Canımızı Erdoğan kurtardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Canımızı Erdoğan kurtardı
Başkan Erdoğan’ın kararlı adımlarıyla Soçi’de sağlanan İdlib mutabakatı bölge halkını sevince boğdu. Silahsız bölge kararını Türk bayraklarıyla kutlayan İdlib halkı: Her zaman iki umudumuz var. Bir Allahımız bir de Türkiye

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Soçi'de yapılan İdlib görüşmesinden çıkan uzlaşıyla yeni bir insani kriz engellendi. Soçi'de alınan silahsız bölge kararı İdlib'de Türk bayraklarıyla kutlandı.

'DİPLOMATİK ÇABALARININ KARŞILIĞINI ALDI'
İdlib ve çevresinde yaşayan yaklaşık 4 milyon insan bölgeye askeri bir operasyon yapılmayacak olmasının sevincini yaşıyor. Çatışmalar yüzünden evinde olan insanlar yeniden evlerine dönecekleri günü bekliyor. Türkiye'nin İdlibliler'in canlarını kurtardığını söyleyen Salah Ebubekir, "Türkiye, yaklaşık bir yıldır süren diplomatik çabalarının karşılığını aldı. Bölgede yaşayan Suriyeliler'in güveninin boşa çıkarmadı" diye konuştu.

'BİR TEK TÜRKİYE YANIMIZDAYDI'
Ebubekir, "Siyasi olarak bakmamamız gerekirse olabilecek en güzel şey oldu. Savaş olmayacak ve topraklarımızda kalacağız. Sınırlarımız muhafaza edilecek. Savaştan kaçıp Türkiye sınırına gelen insanlar evlerine geri dönecek. Özgürce yaşayacak. Evlerini bahçelerini ekip biçecek. Türkiye bizim kurtarıcımız. Arap ülkeleri bile bizim yanımızda değilken Türkiye hep yanımızdaydı. Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkür ediyoruz. Türkiye, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine hayat götürdü, elektrik götürdü, her şeyden önemlisi güven götürdü. Türk askerinin İdlib'de kalıcı olmasını istiyoruz. İdlib'in Türkiye'nin güvencesi altına girmesini istiyoruz" dedi.

'TÜRK HALKINA DUA EDIYORUZ'
Yaklaşık 8 ay önce Doğu Guta'dan çıkıp İdlib'e gelen Maha Ahmet Muhanned adlı kadın da, İdlib operasyonuna izin vermeyerek milyonlarca insanın hayatını kurtaran Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyor. Muhanned, "Savaşın nasıl bir şey olduğunu görmek için bizim yaşadığımız şu odaya bakmanız yeterli. 4 kadın, 26 çocuk iki odada yaşıyoruz. Kocalarımızı savaşta kaybettik. İdlib'den başka gidecek yerimiz yoktu. Buraya geldik. Günlerdir savaş olacak gözümüze uyku girmiyordu. Her zaman Suriye halkının yanında olan Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bizim canımızı kurtardı. Bizim her zaman için iki umudumuz var. Biri Allah'ımız diğeri de Türkiye. Tüm Türkiye halkına dua ediyoruz" dedi.



"DAHA GÜZEL KARAR OLAMAZ"
İdlib şehir merkezinde esnaflık yapan Muhammed Hamde de, Tüm İdlibliler gibi Soçi'de alınan karardan memnun. Rus uçaklarının ve Suriye ordusunu İdlib'e saldırmayacak olmasının bölgede sevinçle karşılandığını söyleyen Hamde, "Bizim amacımız bir özgür bir Suriye'de yaşamak. Bunun için her zaman mücadele vermeye devam edeceğiz. Soçi'de alınacak kararlar. Bugün için alınabilecek en iyi kararlar. Çıkan sonuçtan memnunuz. Evimizdeyiz. Doğduğumuz topraklardayız. Bizim için bundan daha güzeli olamazdı. İdlib'de savaş çıkmasın diye mücadele veren, bize sürekli yardım eden Türkiye'ye sonsuz kez teşekkürler ediyoruz" diye konuştu. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Abdurrahman Mustafa da mutabakatı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.

DIŞIŞLERI BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

İdlib'e asker takviyesi lazım
Dışişlerı Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İdlib mutabakatıyla ilgili önemli mesajar verdi. İşte sözleri:
*** Göçmenlerin ya da yerinden edilmiş insanların bölgeyi terk etmesini engellemek için dünkü zirvede bir çözüm bulduk. İdlib sınırları korunacak. Statüde değişiklik olmayacak. Ve tüm insanlar yerinde kalacak.
*** Bölgeye saldırı olmaması ve rejimin girmemesi için gerekli tedbirleri Rusya alacak. İdlib'in 15 - 25 km derinliğinde, Rusya ve Türkiye'nin sahada yapacağı çalışmalarla yeri belli olacak alan ağır silahlardan arındırılacak. Buradan sadece terörist gruplar çıkarılacak. Bu bölgede Rusya ve Türkiye, müşterek ve eşgüdümlü devriye gezecek. Bunun için ilave asker takviyesi yapmamız lazım.
*** Çavuşoğlu İdlib mutabakatıyla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian ile telefon görüşmesi yaptı.



MILLI SAVUNMA BAKANI AKAR:

Mutabakat önemli kazanım
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İdlib'deki askeri pozisyon Rusya ile koordineli devam edecek. Mutabakat taraf ülkeler ve İdlib halkı için önemli bir kazanımdır. Büyük bir insani krizin önüne geçildi" dedi.

AB KOMISYONU SÖZCÜSÜ KOJIANCIC:

Sivil hayatlar için garanti
Avrupa Birliği (AB), Komisyonu Sözcüsü Maja Kojiancic, Sochi mutabakatı için "Anlaşmanın, sivil hayatların korunmasını ve insani yardımların aralıksız sürmesini garanti altına almasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES:

Memnuniyetle karşılıyorum
Birleşmiş milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, mutabakatı memnuniyetle karşıladı, Suriye'deki tüm taraflara mutabakatın uygulanmasına destek vermesi çağrısı yaptı. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da, Başkan Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'e teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Külliye’de trilyon dolarlık toplantıÖnceki Haber

Külliye’de trilyon dolarlık toplantı

Galatasaray'ın zafer gecesi.... Avrupa Fatihi geri döndüSonraki Haber

Galatasaray'ın zafer gecesi.... Avrupa F...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar