murat kurum
murat kurum

CHP'ye tokat gibi cevap: ''Boraltan faciasının ardında onların imzası vardır''

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Aykut Erdoğdu'nun sözlerine tepki gösteren Azerbaycan Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, CHP yönetiminin birbirlerine gönülden bağlı olan Azerbaycan ve Türkiye milletinden özür dilemesini istedi. Türkiye ile Azerbaycan arasında tek kara noktanın CHP`nin sebep olduğu "Boraltan Faciası" olduğunu belirten Alesger, "Bu facianın gerçekleşmesinin altında Erdoğdu’nun dedelerinin ve CHP`nin imzası vardır" diye konuştu.

CHP'nin sakladığı gerçek: Boraltan faciası - İzle

Azerbaycan Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun asılsız iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğdu’nun suçlamalarının Şuşa Beyannamesi'nin iki ülkenin de parlamentoları tarafından onaylandığı sırada yapılmasına dikkat çeken Alesger, "Şuşa Beyannamesi, Azerbaycan Milli Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylandı. Şuşa Beyannamesi, iki ülkenin de ortak adımlarını stratejik boyuta taşıyan ve Karabağ`ın koruma altına alınmasını öngören bir belgedir. Nasıl ki, 1921 yılında Kazım Karabekir Paşa tarafından imzalanan Kars Antlaşması ile Nahçivan koruma altına alındı, tam yüz yıl sonra imzalanan Şuşa Beyannamesi ile de işgalden kurtarılan Karabağ bölgesi koruma altına alındı. Vatan muharebesinde kazanılan zaferle 30 yıllık işgali sonlandırarak Türkiye ile olan ilişkilerde yeni dönemin başlatılması hem Azerbaycan, hem de Türkiye`de birçok kişiyi rahatsız etmişdir. Zaten böyle önemli anlaşmaların imzalandığı ve parlamento tarafından onaylandığı süreçte provokasyonların olacağı bekleniliyordu" ifadelerini kullandı.

"CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun Türkiye ile Azerbaycan arasındaki 2000’lerin başından bu yana süren doğal gaz anlaşmasıyla ilgili mesnetsiz iddiaları da bu rahatsızlıktan kaynaklanan provokasyon amaçlı iddialardır" diyen Agil Alesger, Türkiye ile Azerbaycan arasında tek kara noktanın CHP`nin sebep olduğu

Azeri gardaşlarımızı Rusya'ya satan CHP, dün neyse bugün de odur! » İstanbul Takipte İstanbul Yerel Haber

"Boraltan Faciası" olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

"Türkiye ile Azerbaycan arasında tek kara nokta Boraltan faciasıdır. Bu facianın gerçekleşmesinin altında Erdoğdu’nun dedelerinin ve CHP`nin imzası vardır. Bu faciadan önce ve sonrasında da iki ülke arasında sağlam ilişkiler vardı. Fakat bu ilişkiler, yapılan hatalardan ders alınarak bugünkü seviyesine ulaşmıştır. Erdoğdu, Türkiye ile ilişkilerle ilgili konuşmak istiyorsa kendi partisine baksın. Çünkü Ermeni açılımının mimarlarından biri olan Ahmet Ünal Çeviköz, CHP`de barınıyor. Erdoğdu’nun yaptığı açıklama, Türkiye`deki ekonomik konulara Azerbaycan`ın dahil edilmesiyle iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini sarsmak amacı güdüyor."

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı`nın konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamaya da dikkat çeken Agil Alesger, CHP`nin Azerbaycan ve Türkiye milletinden özür dilemesi gerektiğinin altını çizdi.

Alesger sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"CHP`li milletvekilinin Azerbaycan ve Türkiye liderlerinin güya "karışık ve karanlık ilişkileri" olduğu yönünde yaptığı tamamen asılsız suçlamaların reddedildiği açıklamada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki ilişkilerin, iki ülkenin ulusal çıkarlarına dayalı kardeşlik ilişkileri olduğu belirtiliyor. "Bu ilişkiler sonucunda iki ülke arasındaki stratejik ortaklık daha da sağlamlaştırılmış, tarihi Şuşa Beyannamesi ile ittifak düzeyine yükseltilmiş ve iki halk arasındaki kardeşlik bağları hiç olmadığı kadar güçlenmiştir" denilen açıklamada, CHP`den özür beklendiğinin altı çizilmiştir.

44 günlük Vatan Savaşı devam ederken Çeviköz`ün yapmış olduğu asılsız iddiaları da unutmuş değiliz. Bu nedenle, Dışişleri`nin yaptığı açıklamada belirtilen özür beklentisini yineliyor ve CHP yönetiminin birbirine gönül bağlamış Azerbaycan ve Türkiye milletinden özür dilemesi gerektiğini söylüyoruz."

Uğur Mumcu anlatıyor: Kadir Mısıroğlu kimdir?

 

"BORALTAN FACİASI, CHP'NİN GERÇEK YÜZÜDÜR"

"Boraltan Faciası"na da değinen Kadir Mısıroğlu: Nazilerle işbirliği yaptıkları gerekçesiyle Sovyetler Birliği tarafından aranan, aralarında 146 aydın ve ailelerinden oluşan 417 Azerbaycanlı, Aras Nehri üzerindeki Boraltan köprüsünden geçerek Türkiye'ye iltica etmişlerdi."

"Ruslar Azeri kardeşlerimizi istiyor. Meclisten çıkan teslim etmeyelim kararına rağmen Reisi Cumhur İnönü komutanı arayıp elindeki Azerileri teslim etme görevi verdi. Azeriler dedi ki 'bizi verip onlar öldürüceğine bizi siz öldürün' demişlerdir. Nitekim bir grup geçti öbür grubu kumandan tuttu acele telgraf çekti hükümete 'Karşıya geçenleri öldürüyorlar geri kalanları göndermeyim. Müsaade edin.' İsmet Paşa 'Hayır hepsini göndereceksiniz' diye emir verdi. İşte CHP'nin gerçek yüzü budur"

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazeteci Memduh Bayraktaroğlu skandalı patlattı: Murat Ongun hemen istifa etmeli ya da görevden alınmalıÖnceki Haber

Gazeteci Memduh Bayraktaroğlu skandalı p...

Abdullah Gül'ün eski avukatı Baran: Tarihteki kahramanların muadili bugün Erdoğan'dırSonraki Haber

Abdullah Gül'ün eski avukatı Baran: Tari...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar