17-25 Aralık kumpas soruşturmalarının amaçlarından biri olan ve Devleti ve bankalarını kara para aklama isnadıyla uluslararası kamuoyunda zor durumda bırakma girişiminin parçası olarak 'Ziraat Bankası New York şubesi ve AFED arasında kara para aklamakla ilgili sorun yaşandığı' içerikli haberler yaptırılmıştır"denildi..


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hürriyet'i 'Alman rüzgarı' heyecanlandırdı .Önceki Haber

Hürriyet'i 'Alman rüzgarı' heyecanlandır...

İşçilere yok Gündeş'e var .Sonraki Haber

İşçilere yok Gündeş'e var .

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar