murat kurum
murat kurum

Erdoğan’dan New York’ta BM Güvenlik Konseyi’ne tepki: Neredesiniz?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan’dan New York’ta BM Güvenlik Konseyi’ne tepki: Neredesiniz?
“Günümüzde mazlumun hakkını koruyacak ne bir kurum ne de bir mekanizma var. BMGK gibi kurumlar Bosna’da, Ruanda’da ve Filistin’de olduğu gibi Suriye’de de sessizliğe gömülmüştür. Türkiye olmasaydı, İdlib’de yeni bir katliam yaşanacaktı”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ABD'de, Birleşmiş Milletler'in (BM) yapısının reforme edilmesi çağrısını yineledi. Erdoğan önceki gün New York'ta TÜRKEN Vakfı'nca düzenlenen akşam yemeğinde özetle şu mesajları verdi:


BÖYLE Mİ OLMALIYDIK? "İslam coğrafyasının kardeş kavgaları ve iç çatışmalarla gündeme gelmesi ne kadar üzüntü vericidir. Birbirine kenetlenen tuğlalar gibi olması gereken insanların emperyalistlerin kışkırtmalarıyla her gün birbirinin kanını döküyor. Biz böyle mi olmalıydık?
İSRAİL'İ GÖRMEZDEN GELİYORLAR: Yakaladıkları her fırsatı ülkemizi eleştirmek için kullananlar mesele İsrail olunca, İsrail'in işlediği cinayetler olunca ne yazık ki tüm hassasiyetlerini rafa kaldırıyor.
BM REFORME EDİLMELİ: BM Genel Kurulu bugüne kadar İsrail'in aleyhinde nice kararlar aldı. Acaba hangisi uygulamaya girdi? Konseyde zaten önemli bir garantörü var. Bir ülkenin iki dudağı arasından hayır çıktı mı bitti iş. Onun için 'Dünya 5'ten büyüktür' diyorum. Artık 2. Dünya Savaşı sonrası dünya yok. Bu yeni dünyada BM'nin de değişmesi gerekiyor.
ADİL BİR DÜNYA İSTİYORSAK: BM'nin 194 üyesinin de daimi üye olarak görev alabileceği dönüşümlü bir sistemin BM'de olması gerek, eğer adil bir dünya istiyorsak. Her kıtanın, her inancın, her rengini temsil edildiği bir BMGK, dünyanın o beklenen, barış, adil kokulu havasını teneffüse imkân verir.
DEVLETLER KILINI KIPIRDATMADI: 1 milyon masum Suriyeli'nin hayatını kaybetmesine, 13 milyonunun da evlerini terk etmesine neden olan vahşet karşısında, birçok devlet kılını dahi kıpırdatmadı. İşte kimyasal silahlarla yapılan saldırılara gösterilen tepki, her gün konvansiyonel silahlarla öldürülen on binlerce, yüz binlerce sivilden, varil bombaları altında can veren çocuklardan hep esirgenmiştir.
NEREDELER? Günümüzde kimliğine bakmadan mazlumun hakkını koruyacak, yine kimliğine bakmadan zalimden hesap soracak ne bir kurum ne bir mahkeme ne de bir mekanizma var. Uluslararası güvenliği teminle mükellef BMGK gibi kurumlar Bosna'da, Kosova'da, Ruanda'da, Yemen'de, Filistin'de, Arakan'da olduğu gibi Suriye'de de sessizliğe gömülmüştür. Nerede bunlar? Bunların hiç bu saydığım yerlere gittiğin duydunuz mu? Buraları gezdiklerini, bir destek verdiklerini duydunuz mu?
FELAKET YAŞANACAKTI: Srebrenitsa katliamına engel olamayan bütün bu kurumlar, 20 yıl sonra Halep'teki sivil ölümlerini sadece uzaktan seyretmişlerdir. Şayet Türkiye'nin çabaları olmasaydı, İdlib'de de muhtemelen aynı felaket yaşanacaktı. Soçi'de 10 maddeden oluşan belgenin imza altına almasıyla yeni bir süreci başlattık. İdlib'de korkulan büyük bir katliamın önüne geçilmiş oldu. Kanayan bir yarayı sarmak için gerektiğinde ölümü dahi göze alırız. En son İdlib krizinde yaşandığı gibi Suriyeli sivilleri Esed rejiminin insafına terk etmedik. Yeni katliamların önüne geçtik.
TERÖRİSTE SİLAH ABD'DEN: Biz Suriye'nin kuzeyini terör koridoru olmaktan çıkartacağız dedik. Onun için Cerablus'a, El Bab'a, Afrin'e girdik. Diyeceksiniz ki bu PKK'nın yan örgütleri bu silahları, parayı nereden buluyor? Ama bizim stratejik ortaklarımız buralarda farklı adımlar attılar. 18 bin TIR silah ve mühimmat maalesef buralara geldi. 3 bin kargo uçağı buralara geldi. Biz bunları beklemezdik. Biz stratejik ortaksak o zaman bunun gereği de yapılmalı."

'KONVANSİYONEL VE KİMYASAL SİLAH AYRIMI YAPILAMAZ'
"Türkiye'nin DEAŞ'lı ve PKK'ya karşı yürüttüğü meşru operasyonlarını eleştiri yağmuruna tutanlar, devlet terörü uygulayan rejimler ve yönetimler karşısında hiçbir adım atmıyorlar. Benzer bir kayıtsızlığa 7 yıldır Suriye'de de şahit oluyoruz. Kimyasal silahlarla kaç kişi öldü? Bakıyorsunuz 100, 200, 300, 500, bin, bin 500, 2 bin, 5 bin. Peki, konvansiyonel silahlarla ne kadar insan öldü? Ama hiçbir zaman bu liderlerin ağzından konvansiyonel silahlarla ilgili bir açıklama duymazsınız. Ağızlarını açtıkları zaman kimyasal silah diyorlar. Masaya yatırıldığı zaman kimyasal, konvansiyonel hepsi birlikte değerlendirilmesi gerekir. Sonucunda insanların ölümüne yol açan tüm silahlar yasaklanmalı."

'FETO BEYLER GİBİ YAŞIYOR'
"Feto denilen teröristi de istedik, maalesef bunu da vermediler. Bunlar da tabii bizde soru işaretleri doğuruyor. Acaba niye vermiyorlar? Mahkemesi yok, yargılanmıyor. 400 dönümlük arazide şu anda beyler gibi yaşıyor. Bizim aramızda suçluların iadesi yok mu, var. Ülkemizde bu mahkûm edilmiş. Dosyalar hepsi gönderildi. Niye vermiyorsunuz? Manidar..."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dev derbide kazanan yok!Önceki Haber

Dev derbide kazanan yok!

Başkan Erdoğan net konuştu! "Hepsi yasaklanmalı"Sonraki Haber

Başkan Erdoğan net konuştu! "Hepsi yasak...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar