murat kurum
murat kurum

Bass'ın arkasındaki güç: Obama .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bass'ın arkasındaki güç: Obama .
ABD Başkanı Donald Trump'ın yakın isimlerinden biri olan Ted Malloch, Türkiye-ABD arasında yaşanan vize krizinin perde arkasındaki ismin Obama olduğunu açıkladı. Obama'nın en has adamlarından biri olan John Bass'ın vize krizini Donald Trump'ın kucağına bomba olarak bıraktığını söyleyen Malloch, derin ABD’nin, Başkan’ı baltalamak için ilişkileri bozduğunu kaydetti..

Bassın arkasındaki güç: Obama

 

 Başkanı 'ın yakın çevresinde yer alan ve ABD'nin yeni AB Büyükelçisi olması beklenen Ted Malloch, Türkiye ve ABD arasındaki krizi Amerika'nın saygın haber sitelerinden Worldnetdaily.com'a yazdığı makalede değerlendirdi. Malloch, Türkiye'nin "15 Temmuz'da 250 insanı öldüren tanınmış terörist Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi" talebini ABD'nin ağırdan aldığını belirterek "Eğer Türkiye, ABD'nin seçilmiş-meşru Başkanı'nı devirmeye çalışan beslemiş olsa, biz onun kellesini istemez miydik" sorusunu yöneltti.

 

BASS CİDDİ HASAR VERDİ
Vize krizinin sorumlusu olan, 'Barack Obama'ya sadık' eski Ankara elçisi 'ın sanki iki ülke ilişkilerini yok etmek istermiş gibi davrandığını vurgulayan Malloch şunları kaydetti: "Problem, devletin derinliklerinde gizli. Obama'ya sadık, Trump yönetimiyle hiçbir bağlantısı olmayan John Bass, ABD-Türkiye ilişkilerine son derecede ciddi hasar verdi. 70 yıllık ilişkileri yok etmek istiyor gibi gözüküyor. Erdoğan ve AK Parti'yi küçümsediği belli. Türkiye'ye uyguladığı vize kararı ile ülkeyi Yemen ve Suriye gibi terörist devletlerin yanına iterek, ticaret ve turizm gibi alanlarda onarılamaz bir yara açtı. DEAŞ'a karşı mücadelede Türkiye'yi kaybetme, İncirlik'ten ABD askerlerini ayrılması gibi tehlikelerle bizi karşı karşıya bıraktı. Trump'ın politikası kesinlikle böyle bir adım atarak Türkiye'yi Rusya-İran hattına yakınlaştırmak değil. Ancak derin devlet ve onun Bass gibi ajanları/elemanları, Trump'ın dış politikada yapmak istediği her şeyi baltalıyor."

FETÖ elebaşısı Gülen'in ABD'de korunmasının nedenlerini de sıralayan Malloch "Gülen ve onun terörist FETÖ ağının" yıllardır rüşvetlerle ABD siyasetinde yer edindiğini vurguladı. Malloch "Onun 'dini/ruhsal ağı' kongre kampanyalarını fonlayıp durdu. Hatta Clinton Vakfı'na bile bağışta bulundular. Karşılığında Pensilvanya'da korunaklı bir üs elde etti" dedi.

 

TRUMP ERDOĞAN'I ARAMALI 
Trump'ın AB büyükelçisi adayı olan Malloch, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın sorunu çözemeyeceğini, Trump'ın devreye girmesi gerektiğini belirterek Beyaz Saray'a şu çağrıda bulundu: "Trump, yarın acilen Erdoğan'ı arayarak yanlış durumu düzeltmeli. (Trump) Kişisel olarak hemen Gülen'i iade etmeyi teklif etmeli ve onun terör ağını çökertmek için adım atmalı. Vize yasağı derhal kaldırmalı ve Türkiye'ye müttefik olduğumuz hissettirmeli. Ayrıca, Türkiye'ye Rus hava savunma sistemini almaması telkin etmeli ve bizdeki daha iyi silahları müttefikimize teklif etmeli. Türkiye ile daha kötü bir diplomatik savaş istemiyoruz ve Başkan bu durumu aşmak için adım atabilir."

Eski diplomat Theodore Roosevelt Malloch, Trump yönetimine yakınlığıyla bilinen bir isim. Yale ve Oxford'da akademisyenlik yapan Malloch, ABD'yi Dünya Ekonomik Forumu ve BM'de temsil eden Malloch'un Trump'ın yeni Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi olması bekleniyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD'nin karanlık yüzü: CIA .Önceki Haber

ABD'nin karanlık yüzü: CIA .

Vatandaş, bir kez daha sahneye çıktı! 7.8 milyar dolar satıldı .Sonraki Haber

Vatandaş, bir kez daha sahneye çıktı! 7....

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar