murat kurum
murat kurum

Bulgaristan gerçek bir dost

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Başbakan Yıldırım: "Gerçek Bir Dost Olduğunuzu...paylaşan: haberler
Başbakan Yıldırım: Darbe girişiminden sonra bazı Avrupa ülkelerinin suskun davranmasına karşın siz açıkça kınadınız. Gerçek dost olduğunuzu gösterdiniz

 

Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'u Çankaya Köşkü'nde törenle karşıladı. Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Yıldırım, özetle şunları söyledi:
 Darbe girişiminden sonra bazı Avrupa ülkelerinin belirsiz tutumuna suskun davranmalarına karşın siz açıkça kınadınız, kınamakla da kalmadınız, dayanışma içinde olduğunuzu gösterdiniz. Darbenin arkasındaki terör örgütünün faaliyetlerinin yok edilmesi konusundaki tutumunuzu da biliyoruz. Gerçek bir dost olduğunuzu gösterdiniz. Türkiye ile Bulgaristan arasında kalıcı olan iyi dostluktur. Dostlukları azaltmak husumetleri azaltmaktır. Kısa zaman içinde Bulgaristan'ı ziyaret edeceğiz.

 Bir yandan AB entegrasyonu diğer yandan da NATO içindeki müttefikliğimizin getirdiği güçle daha güzel işlere imza atabiliriz. Bulgaristan önümüzdeki yıl başından itibaren AB Dönem Başkanlığı yapacak. AB ilişkileri için önemli bir dönem olacağını düşünüyoruz.
 AB referandum döneminde ilişkiler açısından çok iyi bir sınav vermedi. Artık yeni bir dönem girdik. Bu dönemde AB'nin kendi gelecek vizyonunu gözden geçirmesi ve ona göre kararlar alması gerekiyor. Türkiye olarak biz AB'ye tam üyelik müzakerelerini sürdürmek istiyoruz. Gümrük birliği müzakerelerini yenilemek istiyoruz. Biz de o irade mevcut.
 AB ile Türkiye arasında 4 maddelik anlaşma yapılmıştı. Vize serbestisi, geri kabul anlaşması ve mültecilerle ilgili bire bir anlaşması bir de Türkiye'nin 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapmasından dolayı parasal destek anlaşmasıydı. Bunlarla ilgili maalesef anlaşma imzalandı ama bunun tam anlamıyla yürürlüğe geçirme imkanı olmadı. Yeni dönemde bunu da ele almak suretiyle özellikle vize serbestliği ile geri kabulün eş zamanlı olarak yürürlüğe sokulması prensip olarak benimsendi.
 Avrupa'nın güvenliği Türkiye ve Bulgaristan'dan geçiyor. AB bundan sonra vereceği kararlarda bu gerçeği dikkate almak zorunda. Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yaptığı ev sahipliğinin saygıya değer olduğunu vurgulayan Bulgaristan Başbakanı Borisov da "Çünkü bu akını bir anlamda sınırlardan uzak tutmayı başardılar. Bu büyük dalga Türkiye tarafından tutulmuş olmasa bütün Avrupa'yı silip süpürecekti. Biz AB ile anlaşmanın devam etmesini istiyoruz. Hiçbir sınır 3-4 milyon mülteciye dayanamaz ve baş edemez. AB'deki mevkidaşlarımın Türkiye ile ilişkileri normalleştirmelerini bekliyorum" dedi.



PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ'NDEN FAHRİ DOKTORA
Başbakan Yıldırım dün İstanbul Piri Reis Üniversitesi'nde fahri doktora tevcih ve mezuniyet törenine de katıldı. Bulgaristan Başbakanı Borisov'la görüşmesi nedeniyle törene geç kaldığını söyleyen Yıldırım, "Şahsıma fahri doktora tevcih eden Piri Reis Üniversitesi Senatosu'nun değerli hocalarına şükranlarımı sunuyorum" dedi. Denizcilerin hayatının dayanıklılık testiyle geçtiğini kaydeden Yıldırım, "Piri Reis, usta bir denizcinin zamanın sınırlı imkanlarına rağmen neler başarabileceğini ispat etmiştir. Sizlerin, onun yolunda aynı şevkle yürüyeceğinize, onun gibi bir aşkla denizcilik ilmini, denizcilik sektörümüzü daha da ileriye taşıyacağınıza inanıyorum" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eli kanlı teröristleri allayıp pullayanlar Aybüke için kılını kıpırdatmadıÖnceki Haber

Eli kanlı teröristleri allayıp pullayanl...

3 çocuğa yüzde 10 vergi indirimi geliyorSonraki Haber

3 çocuğa yüzde 10 vergi indirimi geliyor

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar