murat kurum
murat kurum

ABD’den bizans oyunu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD’den bizans oyunu
Suriye sorununun çözümünde senkronize hareket eden Türkiye ve Rusya’nın arasını bozmak isteyen ABD’nin, kara borsadan temin ettiği Rus menşeili silahları PYD’li teröristlere vererek askerimize saldırttığı ortaya çıktı. Uzmanlar, “Sahada istihbarat oyunlarına başvuran ABD, psikolojik harp yapıyor” dediler.

ABD’den bizans oyunu

 

Zeytin Dalı operasyonu kapsamında Afrin’e ilerleyen kahraman askerlerimize yönelik düzenlenen saldırılarda Rus menşeili silahların kullanılmasının ABD’nin kirli bir tuzağı olduğu ortaya çıktı. Suriye sorunun çözümünde ortak hareket eden Türkiye ve Rusya yakınlaşmasından rahatsız olan ABD’nin kara borsadan temin ettiği Rus yapımı silahları YPG’ye verdiği bildirildi. 4 Şubat’ta Afrin’in Şeyh Horoz bölgesinde tankımıza yapılan ve 5 askerimizin şehit olduğu hain saldırıda Rus yapımı tanksavar silahı 9M113 Konkurs’un kullanılmasının bu planın bir parçası olduğu öğrenildi. Afrin’in Cinderes bölgesinde YPG saflarında görüntülenen İran yapımı Safir marka hafif zıhlı araçların da aynı amaç doğrultusunda YPG’ye verildiği kaydedildi. Konu ile ilgili Akit’e konuşan uzmanlar, ABD’nin istihbarat oyunlarına başvurarak Türkiye’nin Rusya ve İran ile arasını bozmak istediğini belirttiler. 

PROVOKASYON GİRİŞİMLERİNE DİKKAT

Dış İlişkiler ve Ortadoğu Uzmanı Cahit Tuz, ABD’nin Türkiye ve Rusya yakınlaşmasını bozmak için provokatif eylemlere imza attığını dile getirerek şu değerlendirmelerde bulundu: “Başta ABD olmak üzere batı dünyası Türkiye’nin bölgesinde oyun kurucu marifetine sahip olmasından rahatsız. Bir başka ifade ile batı dünyası Türkiye’nin itiraz etme kabiliyetini sınırlamak mücadelesindedir. Bugün Suriye özelinde tüm Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri bu minvalde değerlendirmek gerekmektedir. Özellikle tüm kirli girişimlere rağmen Türkiye’nin Rusya ve İran’la Astana ve Soçi’de sorun çözmeye yönelik gösterdiği kabiliyet batı dünyasını ciddi derecede rahatsız ettiği görülmektedir. Sahada operasyon yürüten askerlerimize yönelik Rus yapımı silahların kullanılmasını Türkiye-Rusya ilişkilerini bozmaya yönelik bir provokasyon olarak değerlendirmek gerekir. Suriye krizinin Türkiye ve Rusya eliyle çözülmesi istenmemektedir. Bu durum aynı zamanda batı dünyasının sorun çözmeden içine düştüğü acziyeti de ortaya koymaktadır. Batı er ya da geç bükemediği eli öpme noktasına gelecektir.”

ABD ARA BOZMAYA ÇALIŞIYOR

Stratejist Murat Akan da, Suriye sorunun çözümünde Türkiye, Rusya ve İran’ın ortak hareket etmesinden ABD’nin büyük rahatsızlık duyduğunu dile getirerek şunları ifade etti: “Bilindiği gibi Suriye’de akan kanın durması ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması amacıyla Rusya, Türkiye ve İran birlikte hareket ediyor. Astana süreciyle birlikte, üç ülke de Suriye’de garantör ülke durumuna geldi. ABD, bu birlikteliği bozmak için şeytani bir planı devreye aldı. Bölgede bir PYD/PKK devleti kurmak isteyen ABD ve İsrail, bu birliktelikten oldukça rahatsız. Özellikle Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her geçen gün ilerlemesi, ABD’yi oldukça tedirgin ediyor. Dolayısıyla Afrin operasyonunda Türkiye’ye hava sahasını açan Rusya’nın tutumu ABD’nin işine gelmiyor. Bu nedenle Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmak için sahada istihbarat oyunlarına başvuruyor. YPG/PKK teröristlerinin elinde Rus menşeli silahların çıkması, ABD’nin psikolojik harp taktiklerinden biridir. Çoğu zaman terör örgütlerinin eline asla geçmemesi gereken bu sofistike silah sistemlerinin üretici ülke ve üretici firma seri numaraları siliniyor. Dolayısıyla tedarikçiye ulaşmak zor, tehdidin boyutu herkes için artıyor.”

'AMERİKA TERÖR DEVLETİ OLMAKTAN YARGILANABİLİR'

Uludağ Üniversitesi’nden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tayyar Arı, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Daniel Coats’in ABD Kongresi’ne sunduğu YPG’nin, "PKK’nın Suriye’deki milis gücü" olduğu yönündeki raporunun ABD’nin uluslararası mahkemelerde yargılanmasının önünü açacağını söyledi. Bahçeşehir Üniversitesi Amerikan Araştırmaları Merkezi Başkanı Doç. Dr. Burak Küntay da, "PKK’nın YPG’nin bir kolu olduğunu ABD bilmiyor mu? ABD, bunu çok net şekilde biliyor. ABD ‘öl’ dediğinde ölecek, asla sorgulamayacak bir güç olarak terör örgütü YPG’yi kullanıyor" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Askeri eğitim uçağı düştü: Şehitler varÖnceki Haber

Askeri eğitim uçağı düştü: Şehitler var

'Osmanlı tokadı' Kemalist Yılmaz'ı rahatsız ettiSonraki Haber

'Osmanlı tokadı' Kemalist Yılmaz'ı rahat...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar