Avusturya halk bankası'ndan KEPAZELİK !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avusturya halk bankası'ndan KEPAZELİK !
Avusturya halk bankası olarak bilinen Volksbank’tan yayınlanan 2018 takviminde kullanılan karikatür ve anektodlarda ırkçılık

 

 

Bünyesinde bir çok Türk ve müslüman çalıştıran ayrıca binlerce Türk ve müslüman müşterisi bulunan Volksbank’ın 2018 yılı için  bastırdığı takvimde kullanılan resim ve anektodlar Avusturya’da yaşayan Türk ve müslüman insanlar tarafından büyük tepki İle karşılandı. Söz konusu takvim ile birçok Avrupa ve özellikle Avusturyalı siyasilerinde kullandığı ucuz ve kışkırtıcı, azınlık toplumlar üzerinden prim yapma yoluna gidildiği aşikar olan tutum nedeniyle gazetemiz İle irtibata geçen bir çok okuyucumuz, konuyu gündeme getirmemiz ve olayın perde arkasını araştırmamız yönünde talepte bulundu.

 

Volksbank AUSTRİA ile ilgili görsel sonucu



Volksbank merkezi’de “şaşkın” !

Konu İle alakalı gazetemiz Volksbank merkezi olan Rankweil Volksbank İle irtibata geçerken, Volksbank Vorarlberg eyaleti merkez bankası genel müdürü Mag. Cornelia Lins ile yapmış olduğu görüşmede eyalette yaşayan Türk ve Müslüman vatandaşların tepkilerini iletirken, böyle çirkin bir olayın hangi sebep İle meydana geldiğini sordu.
Cornelia Lins, gazetemize yapmış olduğu açıklamada, Volksbank olarak her yıl aynı şirkete takvim bastırdıklarını ve takvimin içeriğini önceden bilmediklerini belirtti. Oluşan bu durum nedeniyle kendilerininde üzgün ve şaşkın olduklarını belirten Lins, konunun muhatabı kendilerinden daha çok takvimi basan matbaa olduğunu belirtti.
Söz konusu matbaanın iletişim bilgilerini gazetemiz ile paylaşan Mag. Lins, üzdükleri, kırdıkları insanlardan oluşan bu durum nedeniyle özür dilediklerini ancak söz konusu takvimi piyasadan kaldıramayacaklarını belirtti.

Matbaa’da topu karikatüristine attı!

Mag. Lins’ten almış olduğumuz iletişim bilgileri ile söz konusu matbaa ilede irtibata geçen gazetemiz, aynı şekilde vatandaşların tepki ve düşüncelerini Niederösterreich merkezli Kalendermacher GmbH & Co KG ile paylaşırken, azınlık toplulukların hassasiyetleri üzerinden hazırlanan bu takvimin sebebini sordu.
Gazetemize konu ile alakalı elektronik posta yolu ile bir açıklamada bulunan Kalendermacher GmbH & Co KG hissedarlarından Christian Schallenberg’de kendilerini savunurken topu karikatüristine attı. Schallenberg; “Yıllardır takvim basımı yapıyoruz. Bugüne kadar takvimlerimiz için çizim yapan Karikatüristlerimize yapacakları çizimler hakkında direktif vermiyoruz. Tamamen kendi insiyatifleri doğrultusunda yaptıkları çizimleri kullanıyoruz. Demekki bundan sonra bunu değiştirmemiz gerekiyor” dedi. Schallenberg bastıkları takvim nedeniyle kızdırdıkları vatandaşlar nedeniyle üzgün olduklarını belirtirken, karikatürlerin provoke edici, ironi içerikli ve bazende alaycı olabildiğini belirtirken, “keşke söz konusu resim ve anektodlar takvimimizde yer almasaydı” diye ekledi.

 

Söz konusu takvimin Aralık yaprağında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan`ın Türkiye bayrağı ile kaplı kürsüde bir karikatürü paylaşılırken, Karikatürün altına yazılan anektodta "Demokrasinin, farklı düşüncelerin görüşleri gereği boyun eyme gibi kötü bir huyu var" yazılı.

Takvimin Mart yaprağında ise, eli tespihli, başı takkeli, sakallı (sözde müslüman erkeği temsili) dört erkek ardlarında ise tesettürlü, yüzü peçeli (sözde müslüman kadın temsili) dört kadın görülüyor. Resimin altına yazılan anektodta ise "Ayni fikirde olan salak insanların gücünü hafife alma" yazıyor.

www.havadis.at

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan, 28 Şubat'ta yaşadıklarını anlattıÖnceki Haber

Erdoğan, 28 Şubat'ta yaşadıklarını anlat...

İlk hedef örgütün köstebek yuvalarıSonraki Haber

İlk hedef örgütün köstebek yuvaları

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar